Door: Team Mensenlinq in Rouw

Rouwboeketten bewaren na een uitvaart

Mensen kiezen rouwboeketten vaak met veel zorgvuldigheid. Het is een manier om afscheid te nemen van de overledene. Normaal gesproken blijven de bloemen na de uitvaart achter op de locatie. Zijn er boeketten die je te bijzonder vindt om achter te laten? Of was de overledene een groot bloemenliefhebber en wil je dat op een mooie manier memoreren? We geven zeven tips voor hoe je bloemen kunt bewaren.

  1. Prepareren (laten drogen) 

Je kunt een rouwboeket professioneel laten drogen. Dat kost meer dan wanneer je ze zelf zou drogen. Daar staat tegenover dat professioneel prepareren ervoor zorgt dat de kleuren en de bloemen mooier blijven. De gedroogde bloemen kun je in een vaas bewaren. 

  1. Bewaar ze achter glas 

Gedroogde bloemen kunnen prachtig tot hun recht komen in een lijst die aan twee kanten van glas is. Zo kun je ze voor het raam hangen. Een ander idee is om de bloemen in een mooie fles te bewaren. Zo heb je een bijzondere herinnering om naar te kijken.  

  1. Vereeuwig ze in hars 

Bloemen die in hars worden gegoten, blijven voor altijd mooi. Je kunt ze in verschillende vormen laten gieten. In de vorm van een bol, hart of letter bijvoorbeeld. Ook het maken van een waxinelichthouder van hars, met de bloemen die je wilt bewaren, is een mogelijkheid.  

  1. Maak er potpourri van 

Droog de bloemen en pluk daarna de blaadjes. Meng ze in een mooi bakje en besprenkel ze met een etherische olie. Misschien een olie die de overledene vaak gebruikte. Geuren houden herinneringen dichtbij. 

  1. Verwerk ze in een sieraad 

Een zoeksessie op google brengt je al snel bij mensen die bloemen kunnen verwerken in een sieraad. Zo kun je die ene mooie, waardevolle bloem als hangertje aan een ketting of broche bij je dragen.

  1. Laat ze fotograferen 

Een professionele (natuur)fotograaf kan de bloemen prachtig voor je vastleggen. Zo kun je er van alles mee doen: de foto’s aan de muur ophangen of één van de foto’s 

versturen in de vorm van een bedankkaartje.  

  1. Vereeuwig ze op het witte doek 

Heb je iemand binnen jouw familie of vriendenkring die goed kan tekenen of schilderen? Misschien wil hij/zij het boeket vereeuwigen op het witte doek. Je kunt dan kiezen of het een heel realistische weergave mag worden, of juist meer abstract. Zo kun je dit schilderij ook weer heel persoonlijk maken.  

Lees meer: welke bloemen passen goed bij een uitvaart? En ook een bijzondere manier om gedroogde bloemen uit het rouwboeket te bewaren is een vaasje met daarin as van de overledene verwerkt.  

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

In memoriam Klaas Koornstra, een journalist op zíjn manier

Wie hem niet kende, draaide geheid het hoofd om als Klaas Koornstra voorbij liep. Een Fransoos in Borger? Een verdwaalde excentriekeling? Nee, het was Klaas. Zeker voor Drentse begrippen geen alledaagse verschijning, met zijn wijd uitstaande, borstelige kroeshaar. En daar bovenop die alpinopet, alsof hij het ontembare toch een beetje wilde temmen. In werkelijkheid verborg de pet zijn kale kruin.

Nieuws Oud-burgemeester Enschede Jan Mans (80) overleden

PvdA’er Jan Mans was burgemeester van Enschede toen daar op 13 mei 2000 de vuurwerkramp plaatsvond waarbij 23 mensen omkwamen. PvdA-politicus Jan Mans, burgemeester van Enschede toen daar in 2000 de vuurwerkramp plaatsvond, is overleden. Mans was ernstig ziek en overleed in zijn woonplaats Meerssen. Mans, die al op zijn dertiende wist dat hij burgemeester […]

Nieuws Zweedse schrijver Per Olov Enquist (85) overleden.

De Zweedse schrijver Per Olov Enquist is op 85-jarige leeftijd overleden. Dit heeft de familie van de auteur bevestigd aan de Zweedse kranten Dagens Nyheter en Aftonbladet en de Deense krant Politiken. Enquist overleed zaterdagavond na een lange ziekte.

Nieuws Operazangeres Cora Canne Meijer is op 91-jarige leeftijd overleden, maakte haar zoon bekend.

De in Haarlem geboren mezzosopraan studeerde in Amsterdam aan het conservatorium. In 1950 debuteerde ze bij de Nederlandse Opera in La Traviata. Een lange carrière volgde. Van 1960 tot 1962 was ze verbonden aan de opera van Zürich in Zwitserland. In 1971 keerde ze terug in ons land in de rol van Carmen bij de […]

Nieuws Jan des Bouvrie overleden

Nederlands beroemdste interieurontwerper JAN DES BOUVRIE (78) is na een ziekbed overleden. De binnenhuisarchitect leed al enige jaren aan prostaatkanker, een ziekte waarover hij het liefst zo min mogelijk sprak omdat hij zich heilig had voorgenomen 100 jaar te worden. Volgens ingewijden ging zijn situatie de laatste weken snel achteruit. De zakenman en vriend van […]

Nieuws Airborneveteraan John Waddy (100) overleden

Kolonel John Llewellyn Waddy uit het Britse Taunton is op 100-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Market Garden Veterans Association. Waddy was waarschijnlijk de laatste Britse oorlogsveteraan die met de rang van officier de Slag om Arnhem in september 1944 meemaakte. Hij kwam tot enkele jaren geleden nog regelmatig naar de jaarlijkse Airborneherdenkingen in de […]

Nieuws Oerol-oprichter Joop Mulder overleden

Joop Mulder, oprichter van het Oerol-festival op Terschelling, is overleden, waarschijnlijk aan een hartstilstand. Hij werd 67 jaar oud. Mulder, zoon van de Bolswarder burgemeester Johan Mulder, vestigde zich in de jaren zeventig op Terschelling, waar hij café De Stoep (in Midsland) overnam. In 1982 begon hij met het Oerol-festival, dat jarenlang vanuit zijn woonkamer, […]

Nieuws Vaste assistente Hans Klok op 43-jarige leeftijd overleden

Nathalie Hoop, de vaste assistente van Hans Klok, is op 43-jarige leeftijd overleden. Ze kampte al enige tijd met baarmoederhalskanker.