Door: Team Mensenlinq in Uitvaart

Welke bloemen passen bij een uitvaart?

Vaak zegt de keuze voor bloemen op een uitvaart veel over de persoon die overleden is en herdacht wordt. Soms zijn bloemen het middelpunt van de uitvaart, soms vormen ze juist een subtiele toevoeging aan de dag. Hoe kies je de juiste bloemen uit? Deze acht voorbeelden van bloemen zijn erg geschikt voor een uitvaart en hebben allemaal hun eigen, waardevolle betekenis.  

 1. De roos
  Een enorm bekende bloem die komt in veel verschillende vormen en maten. Iedere roos heeft zijn eigen betekenis. Zo staat de rode roos voor liefde en respect en staat de witte roos voor puurheid en waardigheid. Een roze roos symboliseert geluk, dankbaarheid en zuiverheid, waar een oranje roos verlangen, waardering en sympathie laat zien. Tot slot de gele roos, welke staat voor een intieme vriendschap en verbondenheid.  
 1. De lelie
  Lelies zijn bloemen die je waarschijnlijk wel eens eerder op een uitvaart hebt gezien. De symboliek van de lelie is namelijk ook erg mooi en betekenisvol. De lelie heeft veel betekenissen. Eén daarvan is ‘vergankelijkheid’. De pure, serene uitstraling van deze elegante bloem heeft veel betekenis voor de emoties die spelen in tijden van rouw en verlies.  
 1. De dahlia
  De prachtige, kleurrijke dahliabloemen zijn een echte eyecatcher. Daarom zal deze bloem waarschijnlijk niet op elke uitvaart passen. Maar de betekenis van de bloem kan ervoor zorgen dat je de overweging toch wilt maken. De dahlia staat namelijk voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’. De bloem symboliseert weelde en kracht.
 1. De orchidee
  Wanneer je afscheid moet nemen van iemand met wie je een dierbare vriendschap had, dan is de orchidee een prachtige bloem om te gebruiken op de uitvaart. Met meer dan 25.000 soorten is er voor elke gelegenheid een passende orchidee. Niet voor niets dus dat het ‘de perfecte bloem’ wordt genoemd. De orchidee staat symbool voor zuivere vriendschap.  
 1. De tulp
  Misschien is dit niet de eerste bloem waar je aan denkt bij het regelen van bloemen voor een uitvaart, maar de tulp kan zeker een mooie toevoeging zijn! Deze bloem staat namelijk voor liefde en geloof en zegt ‘ik bid voor je’. Ga je specifiek voor de gele tulp, dan symboliseer je een stralende glimlach.   
 1. De amaryllis 
  De amaryllis staat voor ‘betoverende schoonheid’ en dat is niet volledig onbegrijpelijk. Deze prachtige bloem is namelijk een prachtige toevoeging aan een boeket of bloemstuk en kan daarmee van grote betekenis zijn op een uitvaart. Ook staat de amaryllis voor ‘trots’, een bloem waarmee je zegt: ‘ik ben trots op je’.  
 1. De chrysant 
  Dit is misschien niet per se de bloem die je vaak zult zien op een uitvaart. De chrysant is vooral erg populair in Azië wanneer het gaat om afscheid nemen van iemand. In Azië staat de chrysant dan ook vol van symboliek. Deze ‘gouden bloem’ brengt je naast veel kleur ook geluk, omdat de chrysant staat voor geluk en gezondheid.  
 1. De zonnebloem  
  Voor veel mensen staat de zonnebloem voor warmte en vrolijkheid. Deze bloem staat dan ook symbool voor positieve gevoelens, zoals geluk en vrolijkheid. Dit kan erg typerend zijn voor degene die je wilt herdenken, wat de zonnebloem een zeer geschikte bloem maakt voor een uitvaart. Daarnaast heeft deze bloem ook een christelijke betekenis. De zonnebloem draait namelijk mee met het licht van de zon (Jezus Christus). 

Opzoek naar nog meer inspiratie of tips voor een uitvaart? Check dan ook de andere uitvaart artikelen van Mensenlinq!

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Nieuws Pianist Louis van Dijk overleden.

Hij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren waar hij woonde. Hij leed aan alzheimer, maar overleed aan kanker, aldus zijn familie.

Uitvaart Uitvaart online bijwonen

Het liefst ben je natuurlijk zelf bij het afscheid van een dierbare om hem of haar de laatste eer te bewijzen. Maar stel dat dat niet mogelijk is. Vanwege gezondheidsproblemen of omdat je aan de andere kant van de wereld woont. Ook dan hoef je de uitvaart van een dierbare niet te missen. Via je laptop kan je de uitvaart live bijwonen.

Voorbereiden op later Een bucketlist maken doe je zo!

Heb jij een bucketlist? Een lijst met dingen die je gedaan móet hebben voor je er niet meer bent? Als je terugkijkt op je leven ben je dan heel tevreden of zijn er nog dingen die je graag zou willen doen?  Een bucketlist. Er zijn talloze boeken over geschreven en er is zelfs een film […]

herinerhen
HerinnerHen Jelte Kluitenberg

Metallica, dat was zijn muziek! En alles moest altijd net een beetje harder! Jelte Kluitenberg hield van z’n gezin en van z’n werk in de bosbouw in Duitsland. Het leven was goed, totdat vlak voor Kerst dat onvoorstelbare ongeluk gebeurde waarbij Jelte om het leven kwam.

Nieuws Market Garden-veteraan Sandy Cortmann overleden.

Market Garden-veteraan Alexander ‘Sandy’ Cortmann is op 97-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Aberdeen. De Schot werd landelijk bekend toen hij vorig jaar voor het eerst in 75 jaar de herdenking van de operatie bijwoonde en nogmaals een parachutesprong waagde. Tot dan toe was hij als oorlogsveteraan onbekend.

Rouw Hilly Bosscher uit Ruinen stapte 30 jaar geleden uit het leven, nadat ze haar beide zoons verloor. Psychiater Boudewijn Chabot hielp haar bij de euthanasie: ‘Ik wist niet wat ik hoorde’

Deze week is het dertig jaar geleden dat Hilly Bosscher (50) uit Ruinen uit het leven stapte, nadat ze in een paar jaar tijd haar beide zoons verloor. Ze had één wens: begraven worden tussen haar jongens. Psychiater Boudewijn Chabot, nu 80 jaar, uit Haarlem gaf haar de dodelijke middelen en werd vervolgd. Een terugblik. […]

Coaching Herinneren.

Deze week was het alweer 19 jaar geleden dat mijn man, de vader van mijn kinderen is overleden. In dezelfde maand zou hij dit jaar 60 jaar geworden zijn. Op welke manier kun je de herinnering aan een overledene levend houden? Heeft de relatie een nieuwe vorm gekregen? Is er nog een relatie? Of mag […]

herinerhen
HerinnerHen Jisk Teitsma en Tine Teitsma-Siccama

Ja, ik wil. In voor- en tegenspoed tot de dood ons scheidt. Op de trouwfoto staan een lange jongeman met golvende haren en een stralende jongedame in lichtblauwe trouwjurk. Jisk en Tine. Het begin van een lang en
gelukkig huwelijk. Samen werkten ze aan de toekomst terwijl ze elkaar vrij lieten om eigen passies te volgen.