Terug
Nieuws

Willibrord Frequin (80) overleden

Willibrord Frequin is op 80-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn familie aan het ANP. De tv-maker is ’vredig’ in zijn slaap overleden en had zich ’verzoend met het onvermijdelijke einde, na een liefdevol en prachtig leven’.

„In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s”, laat de familie van Frequin weten.

De tv-maker en journalist leed aan een agressieve vorm van de ziekte van Parkinson. „Deze vorm van parkinson kun je vergelijken met ALS. Alle lichaamsfuncties stoppen er op een gegeven moment mee”, vertelde zijn vrouw Gesina eerder dit jaar aan De Telegraaf. „Bovendien heeft Willibrord met de nodige hartproblemen te maken gehad. Hij is daardoor behoorlijk fragiel.”

Frequin kreeg grote bekendheid met zijn werk als verslaggever bij het KRO-programma Brandpunt.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 26-5-2022. Foto: ANP/HH

Welkom (terug) op onze website!

Onze overlijdensberichtenpagina heeft een make-over gekregen met een nieuw design, maar we willen u geruststellen dat de bestaande functionaliteiten ongewijzigd zijn gebleven. De volgende functies hebben we toegevoegd:

Als u vragen heeft of feedback wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. We streven er altijd naar om u de beste ervaring te bieden.

Met vriendelijke groet,

Team Mensenlinq

Sluiten