Ommeland en Stad
Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Vrijheid, rust en ruimte en voor een afscheid naar wens

Advertorial: Afscheid nemen: vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Het is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Dan is het prettig dat u terecht kunt bij een crematorium waar alles op alles wordt gezet om uw wensen, of de wensen van uw dierbaren, te bewerkstelligen. Crematorium Ommeland en Stad vindt dat iedereen de tijd, ruimte en vrijheid moet krijgen om een afscheid op eigen wijze te organiseren.

We zijn te vinden in Eelderwolde, midden in de Onlanden en vlakbij de A7, op een steenworp afstand van Groningen. Zowel het interieur als het exterieur van ons gebouw is sfeervol, licht en modern. Het crematorium is onderdeel van Respectrum Crematoria en onze dienstverlening is voor iedereen, of u wel of niet lid bent van een vereniging of aangesloten bent bij een verzekeraar.

Ruimte

De mogelijkheden zijn eindeloos bij ons moderne crematorium. We bieden rust en ruimte. Ruimte in iedere zin van het woord: ruimte in mogelijkheden, ruimte in tijd en ruimte in het gebouw.

Elke ruimte in het gebouw heeft verbinding met buiten door de grote ramen en het weidse uitzicht. Crematoria stoffig, donker en ouderwets? Crematorium Ommeland en Stad verre van. Alle ruimtes zijn licht, modern en ruim. En alle ruimtes kunnen aangepast worden op ieder gezelschap, ongeacht hoeveel mensen er komen of wat de wensen zijn.

Persoonlijk

Wij doen er alles aan om elke afscheidsplechtigheid zo persoonlijk mogelijk te maken en echt passend bij uw wensen. Dat doen wij door flexibel te zijn met tijd, het gebouw en de mogelijkheden. Ruimte in tijd, omdat er één tarief wordt gehanteerd voor afscheidsceremonies – er mag dus kosteloos extra tijd worden gereserveerd. Bovendien is het crematorium zeven dagen per week geopend, ook in de avonduren, en wordt het gebouw nooit gebruikt voor meerdere uitvaartplechtigheden tegelijk. Ruimte in het gebouw, omdat het gebouw aangepast kan worden op elk gezelschap, ongeacht hoeveel mensen er komen. Zo is er een verplaatsbare tussenwand in de foyer om deze in twee ruimtes te kunnen splitsen, speciaal voor een intiemer gezelschap. En de mogelijkheden, die zijn eindeloos, omdat bijna alles kan en mag.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Overgang

Vanuit de ruime foyer komt u in de zogenoemde overgangsruimte: een grote, lichte ruimte met een hoog plafond. Er is letterlijk én figuurlijk ruimte. In de foyer treffen mensen elkaar voor een plechtigheid en is het vaak rumoerig en druk. Vanuit daar loopt u door de overgangsruimte naar de ceremonieruimte. Deze ruimte is zo indrukwekkend, dat mensen hier ruimte hebben om rustiger te worden voordat ze in de ceremonieruimte komen. Andersom geldt hetzelfde: als mensen vol emoties uit de ceremonieruimte komen, hebben ze hier de ruimte om die emoties los te laten.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Afscheid

Na de afscheidsplechtigheid mogen de naasten mee naar de afscheidsruimte. In onze afscheidsruimte kan in besloten kring afscheid worden genomen. Naast deze afscheidsruimte zit de ovenruimte. Bij de ovenruimte denken mensen vaak aan een donkere en enge ruimte, maar dat is niet zo! Net als de andere ruimtes in het gebouw is deze ook modern, open en licht dankzij het grote raam. Uniek aan ons crematorium is dat de oven in het midden van de ruimte staat en is het mogelijk er om heen te lopen. De naasten mogen, als ze dat prettig vinden, mee naar de ovenruimte. Zo kunnen ze zelf zien waar hun overleden dierbare naartoe gaat en dat maakt het afscheid voor sommigen compleet.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Emoties

Een bezoek aan Crematorium Ommeland en Stad is allesbehalve kil en steriel. Integendeel, er hangt een lichte, warme, prettige sfeer. Een sfeer waarin alles mag worden gevraagd over het crematorium, omdat het vriendelijke personeel dat met plezier uit wil leggen. U mag elke ruimte zien en u kunt altijd een rondleiding krijgen, ook zonder dat u er voor een afscheidsceremonie komt.

Meer informatie over Crematorium Ommeland en Stad? Bezoek de website: www.crematoriumommelandenstad.nl of neem contact op via 050 – 2111936 of info@crematoriumommelandenstad.nl. Wij vertellen graag meer over alle mogelijkheden.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Rouw Nabestaanden zelfmoord hebben andere vorm van rouwverwerking

Nabestaanden die de dood door zelfmoord van een naaste proberen te verwerken, zijn soms slechter af als ze contact zoeken met lotgenoten. Zo is het rouwproces vaker gecompliceerd en hebben ze vaker ook zelf last van depressieve en zelfs suïcidale gedachten.

In memoriam Herman Lange uit Erica, een kundig en humoristisch bestuurder

Met het overlijden van Herman Lange uit Erica verliest Drenthe een kundig, welbespraakt en humoristisch bestuurder. Hij overleed donderdagavond, op 73-jarige leeftijd.

Rouw Rouwverwerking. Hoe ga je om met de dood van een dierbare?

Gevoelens van rouw worden door de meeste mensen automatisch gekoppeld aan de dood van een dierbare. Maar ook het verlies van een huwelijk of vriendschap, werk of gezondheid kan rouw veroorzaken. Voor veel mensen is de dood van een dierbare echter een van de meest ingrijpende en verdrietigste gebeurtenissen in het leven.

herinerhen
HerinnerHen Jisk Teitsma en Tine Teitsma-Siccama

Ja, ik wil. In voor- en tegenspoed tot de dood ons scheidt. Op de trouwfoto staan een lange jongeman met golvende haren en een stralende jongedame in lichtblauwe trouwjurk. Jisk en Tine. Het begin van een lang en
gelukkig huwelijk. Samen werkten ze aan de toekomst terwijl ze elkaar vrij lieten om eigen passies te volgen.

In memoriam Sipke Beetstra maakt eeuw vol op karakter

Vele verslaggevers hebben in de loop der tijd in zijn kamertje vol trofeeën gestaan, gewillig meeschrijvend met een sterk verhaal uit de lange levensgeschiedenis van Sipke Beetstra uit Joure. Tientallen vaantjes aan de muur, planken vol bekers en medailles. Hij won ze met schaatswedstrijden, het seinemeanen (Beetstra was meervoudig Fries kampioen)en met het fokken van konijnen. […]

Voorbereiden op later Wat als de uitvaartpolis zoek is?

Als een dierbare overlijdt, moet er veel geregeld worden. Ook de uitvaart. Op het polisblad van de uitvaartverzekering vind je alle belangrijke informatie om de kosten van de uitvaart van de overledene te claimen. Maar wat doe je als nabestaande als de uitvaartpolis onvindbaar is of als je niet zeker weet of er een uitvaartverzekering is?

Handen
Rouw Handen die je voor altijd vast kan houden: Anita maakt levensechte beelden van overledenen

Een tastbare herinnering hebben na het overlijden van een dierbare is voor veel mensen erg waardevol. Daarom heeft Anita de Jong daar haar werk van gemaakt. Met haar bedrijf Amavi Lifecasting maakt ze door middel van ‘bodycasting’ levensechte beelden van (delen van) volwassenen, kinderen en dieren in Friesland, Groningen en Drenthe. Anita: ,,Ik neem de familie mee in het hele bodycasting-proces, omdat juist het proces zo mooi […]

Coaching Aan het werk na het overlijden van een dierbare

Het was stil in de familiekamer op de Intensive Care. Mijn gedachten vlogen alle kanten op. We waren nog maar even geleden met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gereden. De situatie was ernstig, hoe zou het verder gaan?