Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Voormalig wereldkampioen en Liverpool-icoon Roger Hunt overleden.

Roger Hunt is op 83-jarige leeftijd overleden. De voormalig international van Engeland en icoon van Liverpool was al langere tijd ziek.

Hunt was een van de aanvallers van de Engelse nationale ploeg die in 1966 in eigen land de wereldtitel wist te veroveren. Hij speelde op die eindronde alle zes de duels, waaronder de finale tegen West-Duitsland die na verlenging met 4-2 werd gewonnen. Hij maakte op dat toernooi drie doelpunten.

Het overgrote deel van Hunts carrière speelde zich af bij Liverpool, waarvoor hij in 492 wedstrijden 285 keer scoorde. Alleen Ian Rush maakte meer goals voor de club. Met de ‘Reds’ werd hij in 1964 en 1966 kampioen en won hij in 1965 de FA Cup.

‘Sir Roger’

“Ik denk dat Roger goed zou passen in ons huidige team”, reageert manager Jürgen Klopp via de officiële kanalen van Liverpool op het overlijden van Hunt.

“Er is mij verteld dat de supporters hem tot Sir Roger hebben gedoopt vanwege al zijn verdiensten voor de club. Een doelpuntenmaker die ook nooit te beroerd was om te werken voor zijn teamgenoten.

Hunt maakte deel uit van het Liverpool-team dat in 1962 promotie afdwong naar het hoogste niveau. Klopp: “Roger hoort in het rijtje legendes die de club hebben gemaakt tot wat die nu is. En niet alleen dat, hij was ook winnaar van de wereldbeker in 1966.”

Hunt speelde de eerste van zijn 34 interlands toen hij nog op het tweede clubniveau actief was. Uiteindelijk maakte hij 18 doelpunten voor Engeland. In zijn nadagen was Hunt ook nog actief voor onder meer Bolton Wanderers.

Negen dagen geleden overleed met Jimmy Greaves een andere wereldkampioen van 1966.

Bron: NOS. Geplaatst 29-9-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Uitvaart Een hond op je uitvaart

Als je weet dat je komt te overlijden, dan is het fijn als je goed voor ogen hebt hoe je afscheid wilt nemen van je dierbaren. En niet alleen van de mensen die je liefhebt, maar ook van je huisdier. Zeker als je huisdier je beste maatje is.

Rouw 8 podcasts over rouw en verlies om nu te luisteren

Heb je geen zin om boeken te lezen of films te kijken, of ben je simpelweg een groot fan van podcasts? Ook over onderwerpen als rouw en overlijden zijn mooie podcasts gemaakt, die een steuntje in de rug kunnen bieden of gewoon prettig zijn om naar te luisteren in een moeilijke tijd. Wij hebben acht van de mooiste podcasts voor je op een rijtje gezet.

Uitvaart Zes keer creatieve DIY’s voor een uitvaart.

Om een uitvaart nóg persoonlijker te maken, kan je creatief aan de slag gaan met DIY’s. Het woord ‘DIY’ staat voor ‘Do It Yourself’: je creëert dus zelf de aankleding van een uitvaart. Zo kan je persoonlijke decoratie knutselen of op een originele manier een herdenkingsplek inrichten. Wij geven je 6 tips voor mooie DIY’s op een uitvaart.   Memory jar  Met de zogeheten ‘mason jars’ kan je eigenlijk […]

Achter de deuren van de dood De relatiebeheerder

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Coaching Hoe kun je helpen?

Fenna is aan mij doorwezen door een gezamenlijke vriendin. Ze komt in mijn praktijk, omdat ze met haar handen in het haar zit en niet meer weet hoe ze verder moet. Ze is er helemaal kapot van dat haar dochter een kindje heeft verloren. Ze wil haar graag helpen, maar heeft zelf ook zoveel verdriet […]

In memoriam Luc Drenthe, de speurneus van Stadskanaal, is niet meer

Luc Drenthe, de oudste journalist van Oost-Groningen, is na een kort ziekbed overleden. Hij werd 90 jaar en was tot op het laatst op zoek naar nieuws.

In memoriam Herman Lange uit Erica, een kundig en humoristisch bestuurder

Met het overlijden van Herman Lange uit Erica verliest Drenthe een kundig, welbespraakt en humoristisch bestuurder. Hij overleed donderdagavond, op 73-jarige leeftijd.

Voorbereiden op later De laatste fase van het leven

“We kunnen niets meer voor u doen meneer. Als het weer eens niet goed gaat kunt u de huisarts bellen voor pijnstilling en andere ondersteuning.” Op de eerste hulp Ongemakkelijk lag hij op een bed op de eerste hulp van het ziekenhuis. Thuis had hij heel erg last van zijn rug gehad en ademen ging […]