Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Voormalig wereldkampioen en Liverpool-icoon Roger Hunt overleden.

Roger Hunt is op 83-jarige leeftijd overleden. De voormalig international van Engeland en icoon van Liverpool was al langere tijd ziek.

Hunt was een van de aanvallers van de Engelse nationale ploeg die in 1966 in eigen land de wereldtitel wist te veroveren. Hij speelde op die eindronde alle zes de duels, waaronder de finale tegen West-Duitsland die na verlenging met 4-2 werd gewonnen. Hij maakte op dat toernooi drie doelpunten.

Het overgrote deel van Hunts carrière speelde zich af bij Liverpool, waarvoor hij in 492 wedstrijden 285 keer scoorde. Alleen Ian Rush maakte meer goals voor de club. Met de ‘Reds’ werd hij in 1964 en 1966 kampioen en won hij in 1965 de FA Cup.

‘Sir Roger’

“Ik denk dat Roger goed zou passen in ons huidige team”, reageert manager Jürgen Klopp via de officiële kanalen van Liverpool op het overlijden van Hunt.

“Er is mij verteld dat de supporters hem tot Sir Roger hebben gedoopt vanwege al zijn verdiensten voor de club. Een doelpuntenmaker die ook nooit te beroerd was om te werken voor zijn teamgenoten.

Hunt maakte deel uit van het Liverpool-team dat in 1962 promotie afdwong naar het hoogste niveau. Klopp: “Roger hoort in het rijtje legendes die de club hebben gemaakt tot wat die nu is. En niet alleen dat, hij was ook winnaar van de wereldbeker in 1966.”

Hunt speelde de eerste van zijn 34 interlands toen hij nog op het tweede clubniveau actief was. Uiteindelijk maakte hij 18 doelpunten voor Engeland. In zijn nadagen was Hunt ook nog actief voor onder meer Bolton Wanderers.

Negen dagen geleden overleed met Jimmy Greaves een andere wereldkampioen van 1966.

Bron: NOS. Geplaatst 29-9-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

In memoriam Hans Roelfsema, de trouwe huisarts die waakte over drie generaties Winschoters

In zijn woonplaats Winschoten is Hans Roelfsema overleden, tachtig jaar oud. Hij waakte als huisarts zo’n veertig jaar over drie generaties stadsbewoners.

In memoriam Luc Drenthe, de speurneus van Stadskanaal, is niet meer

Luc Drenthe, de oudste journalist van Oost-Groningen, is na een kort ziekbed overleden. Hij werd 90 jaar en was tot op het laatst op zoek naar nieuws.

Rouw Asverstrooiing: ter land, ter zee of in de lucht

Na een crematie van een overledene komt de vraag wat je met de as wilt doen. Je kan de as thuis bijvoorbeeld een mooi plekje geven in een urn, het laten verwerken in een sieraad of tatoeage of de as verstrooien. Als je de as wilt verstrooien zijn er verschillende mogelijkheden en regels waar je rekening mee moet houden.

In memoriam Sjoerd de Vries: wereldberoemd in Friesland

Misschien wel de belangrijkste kunstenaar van Friesland is in de nacht van maandag op dinsdag overleden in het MCL in Leeuwarden. Sjoerd de Vries had al langere tijd gezondheidsproblemen.

Marieke Knol
Coaching Trots loopt de frèle vrouw voor de stoet uit

Ze laat me de foto’s zien. In een donkergroene achtergrond van bladeren van oude bomen loopt een frèle vrouw trots voor de stoet uit. Een witte wollen jas, het haar opgestoken, het hoofd hoog. Kwetsbaar en krachtig. Daarachter de dragers met de kist en dan een lange stoet mensen. Heel veel mensen.  

Rouw Grootste begraafplaats ter wereld is 1.200 voetbalvelden groot

De grootste begraafplaats in Nederland is de militaire begraafplaats Ysselsteyn in Limburg, ongeveer 28 hectare groot. Hier liggen 31.714 mensen begraven. Je wordt er stil van als je over deze imposante begraafplaats loopt. Minstens zo indrukwekkend is Wadi-Us-Salaam. Deze begraafplaats in Irak is namelijk 600 hectare groot – oftewel 1.200 voetbalvelden.

In memoriam Voor Dientje Popken was er maar één man: Harm

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde leven van mensen met een bijzonder verhaal. Vandaag Arendina (Dientje) Auwema-Popken uit Norg (1949-2019).

Rouw Over (1)

Cruijff zei het al: je gaat het pas zien als je het doorhebt. Dat duurt soms even. In mijn geval jaren.