François Boulangé is dit weekend op 67-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat bevestigen zijn naasten in een persbericht. François was bij het grote publiek bekend als presentator van het spelletjesprogramma Lingo.
In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september is François na een kortstondig ziektebed overleden aan de gevolgen van kanker’, schrijven zijn naasten in een bericht. ‘Hij is in zijn woning in Haarlem in het bijzijn van zijn partner heengegaan.’
Boulangé werd in 1992 in één klap bekend toen hij het presentatiestokje van Robert ten Brink overnam. Daarvoor werkte hij ook al in de televisiewereld. Zo bedacht hij de spelletjes voor het tv-programma Triviant van de Tros en was hij regisseur van de programma’s Boggle en De Connaisseur.
De presentator baarde tijdens Lingo vaak opzien met zijn opvallende bretels en kenmerkende taalgebruik. Boulangé presenteerde Lingo totdat het programma in 2000 van de Vara naar de Tros ging. In de zomer van 2007 was Boulangé nog te zien als jurylid in de Bingo Bingo Show, een variant van Lingo bij de Tros. Twee jaar later, in 2009, maakte hij zijn opwachting in het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie, als Bakker Boulanger.
Dat Boulangé van spelletjes hield, moge duidelijk zijn. In 2016 nam hij nog deel aan het populaire programma De Slimste Mens. Hij werd uiteindelijk vierde in de eindrangschikking.
Bron Algemeen Dagblad. Geplaatst 14-9-2021
Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:
We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.
Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.
Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Zoals Klaas Ritsema (1956-2019), verzamelaar en ‘buswonder’.
Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]
ADVERTORIAL Moslims hebben andere gebruiken en een andere cultuur dan de meeste Nederlanders. Dat uit zich in de gewoontes, en ook in de manier waarop omgegaan wordt met rouw en de laatste rustplaats. Het zal je niet verbazen dat er veel mogelijkheden zijn voor grafstenen en -monumenten voor moslims, die door Nederlandse grafsteenspecialisten aangeboden worden. […]
Het staat er echt; jouw naam in een zwart kader. Ik kijk nog een keer en nog een keer, ik sla de pagina van de krant om en toch weer terug. De vetgedrukte zwarte letters vertellen me zonder enige twijfel dat je er niet meer bent.
Ze laat me de foto’s zien. In een donkergroene achtergrond van bladeren van oude bomen loopt een frèle vrouw trots voor de stoet uit. Een witte wollen jas, het haar opgestoken, het hoofd hoog. Kwetsbaar en krachtig. Daarachter de dragers met de kist en dan een lange stoet mensen. Heel veel mensen.
Wat kost een begrafenis of een crematie? Diverse uitvaartcalculators geven je een beeld. Eén uitkomst hebben ze gemeen. Het gaat om een flinke hap geld. Duur genoeg om bij je leven te bedenken hoe je daar geld voor opzij legt, zodat je nabestaanden zich over de kosten van je afscheid tenminste geen zorgen hoeven te […]
Als je weet dat je komt te overlijden, dan is het fijn als je goed voor ogen hebt hoe je afscheid wilt nemen van je dierbaren. En niet alleen van de mensen die je liefhebt, maar ook van je huisdier. Zeker als je huisdier je beste maatje is.
Een prentenboek over de dood. Voormalig juf Wina Eberhard uit Nieuw-Buinen liep er al bijna dertig jaar mee in haar hoofd. Nu het er is, hoopt ze dat haar boek uitnodigt om vaker over de dood te praten. Ze staat niet meer voor de klas, maar ze weet nog goed hoe het was. Het eerste […]