Ervaring herdenkingspagina uitvaartondernemer Romy van der Wiel

“De herdenkingspagina’s zijn niet alleen eenvoudig en duidelijk in gebruik, maar bieden ook een moderne en toegankelijke manier voor mensen om hun betrokkenheid te tonen, waar ter wereld ze zich ook bevinden.” – Romy van der Wiel (Romy van der Wiel uitvaartzorg)

“Als uitvaartverzorger Romy van der Wiel, ben ik voortdurend op zoek naar manieren om het rouwproces voor nabestaanden te vergemakkelijken en te verrijken. Het gebruik van de herdenkingspagina’s van Mensenlinq speelt hierin ook een waardevolle rol.

Het proces van het opzetten van de herdenkingspagina’s is gemakkelijk; na het plaatsen van een advertentie in de krant ontvang je een link en de rest spreekt voor zich. Zelfs voor degenen die niet zo bekend zijn met internet is het gemakkelijk te begrijpen.

Ik neem vaak het initiatief om de eerste basisgegevens in te vullen, zoals praktische informatie over het condoleancemoment en de uitvaart zelf. Deze gegevens moeten dan wel in de advertentie staan vermeld. Daarna draag ik het beheer over aan de contactpersoon van de familie. Wel vermeld ik dat ik eventueel wil helpen met het instellen van de pagina. Tijdens het nagesprek vraag ik ook altijd naar de ervaring met de herdenkingspagina en de reacties die zijn achtergelaten op de herdenkingspagina.

Het delen van de herdenkingspagina’s zou vaker ingezet kunnen worden door de nabestaanden. Daarom zou ik adviseren om de verwijzing naar de herdenkingspagina vaker, of zelfs standaard, op te nemen in de rouwadvertentie. Dit maakt het voor iedereen direct duidelijk waar ze hun condoleances kunnen achterlaten.

Bovendien denk ik dat het belangrijk is om de duurzame voordelen van het gebruik van herdenkingspagina’s te benadrukken, zoals het verminderen van fysieke post. Dit zou mensen kunnen aanmoedigen om meer gebruik te maken van deze moderne vorm van herdenken.

Ik zie de herdenkingspagina’s vooral als een waardevolle aanvulling op de traditionele rouwkaarten, vooral bij uitvaarten in besloten kring waar niet iedereen aanwezig kan zijn maar toch hun medeleven willen tonen. Samen vormen ze een krachtig instrument om het rouwproces te ondersteunen en herinneringen te koesteren.”

Interesse in nog meer praktijkervaring met de herdenkingspagina van Mensenlinq?  Lees dan hier hoe Gerda Kooi Uitvaartbegeleiding de herinneringspagina inzet.