Ommeland en Stad
Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Vrijheid, rust en ruimte en voor een afscheid naar wens

Advertorial: Afscheid nemen: vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Het is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Dan is het prettig dat u terecht kunt bij een crematorium waar alles op alles wordt gezet om uw wensen, of de wensen van uw dierbaren, te bewerkstelligen. Crematorium Ommeland en Stad vindt dat iedereen de tijd, ruimte en vrijheid moet krijgen om een afscheid op eigen wijze te organiseren.

We zijn te vinden in Eelderwolde, midden in de Onlanden en vlakbij de A7, op een steenworp afstand van Groningen. Zowel het interieur als het exterieur van ons gebouw is sfeervol, licht en modern. Het crematorium is onderdeel van Respectrum Crematoria en onze dienstverlening is voor iedereen, of u wel of niet lid bent van een vereniging of aangesloten bent bij een verzekeraar.

Ruimte

De mogelijkheden zijn eindeloos bij ons moderne crematorium. We bieden rust en ruimte. Ruimte in iedere zin van het woord: ruimte in mogelijkheden, ruimte in tijd en ruimte in het gebouw.

Elke ruimte in het gebouw heeft verbinding met buiten door de grote ramen en het weidse uitzicht. Crematoria stoffig, donker en ouderwets? Crematorium Ommeland en Stad verre van. Alle ruimtes zijn licht, modern en ruim. En alle ruimtes kunnen aangepast worden op ieder gezelschap, ongeacht hoeveel mensen er komen of wat de wensen zijn.

Persoonlijk

Wij doen er alles aan om elke afscheidsplechtigheid zo persoonlijk mogelijk te maken en echt passend bij uw wensen. Dat doen wij door flexibel te zijn met tijd, het gebouw en de mogelijkheden. Ruimte in tijd, omdat er één tarief wordt gehanteerd voor afscheidsceremonies – er mag dus kosteloos extra tijd worden gereserveerd. Bovendien is het crematorium zeven dagen per week geopend, ook in de avonduren, en wordt het gebouw nooit gebruikt voor meerdere uitvaartplechtigheden tegelijk. Ruimte in het gebouw, omdat het gebouw aangepast kan worden op elk gezelschap, ongeacht hoeveel mensen er komen. Zo is er een verplaatsbare tussenwand in de foyer om deze in twee ruimtes te kunnen splitsen, speciaal voor een intiemer gezelschap. En de mogelijkheden, die zijn eindeloos, omdat bijna alles kan en mag.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Overgang

Vanuit de ruime foyer komt u in de zogenoemde overgangsruimte: een grote, lichte ruimte met een hoog plafond. Er is letterlijk én figuurlijk ruimte. In de foyer treffen mensen elkaar voor een plechtigheid en is het vaak rumoerig en druk. Vanuit daar loopt u door de overgangsruimte naar de ceremonieruimte. Deze ruimte is zo indrukwekkend, dat mensen hier ruimte hebben om rustiger te worden voordat ze in de ceremonieruimte komen. Andersom geldt hetzelfde: als mensen vol emoties uit de ceremonieruimte komen, hebben ze hier de ruimte om die emoties los te laten.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Afscheid

Na de afscheidsplechtigheid mogen de naasten mee naar de afscheidsruimte. In onze afscheidsruimte kan in besloten kring afscheid worden genomen. Naast deze afscheidsruimte zit de ovenruimte. Bij de ovenruimte denken mensen vaak aan een donkere en enge ruimte, maar dat is niet zo! Net als de andere ruimtes in het gebouw is deze ook modern, open en licht dankzij het grote raam. Uniek aan ons crematorium is dat de oven in het midden van de ruimte staat en is het mogelijk er om heen te lopen. De naasten mogen, als ze dat prettig vinden, mee naar de ovenruimte. Zo kunnen ze zelf zien waar hun overleden dierbare naartoe gaat en dat maakt het afscheid voor sommigen compleet.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Emoties

Een bezoek aan Crematorium Ommeland en Stad is allesbehalve kil en steriel. Integendeel, er hangt een lichte, warme, prettige sfeer. Een sfeer waarin alles mag worden gevraagd over het crematorium, omdat het vriendelijke personeel dat met plezier uit wil leggen. U mag elke ruimte zien en u kunt altijd een rondleiding krijgen, ook zonder dat u er voor een afscheidsceremonie komt.

Meer informatie over Crematorium Ommeland en Stad? Bezoek de website: www.crematoriumommelandenstad.nl of neem contact op via 050 – 2111936 of info@crematoriumommelandenstad.nl. Wij vertellen graag meer over alle mogelijkheden.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

In memoriam Vriend en vijand zal Plopatou missen

Stadsfiguur Plopatou is overleden. Excentriek, kleurrijk, bemoeizuchtig en controversieel. Maar wie hij was – niemand die het echt weet.

Rouw Herinneringen en stil verdriet.

Het staat er echt; jouw naam in een zwart kader. Ik kijk nog een keer en nog een keer, ik sla de pagina van de krant om en toch weer terug. De vetgedrukte zwarte letters vertellen me zonder enige twijfel dat je er niet meer bent.

In memoriam Jan Linzel uit Stadskanaal, de laatste oorlogsvlieger

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Zoals Jan Linzel uit Stadskanaal, de laatste oorlogsvlieger.

herinerhen
HerinnerHen Gretha Vogelzang

Gretha, zij was die Power Vrouw! Zij wilde niet wachten tot de storm voorbij was en leerde dansen in de regen! Opgeven? Dat was geen optie! En de dood? Dat was helemaal geen optie!

Coaching De rol van afscheid nemen in het rouwproces

Opstaan jongens! Het is vandaag een bijzonder dag. We moeten afscheid nemen van papa en dat gaan we doen zoals hij geleefd heeft, met plezier!

Rouw 7 handreikingen voor omgaan met mensen in rouw

Ton Zijderveld stelde zeven handreikingen op hoe je het beste kan omgaan met een mens in rouw.

Rouw Liefde houdt niet op waar leven eindigt.

Manon Snoeker (www.trouwtoespraak.nl) is vrijgevestigd trouwambtenaar en spreekt daarnaast op ceremonies en plechtigheden zoals uitvaarten, huwelijken en jubilea. Manons werk is zoals het leven: vrolijkheid en verdriet wisselen elkaar af. In haar blogs neemt Manon ons mee bij haar werkzaamheden en vertelt ze over de bijzondere ontmoetingen die ze heeft met haar opdrachtgevers.

Uitvaart Zes keer creatieve DIY’s voor een uitvaart.

Om een uitvaart nóg persoonlijker te maken, kan je creatief aan de slag gaan met DIY’s. Het woord ‘DIY’ staat voor ‘Do It Yourself’: je creëert dus zelf de aankleding van een uitvaart. Zo kan je persoonlijke decoratie knutselen of op een originele manier een herdenkingsplek inrichten. Wij geven je 6 tips voor mooie DIY’s op een uitvaart.   Memory jar  Met de zogeheten ‘mason jars’ kan je eigenlijk […]