Ommeland en Stad
Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Vrijheid, rust en ruimte en voor een afscheid naar wens

Advertorial: Afscheid nemen: vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Het is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Dan is het prettig dat u terecht kunt bij een crematorium waar alles op alles wordt gezet om uw wensen, of de wensen van uw dierbaren, te bewerkstelligen. Crematorium Ommeland en Stad vindt dat iedereen de tijd, ruimte en vrijheid moet krijgen om een afscheid op eigen wijze te organiseren.

We zijn te vinden in Eelderwolde, midden in de Onlanden en vlakbij de A7, op een steenworp afstand van Groningen. Zowel het interieur als het exterieur van ons gebouw is sfeervol, licht en modern. Het crematorium is onderdeel van Respectrum Crematoria en onze dienstverlening is voor iedereen, of u wel of niet lid bent van een vereniging of aangesloten bent bij een verzekeraar.

Ruimte

De mogelijkheden zijn eindeloos bij ons moderne crematorium. We bieden rust en ruimte. Ruimte in iedere zin van het woord: ruimte in mogelijkheden, ruimte in tijd en ruimte in het gebouw.

Elke ruimte in het gebouw heeft verbinding met buiten door de grote ramen en het weidse uitzicht. Crematoria stoffig, donker en ouderwets? Crematorium Ommeland en Stad verre van. Alle ruimtes zijn licht, modern en ruim. En alle ruimtes kunnen aangepast worden op ieder gezelschap, ongeacht hoeveel mensen er komen of wat de wensen zijn.

Persoonlijk

Wij doen er alles aan om elke afscheidsplechtigheid zo persoonlijk mogelijk te maken en echt passend bij uw wensen. Dat doen wij door flexibel te zijn met tijd, het gebouw en de mogelijkheden. Ruimte in tijd, omdat er één tarief wordt gehanteerd voor afscheidsceremonies – er mag dus kosteloos extra tijd worden gereserveerd. Bovendien is het crematorium zeven dagen per week geopend, ook in de avonduren, en wordt het gebouw nooit gebruikt voor meerdere uitvaartplechtigheden tegelijk. Ruimte in het gebouw, omdat het gebouw aangepast kan worden op elk gezelschap, ongeacht hoeveel mensen er komen. Zo is er een verplaatsbare tussenwand in de foyer om deze in twee ruimtes te kunnen splitsen, speciaal voor een intiemer gezelschap. En de mogelijkheden, die zijn eindeloos, omdat bijna alles kan en mag.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Overgang

Vanuit de ruime foyer komt u in de zogenoemde overgangsruimte: een grote, lichte ruimte met een hoog plafond. Er is letterlijk én figuurlijk ruimte. In de foyer treffen mensen elkaar voor een plechtigheid en is het vaak rumoerig en druk. Vanuit daar loopt u door de overgangsruimte naar de ceremonieruimte. Deze ruimte is zo indrukwekkend, dat mensen hier ruimte hebben om rustiger te worden voordat ze in de ceremonieruimte komen. Andersom geldt hetzelfde: als mensen vol emoties uit de ceremonieruimte komen, hebben ze hier de ruimte om die emoties los te laten.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Afscheid

Na de afscheidsplechtigheid mogen de naasten mee naar de afscheidsruimte. In onze afscheidsruimte kan in besloten kring afscheid worden genomen. Naast deze afscheidsruimte zit de ovenruimte. Bij de ovenruimte denken mensen vaak aan een donkere en enge ruimte, maar dat is niet zo! Net als de andere ruimtes in het gebouw is deze ook modern, open en licht dankzij het grote raam. Uniek aan ons crematorium is dat de oven in het midden van de ruimte staat en is het mogelijk er om heen te lopen. De naasten mogen, als ze dat prettig vinden, mee naar de ovenruimte. Zo kunnen ze zelf zien waar hun overleden dierbare naartoe gaat en dat maakt het afscheid voor sommigen compleet.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Emoties

Een bezoek aan Crematorium Ommeland en Stad is allesbehalve kil en steriel. Integendeel, er hangt een lichte, warme, prettige sfeer. Een sfeer waarin alles mag worden gevraagd over het crematorium, omdat het vriendelijke personeel dat met plezier uit wil leggen. U mag elke ruimte zien en u kunt altijd een rondleiding krijgen, ook zonder dat u er voor een afscheidsceremonie komt.

Meer informatie over Crematorium Ommeland en Stad? Bezoek de website: www.crematoriumommelandenstad.nl of neem contact op via 050 – 2111936 of info@crematoriumommelandenstad.nl. Wij vertellen graag meer over alle mogelijkheden.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

herinerhen
HerinnerHen Jelte Kluitenberg

Metallica, dat was zijn muziek! En alles moest altijd net een beetje harder! Jelte Kluitenberg hield van z’n gezin en van z’n werk in de bosbouw in Duitsland. Het leven was goed, totdat vlak voor Kerst dat onvoorstelbare ongeluk gebeurde waarbij Jelte om het leven kwam.

Online onsterfelijkheid De vergankelijkheid van WhatsApp

Een foto plaatsen op Instagram, even een snel bericht op Facebook of Twitter. Je kleding bestel je handig via je online account bij internetwinkels, contact met je jeugdvriendin hou je via de mail. Je hebt meer foto’s op je mobiel opgeslagen dan er ooit in een fotoalbum geplakt kunnen worden. Je filmpjes en documenten staan handig en overzichtelijk opgeslagen in ‘the cloud’. We staan er niet bij stil, maar veel van wat we in ons leven doen en meemaken gebeurt digitaal, online of staat in verbinding met het web. Allemaal prima zolang je er zelf nog bij kunt. Maar wat gebeurt er met jouw online leven als je er niet meer bent? In deze serie praat Cick Geers met digitaal specialist Sander van der Meer over de vele facetten van een erfenis die niet in waarde is uit te drukken: je digitale nalatenschap.

Coaching ‘Ik haat december. Weet je wel wat voor K-maand dit is?’

Ze doet zo haar best. Voor haar ouders, haar kinderen, haar werkgever en haar zus die niet voor zichzelf kan zorgen en zo dol is op haar. Ze werkt hard om de kinderopvang te kunnen betalen, want haar ouders kunnen niet meer oppassen. ,,Ze hebben heel veel bijgedragen hoor”, vertelt ze. En ik snap best dat het ze te veel wordt. Maar het was wel handig, en goedkoop.”

In memoriam Hans Roelfsema, de trouwe huisarts die waakte over drie generaties Winschoters

In zijn woonplaats Winschoten is Hans Roelfsema overleden, tachtig jaar oud. Hij waakte als huisarts zo’n veertig jaar over drie generaties stadsbewoners.

Achter de deuren van de dood De notaris

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Coaching Ik wil eindelijk mijn moeder wel weer eens terug

Mager en bleekjes zit ze tegenover me. Terwijl ze net een paar weken Portugal achter de rug heeft, ziet ze eruit alsof ze herstellende is van een heftige griep. ‘Ik heb alleen maar gebeld met mijn moeder, mijn zussen en de wijkzorg van mijn moeder. Wat een ellende, ik heb nauwelijks zon gezien’, verzucht ze. ‘Mijn man en kinderen hebben vakantie gehad, maar ik kwam gestrester thuis dan dat ik heen ging.’

Voorbereiden op later Hoe vertel ik het aan de mensen om mij heen, dat ik ongeneeslijk ziek ben?

Er zijn verschillende manieren om mensen om u heen te vertellen dat u niet meer beter kunt worden.

Marieke Knol
Coaching Ze is flink en dat wil ze weten ook.

Ze heeft alles goed voor elkaar en haar zaakjes op orde. Haar beide kinderen wonen in de buurt en haar buren kijken naar haar om. Ze heeft vriendinnen zat, zit op allerlei clubjes en doet veel. Naar musea, de schouwburg, golfen en op pad met een vriendin die ook weduwe is geworden op haar leeftijd, net zeventig. Ze is flink en dat wil ze weten ook