Terug
Nieuws

Voormalig wereldkampioen en Liverpool-icoon Roger Hunt overleden.

Roger Hunt is op 83-jarige leeftijd overleden. De voormalig international van Engeland en icoon van Liverpool was al langere tijd ziek.

Hunt was een van de aanvallers van de Engelse nationale ploeg die in 1966 in eigen land de wereldtitel wist te veroveren. Hij speelde op die eindronde alle zes de duels, waaronder de finale tegen West-Duitsland die na verlenging met 4-2 werd gewonnen. Hij maakte op dat toernooi drie doelpunten.

Het overgrote deel van Hunts carrière speelde zich af bij Liverpool, waarvoor hij in 492 wedstrijden 285 keer scoorde. Alleen Ian Rush maakte meer goals voor de club. Met de ‘Reds’ werd hij in 1964 en 1966 kampioen en won hij in 1965 de FA Cup.

‘Sir Roger’

“Ik denk dat Roger goed zou passen in ons huidige team”, reageert manager Jürgen Klopp via de officiële kanalen van Liverpool op het overlijden van Hunt.

“Er is mij verteld dat de supporters hem tot Sir Roger hebben gedoopt vanwege al zijn verdiensten voor de club. Een doelpuntenmaker die ook nooit te beroerd was om te werken voor zijn teamgenoten.

Hunt maakte deel uit van het Liverpool-team dat in 1962 promotie afdwong naar het hoogste niveau. Klopp: “Roger hoort in het rijtje legendes die de club hebben gemaakt tot wat die nu is. En niet alleen dat, hij was ook winnaar van de wereldbeker in 1966.”

Hunt speelde de eerste van zijn 34 interlands toen hij nog op het tweede clubniveau actief was. Uiteindelijk maakte hij 18 doelpunten voor Engeland. In zijn nadagen was Hunt ook nog actief voor onder meer Bolton Wanderers.

Negen dagen geleden overleed met Jimmy Greaves een andere wereldkampioen van 1966.

Bron: NOS. Geplaatst 29-9-2021