Naam Overledene

Overleden: 12-11-1978

Over Naam

Curs Nieholt was een man van vele talenten en ongewone avonturen. Geboren in een klein dorpje aan de kust, droomde hij altijd van een leven vol opwinding en ontdekking. Als jonge jongen was hij gefascineerd door verhalen over ontdekkingsreizigers en avonturiers die de wereld rondreisden. Hij besloot dat hij ook zo'n leven wilde leiden.

Op zijn achttiende besloot Curs het dorp te verlaten en zijn reis te beginnen. Hij pakte zijn rugzak, nam afscheid van zijn familie en vrienden en begaf zich op weg naar het onbekende. Zijn eerste bestemming was een exotisch land in Zuidoost-Azië. Daar werkte hij als vrijwilliger in een afgelegen dorp, waar hij de lokale bevolking hielp met het bouwen van scholen en waterputten.

Na zijn verblijf in Zuidoost-Azië verhuisde Curs naar de bruisende stad New York. Hij voelde zich aangetrokken tot de energie en creativiteit van de stad. Curs studeerde af aan de kunstacademie en begon zijn carrière als beeldend kunstenaar. Zijn unieke stijl en levendige kleuren maakten al snel indruk op de kunstwereld. Hij had verschillende succesvolle tentoonstellingen en zijn werk werd wereldwijd erkend.

Maar Curs was niet tevreden met alleen succes in de kunstwereld. Hij wilde meer uit het leven halen. Hij besloot deel te nemen aan een extreme sportcompetitie in de bergen van de Himalaya. Met zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid slaagde hij erin de moeilijkste beklimming te voltooien en de titel te winnen.

Na zijn succes in de bergen keerde Curs terug naar zijn geboortedorp aan de kust. Hij realiseerde zich dat zijn ware roeping lag in het beschermen van de natuurlijke schoonheid van zijn geboorteplaats. Hij richtte een milieuorganisatie op en begon met het organiseren van opruimacties en bewustwordingscampagnes om het dorp en de omliggende stranden schoon te houden.

Curs leidde een vol leven vol avontuur, kunst en het nastreven van zijn passies. Hij ontmoette mensen van over de hele wereld, overwon obstakels en brak grenzen. Zijn verhaal inspireerde velen om ook hun dromen na te jagen en het leven ten volle te leven.

Op zijn oude dag keek Curs met trots terug op zijn leven. Hij had zijn stempel gedrukt op de wereld en zijn nalatenschap zou voortleven in de harten van de mensen die hij had ontmoet en geholpen. Zijn motto was altijd geweest: "Leef met passie, durf te dromen en ga op avontuur." En dat is precies wat hij had gedaan.

Lees meer

Burgelijke staat

Getrouwd met Sophia Beerkenshof

Werk

Teamleider

Hobby / vrije tijd

Actief bij voetbalvereniging SDB

Sport

Voetbal en fietsen

Eten

Chinees en een lekkere hamburger

Muziek

Doe Maar en George Baker

Huisdier

Hond (Kim)

Vakantie

Zwarte Woud (Duitsland)

Opleiding

MULO-B

Meer tonen

Praktische informatie

Condoleanceavond

  • Datum 2023-10-02
  • Tijdstip 19:00 - 22:30
  • Locatie Evertsstraat 2, Deventer
  • Parkeren Naast het gebouw kan er gratis geparkeerd worden.
Routeomschrijving OV/Auto

Uitvaartplechtigheid

  • Datum 2023-10-06
  • Tijdstip 11:00 - 12:30
  • Locatie Raalterweg 27, Diepenveen
  • Parkeren Voldoende parkeerplaats naast het gebouw
Routeomschrijving OV/Auto

Livestream

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart, dan kun je de dienst wel volgen via de livestream.

Bekijk livestream

Laatste wens

In plaats van bloemen graag een donatie geven aan KIKA

Donatie

Foto’s

Overlijdensbericht