Terug
Nieuws

Voormalig Lingo-gezicht François Boulangé (67) overleden

François Boulangé is dit weekend op 67-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat bevestigen zijn naasten in een persbericht. François was bij het grote publiek bekend als presentator van het spelletjesprogramma Lingo.

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september is François na een kortstondig ziektebed overleden aan de gevolgen van kanker’, schrijven zijn naasten in een bericht. ‘Hij is in zijn woning in Haarlem in het bijzijn van zijn partner heengegaan.’

Boulangé werd in 1992 in één klap bekend toen hij het presentatiestokje van Robert ten Brink overnam. Daarvoor werkte hij ook al in de televisiewereld. Zo bedacht hij de spelletjes voor het tv-programma Triviant van de Tros en was hij regisseur van de programma’s Boggle en De Connaisseur.

Taalgebruik

De presentator baarde tijdens Lingo vaak opzien met zijn opvallende bretels en kenmerkende taalgebruik. Boulangé presenteerde Lingo totdat het programma in 2000 van de Vara naar de Tros ging. In de zomer van 2007 was Boulangé nog te zien als jurylid in de Bingo Bingo Show, een variant van Lingo bij de Tros. Twee jaar later, in 2009, maakte hij zijn opwachting in het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie, als Bakker Boulanger.

Dat Boulangé van spelletjes hield, moge duidelijk zijn. In 2016 nam hij nog deel aan het populaire programma De Slimste Mens. Hij werd uiteindelijk vierde in de eindrangschikking.

Bron Algemeen Dagblad. Geplaatst 14-9-2021