Ommeland en Stad
Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Vrijheid, rust en ruimte en voor een afscheid naar wens

Advertorial: Afscheid nemen: vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Het is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Dan is het prettig dat u terecht kunt bij een crematorium waar alles op alles wordt gezet om uw wensen, of de wensen van uw dierbaren, te bewerkstelligen. Crematorium Ommeland en Stad vindt dat iedereen de tijd, ruimte en vrijheid moet krijgen om een afscheid op eigen wijze te organiseren.

We zijn te vinden in Eelderwolde, midden in de Onlanden en vlakbij de A7, op een steenworp afstand van Groningen. Zowel het interieur als het exterieur van ons gebouw is sfeervol, licht en modern. Het crematorium is onderdeel van Respectrum Crematoria en onze dienstverlening is voor iedereen, of u wel of niet lid bent van een vereniging of aangesloten bent bij een verzekeraar.

Ruimte

De mogelijkheden zijn eindeloos bij ons moderne crematorium. We bieden rust en ruimte. Ruimte in iedere zin van het woord: ruimte in mogelijkheden, ruimte in tijd en ruimte in het gebouw.

Elke ruimte in het gebouw heeft verbinding met buiten door de grote ramen en het weidse uitzicht. Crematoria stoffig, donker en ouderwets? Crematorium Ommeland en Stad verre van. Alle ruimtes zijn licht, modern en ruim. En alle ruimtes kunnen aangepast worden op ieder gezelschap, ongeacht hoeveel mensen er komen of wat de wensen zijn.

Persoonlijk

Wij doen er alles aan om elke afscheidsplechtigheid zo persoonlijk mogelijk te maken en echt passend bij uw wensen. Dat doen wij door flexibel te zijn met tijd, het gebouw en de mogelijkheden. Ruimte in tijd, omdat er één tarief wordt gehanteerd voor afscheidsceremonies – er mag dus kosteloos extra tijd worden gereserveerd. Bovendien is het crematorium zeven dagen per week geopend, ook in de avonduren, en wordt het gebouw nooit gebruikt voor meerdere uitvaartplechtigheden tegelijk. Ruimte in het gebouw, omdat het gebouw aangepast kan worden op elk gezelschap, ongeacht hoeveel mensen er komen. Zo is er een verplaatsbare tussenwand in de foyer om deze in twee ruimtes te kunnen splitsen, speciaal voor een intiemer gezelschap. En de mogelijkheden, die zijn eindeloos, omdat bijna alles kan en mag.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Overgang

Vanuit de ruime foyer komt u in de zogenoemde overgangsruimte: een grote, lichte ruimte met een hoog plafond. Er is letterlijk én figuurlijk ruimte. In de foyer treffen mensen elkaar voor een plechtigheid en is het vaak rumoerig en druk. Vanuit daar loopt u door de overgangsruimte naar de ceremonieruimte. Deze ruimte is zo indrukwekkend, dat mensen hier ruimte hebben om rustiger te worden voordat ze in de ceremonieruimte komen. Andersom geldt hetzelfde: als mensen vol emoties uit de ceremonieruimte komen, hebben ze hier de ruimte om die emoties los te laten.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Afscheid

Na de afscheidsplechtigheid mogen de naasten mee naar de afscheidsruimte. In onze afscheidsruimte kan in besloten kring afscheid worden genomen. Naast deze afscheidsruimte zit de ovenruimte. Bij de ovenruimte denken mensen vaak aan een donkere en enge ruimte, maar dat is niet zo! Net als de andere ruimtes in het gebouw is deze ook modern, open en licht dankzij het grote raam. Uniek aan ons crematorium is dat de oven in het midden van de ruimte staat en is het mogelijk er om heen te lopen. De naasten mogen, als ze dat prettig vinden, mee naar de ovenruimte. Zo kunnen ze zelf zien waar hun overleden dierbare naartoe gaat en dat maakt het afscheid voor sommigen compleet.

Fotografie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde

Emoties

Een bezoek aan Crematorium Ommeland en Stad is allesbehalve kil en steriel. Integendeel, er hangt een lichte, warme, prettige sfeer. Een sfeer waarin alles mag worden gevraagd over het crematorium, omdat het vriendelijke personeel dat met plezier uit wil leggen. U mag elke ruimte zien en u kunt altijd een rondleiding krijgen, ook zonder dat u er voor een afscheidsceremonie komt.

Meer informatie over Crematorium Ommeland en Stad? Bezoek de website: www.crematoriumommelandenstad.nl of neem contact op via 050 – 2111936 of info@crematoriumommelandenstad.nl. Wij vertellen graag meer over alle mogelijkheden.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Voorbereiden op later Een persoonlijk afscheid

Een uitvaart in Nederland lijkt van oudsher een traditie van een uitvaartplechtigheid, een condoleance met daarna als afsluiter koffie of thee met een plak cake. Steeds vaker zie je dat mensen ervoor kiezen om een afscheid een meer persoonlijk tintje te geven. Dat kan met muziek, foto’s of videomateriaal. Maar er zijn veel meer manieren om een afscheid echt persoonlijk te maken. Wat is verplicht/verboden, en welke manieren zijn er om een afscheid écht persoonlijk te maken? In de serie ‘Een persoonlijk afscheid’ laten we dit zien.   

Voorbereiden op later 7 tips voor opruimen voor je doodgaat.

In het boek ‘Opruimen voor je doodgaat’ geeft schrijfster Margareta Magnusson als het ware ontspultips. Het idee is dat je bij leven nagaat hoe je jouw woning het beste kunt achterlaten voor je nabestaanden. In het boek vertelt Magnussons over haar persoonlijke ontspul-ervaringen, maar er staan ook veel tips in. Geïnspireerd door dit boek geven […]

Uitvaart Uitzondering groepsgrootte tijdens uitvaart naar aanleiding van persconferentie

De persconferentie die premier Mark Rutte en Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge maandag 28 september gaven werd een dag vervroegd. Het was nodig, stelden de bewindslieden. Het coronavirus is aan een duidelijke tweede opmars bezig in Nederland.  Een belangrijke maatregel die werd aangekondigd is het verkleinen van de maximale groepsgrootte binnen en buiten. Binnen mogen er nog […]

Rouw Grootste begraafplaats ter wereld is 1.200 voetbalvelden groot

De grootste begraafplaats in Nederland is de militaire begraafplaats Ysselsteyn in Limburg, ongeveer 28 hectare groot. Hier liggen 31.714 mensen begraven. Je wordt er stil van als je over deze imposante begraafplaats loopt. Minstens zo indrukwekkend is Wadi-Us-Salaam. Deze begraafplaats in Irak is namelijk 600 hectare groot – oftewel 1.200 voetbalvelden.

Coaching Hoe vertel je het de kinderen?

“Het gaat niet goed met uw man, ik denk dat het verstandig is dat u de kinderen naar het ziekenhuis laat komen, zodat ze hun vader in deze situatie op de intensive care even zien”.

Voorbereiden op later Een persoonlijk afscheid

Een uitvaart in Nederland lijkt van oudsher een traditie van een uitvaartplechtigheid, een condoleance met daarna als afsluiter koffie of thee met een plak cake. Steeds vaker zie je dat mensen ervoor kiezen om een afscheid een meer persoonlijk tintje te geven. Dat kan met muziek bijvoorbeeld, of met foto’s of videomateriaal. Maar er zijn veel meer manieren. Wat is verplicht/verboden, en welke manieren zijn er om een afscheid écht persoonlijk te maken? In de serie ‘Een persoonlijk afscheid’ laten we dit zien.

Rouw Tips bij afscheid nemen van een dierbare: ‘Als je jezelf blijft, kan je het niet fout doen’

Afscheid nemen van een dierbare die komt te overlijden is onderdeel van een persoonlijk en soms emotioneel rouwproces. De dood is iets waar je je eigenlijk bijna niet op kan voorbereiden. Toch willen we graag van tevoren weten wat we kunnen verwachten. Alberta Kuil van Troost & Meer biedt rouw en verliesbegeleiding, geeft workshops en lezingen en verzorgt uitvaarten en deelt haar tips voor […]

Achter de deuren van de dood De NalatenschapsMakelaar

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? Is het een roeping, een bewuste keuze? Wat betekent het voor je persoonlijke leven als je in een branche werkt waar de dood een (prominente) rol speelt? In deze serie spreekt Cick Geers met mensen die hun werk uitvoeren rondom de dood.