Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Voormalig wereldkampioen en Liverpool-icoon Roger Hunt overleden.

Roger Hunt is op 83-jarige leeftijd overleden. De voormalig international van Engeland en icoon van Liverpool was al langere tijd ziek.

Hunt was een van de aanvallers van de Engelse nationale ploeg die in 1966 in eigen land de wereldtitel wist te veroveren. Hij speelde op die eindronde alle zes de duels, waaronder de finale tegen West-Duitsland die na verlenging met 4-2 werd gewonnen. Hij maakte op dat toernooi drie doelpunten.

Het overgrote deel van Hunts carrière speelde zich af bij Liverpool, waarvoor hij in 492 wedstrijden 285 keer scoorde. Alleen Ian Rush maakte meer goals voor de club. Met de ‘Reds’ werd hij in 1964 en 1966 kampioen en won hij in 1965 de FA Cup.

‘Sir Roger’

“Ik denk dat Roger goed zou passen in ons huidige team”, reageert manager Jürgen Klopp via de officiële kanalen van Liverpool op het overlijden van Hunt.

“Er is mij verteld dat de supporters hem tot Sir Roger hebben gedoopt vanwege al zijn verdiensten voor de club. Een doelpuntenmaker die ook nooit te beroerd was om te werken voor zijn teamgenoten.

Hunt maakte deel uit van het Liverpool-team dat in 1962 promotie afdwong naar het hoogste niveau. Klopp: “Roger hoort in het rijtje legendes die de club hebben gemaakt tot wat die nu is. En niet alleen dat, hij was ook winnaar van de wereldbeker in 1966.”

Hunt speelde de eerste van zijn 34 interlands toen hij nog op het tweede clubniveau actief was. Uiteindelijk maakte hij 18 doelpunten voor Engeland. In zijn nadagen was Hunt ook nog actief voor onder meer Bolton Wanderers.

Negen dagen geleden overleed met Jimmy Greaves een andere wereldkampioen van 1966.

Bron: NOS. Geplaatst 29-9-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Uitvaart ‘Door uitvaartfoto’s voelen mensen zich meer verbonden’

Herinneringen vervagen door de tijd. Foto’s houden deze scherp. Dat is volgens Gerda Wesselius uit Stiens één van de waarden van uitvaartfotografie. ,,Uitvaartfoto’s krijgen later voor nabestaanden ook meer betekenis. Je ziet ze en dan denk je: dit hebben we samen doorleefd, we zijn hierdoor met elkaar verbonden.”

Online onsterfelijkheid Zelfdoding

Een foto plaatsen op Instagram, even een snel bericht op Facebook of Twitter. Je kleding bestel je handig via je online account bij internetwinkels, contact met je jeugdvriendin hou je via de mail. Je hebt meer foto’s op je mobiel opgeslagen dan er ooit in een fotoalbum geplakt kunnen worden. Je filmpjes en documenten staan handig en overzichtelijk opgeslagen in ‘the cloud’. We staan er niet bij stil, maar veel van wat we in ons leven doen en meemaken gebeurt digitaal, online of staat in verbinding met het web. Allemaal prima zolang je er zelf nog bij kunt. Maar wat gebeurt er met jouw online leven als je er niet meer bent? In deze serie praat Cick Geers met digitaal specialist Sander van der Meer over de vele facetten van een erfenis die niet in waarde is uit te drukken: je digitale nalatenschap.

herinerhen
HerinnerHen Jisk Teitsma en Tine Teitsma-Siccama

Ja, ik wil. In voor- en tegenspoed tot de dood ons scheidt. Op de trouwfoto staan een lange jongeman met golvende haren en een stralende jongedame in lichtblauwe trouwjurk. Jisk en Tine. Het begin van een lang en
gelukkig huwelijk. Samen werkten ze aan de toekomst terwijl ze elkaar vrij lieten om eigen passies te volgen.

Voorbereiden op later Laatste rustplaats midden in de natuur

Bij oude beukenlanen, in de buurt van een kabbelend beekje, in het midden van heidevelden: veel natuurliefhebbers kiezen voor een laatste rustplaats in de natuur. Maar wat houdt dat precies in, een plek op een natuurbegraafplaats?

Rouw Rouwen tijdens de feestdagen: hoe ga je er mee om?

Veel mensen omschrijven kerst als een warme, gezellige periode met familie en vrienden. Dat zal dit jaar door de coronacrisis helaas voor velen anders zijn. Maar voor sommigen worden deze feestdagen nog zwaarder, doordat zij nog in een rouwperiode zitten. Hoe kom je door zo’n mooie, maar tegelijkertijd moeilijke periode heen? Bepaal van tevoren hoe je de feestdagen wilt invullen   […]

In memoriam Zuster Paulo, de laatste non van Groningen

Met kleine passen beende Zuster Paulo dag in dag uit door de binnenstad van Groningen. Ze woonde in het Sint Anthony Gasthuis, het hofje tegenover het politiebureau aan de Rademarkt. Vanuit haar woninkje ging ze dagelijks naar de Jozefkerk om er te bidden, naar de mis te gaan of om er schoon te maken. Tot op hoge leeftijd was zuster Paulo de aanvoerder van de poetsploeg van de kerk.

herinerhen
HerinnerHen Bertus Bosch

Vlak voordat z’n vrouw Anna stierf leerde zij hem nog eten koken. Samen liepen ze nog één keer het bospad langs…daarna overleed ze. Hij miste haar.

Online onsterfelijkheid ‘De puzzel van het leven van Sascha* kan worden ingevuld’.

Zo omschrijft Mieke* alle beelden, filmpjes, berichtjes en bestanden die uit de telefoon van haar overleden dochter tevoorschijn zijn gekomen. Ze heeft ze nog niet allemaal bekeken, maar de wetenschap dát ze er naar kan kijken, geeft haar rust.