Terug
Blog

Online overlijdensberichten worden vaak als handig beschouwd

Graag delen we met jullie de interessante resultaten van het marktonderzoek, uitgevoerd in december 2023, naar overlijdensberichten van DPG Media Nederland. Dit onderzoek werpt een licht op hoe Nederlanders over het plaatsen van overlijdensberichten denken en hoe zij digitale publicaties in dit opzicht ervaren.

Uit het onderzoek blijkt dat een online overlijdensbericht vaak als handig wordt beschouwd. Bijna driekwart van de respondenten is van mening dat het delen van een digitaal overlijdensbericht op deze manier (zeer) eenvoudig is.

Deze bevindingen zijn van grote waarde voor ons begrip van de behoeften van onze gebruikers en helpen ons om onze diensten nog beter af te stemmen op hun verwachtingen en wensen.

Hebben uw klanten ook de behoefte om een overlijdensadvertentie alleen digitaal te plaatsen? Mensenlinq.nl biedt hiervoor het grootste online platform van Nederland. Bekijk onze mogelijkheden op: https://mensenlinq.nl/herdenkingspagina/ en https://mensenlinq.nl/online-condoleanceregister/

Bekijk hier alle resultaten van het onderzoek van DPG Media: Infographic_Overlijdensberichten_2024. Het onderzoek is uitgevoerd door Panel Inzicht onder 1000 respondenten (18 +). De uitkomsten in dit onderzoek hebben een betrouwbaarheidspercentage van 95%.