Terug
Nieuws

ADVERTORIAL ‘Wil je eerst een kijkje nemen? Loop gerust even binnen!’

In de rust en het groen van sportparken De Magere Weide en De Bontekoe in Leeuwarden ligt het onder architectuur ontworpen uitvaartcentrum Noorderhof

Voor directeur-bestuurder Rinske van der Ende staat persoonlijk contact zéér hoog in het vaandel. Maar: zeggen ‘ze’ dat niet allemaal? ,,Als jij belt omdat er een familielid is overleden en je wilt een kijkje komen nemen, dan zeggen wij: loop gerust even binnen!”

In een wereld waar het gemeengoed lijkt te zijn geworden dat je zelfs tijdens zoiets ingrijpends als een uitvaart een nummer bent, wil het compacte team van de Noorderhof juist daar het verschil maken.

Taede

Geen keuzemenu of callcenter

Rinske: ,,Dat begint al als je belt. Wij hebben geen keuzemenu en maken geen gebruik van een callcenter. Je krijgt direct één van de vier teamleden aan de telefoon. Dag en nacht, want we zijn 24/7 bereikbaar. Binnenlopen kan dus ook altijd en mocht je ervoor kiezen om de uitvaart in de Noorderhof plaats te laten vinden, dan kun je de muziek en de foto’s die je daarvoor nodig hebt gewoon aanleveren; wij zetten alles voor je klaar. Je hoeft dus ook niets in bijvoorbeeld een presentatie te zetten of te downloaden. Een titel of een bestand is voldoende: wij redden ons ermee. Jullie kunnen je volledig bezighouden met het afscheid.”

Opbaarkamer met persoonlijk tintje

Vanaf het moment dat iemand overlijdt, is het aan de familie om het leven opnieuw vorm te geven en in te kleuren. De Noorderhof biedt daar alle ruimte voor. Daarom krijg je een eigen sleutel van de 24-uurs kamer. ,,Zo kun je zonder tussenkomst van medewerkers 24 uur per dag – als je dat wilt – aanwezig zijn in de opbaarkamer”, vertelt Rinske. ,,De kamer kan bovendien voor de periode rond het afscheid naar wens gepersonaliseerd worden. Plantjes, boeken, een breiwerkje, foto’s: alles mag mee. Zelfs muziekinstrumenten worden regelmatig een aantal dagen lang onderdeel van het afscheid.” Een piano en orgel zijn beschikbaar in de aula.

Geen tijdslimiet

Taede Smedes is gastheer van de Noorderhof. Hij is het vaste gezicht voor alles rond uitvaarten die in de Noorderhof plaatsvinden. Een afscheid is niet gebonden aan een tijdslimiet, de aula staat een dagdeel ter beschikking van de familie. In de tuinzaal is voorafgaand of na afloop van de uitvaart gelegenheid elkaar te ontmoeten, binnen óf op het prachtige nieuwe terras.

Meegaan met de tijd

Meegaan met de tijd is voor het team van de Noorderhof de normaalste zaak. ,,De aula is onlangs uitgerust met een nieuw camerasysteem waarmee vanuit 6 cameraposities opnames van de afscheidsdienst kunnen worden gemaakt. Zo kun je de plechtigheid altijd terugzien. Plus dat je nu tijdens een livestream de dienst nóg beter op afstand kunt volgen.” Ook is het muzieksysteem vernieuwd.

 

De Noorderhof doet er zo alles aan om maatwerk te leveren. Rinske, Sjoukje, Anita en Taede staan volledig achter een laagdrempelige en persoonlijke manier van omgaan met elkaar. ,,Dat ontlast zowel de familie als de uitvaartverzorger”, besluit Rinske.

Noorderhof Uitvaartcentrum – Sem Dresdenstraat 6 – 058-2162021 – [email protected]www.noorderhofuitvaartcentrum.nl