Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Voormalig dartskampioen Andy Fordham (59) overleden

De dartswereld heeft een kleurrijk gezicht verloren. Andy Fordham is op 59-jarige leeftijd overleden.

Fordham won in zijn dartscarrière vele prijzen, maar de kroon op zijn werk bereikte hij in 2004, toen hij in de finale van de Lakeside Mervyn King wist te verslaan en wereldkampioen werd.

The Viking was bij het grote publiek ontzettend populair, mede door zijn kolossale voorkomen en lange, woeste haren. Ook zegevierde hij in 1999 bij de World Masters, bereikte hij in 2002 de halve finale van de World Darts Trophy en in 2003 de halve finale van de International Darts League.

PDC en BDO

Fordham was een van de laatste wereldkampioenen van het oude format, voordat de PDC het officiële wereldkampioenschap ging organiseren. De in Charlton geboren Fordham maakte in 2009 de overstap van de BDO naar de PDC, maar na enkele jaren keerde hij in 2013 toch weer terug naar de BDO.

De zwaarlijvige darter met de bijnaam The Viking kwam vaak in het nieuws vanwege gezondheidsproblemen. De Engelsman bekende verslaafd te zijn aan alcohol en soms wel een krat bier per dag te drinken. In 2014 viel hij flink af en probeerde hij een comeback te maken. Fordhams laatste professionele optreden was in 2018 op de World Masters. Hij werd in maart 2020 in het ziekenhuis opgenomen met een darmprobleem, waarbij 16 liter vocht uit zijn lichaam moest worden afgevoerd.

Corona

In januari van dit jaar raakte Fordham besmet met het coronavirus. Hij overleed donderdag in het bijzijn van zijn vrouw, melden Britse media. De doodsoorzaak is niet bekend.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 16-7-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

In memoriam Een voetbalman met een rood-wit hart

In zijn woonplaats Emmen is Geert Jeuring (80) overleden. Hij was de eerste stadion-speaker van FC Emmen en jarenlang materiaalman van de club.

In memoriam De geëmancipeerde apotheker Gina

Ze bezat geestdrift, doorzettingsvermogen en levenslust. En bovenal was ze een geëmancipeerde vrouw: Gina Hoving, apotheker in Burgum. Ze overleed op 29 september.

Coaching Kun je jaren na het verlies nog rouwen?

Ze is een mooie jonge dame. Ze heeft het goed voor elkaar; leuke opleiding gedaan, mooie baan, woont samen met een lieve man. Ik ontmoet haar in mijn praktijk, want ze heeft verdriet.

Uitvaart Plotseling overlijden? Dit is wat je moet regelen.

Het doet pijn om een dierbare te verliezen, zeker wanneer dit plotseling is. Je krijgt opeens te maken met allerlei rouwgevoelens, waardoor je er misschien helemaal geen zin hebt om erover na te denken wat er allemaal geregeld moet worden. Om het hopelijk iets makkelijker te maken, hebben wij de belangrijkste zaken voor je op […]

In memoriam Onverstoorbaar en zeker van zijn zaak volgde Peter R. de Vries (1956-2021) zijn pad.

Peter R. de Vries (64) was een van de bekendste misdaadverslaggevers van Nederland. Als Peter zich met je zaak ging bemoeien, dan wist je zeker dat die niet in de vergetelheid ging verdwijnen. Nabestaanden van slachtoffers van de misdrijven waarin De Vries zich vastbeet liepen met hem weg. De ouders van Nicky Verstappen bijvoorbeeld weten […]

Voorbereiden op later Hoe vertel ik het aan de mensen om mij heen, dat ik ongeneeslijk ziek ben?

Er zijn verschillende manieren om mensen om u heen te vertellen dat u niet meer beter kunt worden.

Rouw Senang

Het is nog vroeg als ik gerommel hoor in de keuken. Kleine kindervoetjes stommelen vervolgens de trap op. Mijn vriendin opent de deur van de slaapkamer en gebaart me dat ik moet doen alsof ik slaap. Ik doe snel mijn ogen dicht en hoor mijn kleine schat zachtjes tegen haar mama zeggen: ‘Ssttt, papa slaapt […]

herinerhen
HerinnerHen Paul Altena

Hij wilde niet toegeven aan het ziek-zijn en was er bij, ziek of niet! In z’n rolstoel verscheen hij als ‘de Verona’ van het Amstelteam om de platen te draaien. En de dood? Dat betekende voor hem het einde van het leven, maar niet voordat hij z’n laatste shagje opstak.