Terug
Nieuws

Vanaf 1 juli geen maximale groepsgrootte meer tijdens uitvaart

Het kabinet versoepelt naar verwachting vanavond tijdens de voorlopig laatste update aangaande het coronavirus de maatregelen omtrent het samenkomen van groepen mensen. Eerder is aangekondigd dat vanaf 1 juli groepen tot 100 mensen samen mogen komen, welingelichte bronnen melden nu dat premier Rutte vanavond bekend maakt dat niet het aantal mensen leidend is, maar de oppervlakte van de ruimte waar zij samenkomen.

Deze maatregelen betekenen nog niet dat grote evenementen nu weer mogelijk zijn, maar wel dat de horeca, kerken, moskeeën en bijvoorbeeld uitvaartcentra meer lucht krijgen. Vanaf volgende week woensdag is er dus geen maximale groepsgrote meer bij een uitvaart, mits de gasten op minimaal anderhalve meter van elkaar kunnen blijven. De uitbater of uitvaartondernemer is verplicht alle gasten van te voren te vragen of ze gezondheidsklachten hebben.

Meer versoepelingen

In de horeca blijft reserveren verplicht, zodat er een gedegen contactonderzoek kan plaatsvinden als blijkt dat één van de aanwezige gasten toch besmet is met het coronavirus. Andere versoepelingen die vanavond bekend worden gemaakt zijn onder meer, dat mensen uit meerdere huishoudens weer samen in één auto mogen reizen en het OV voor iedereen weer beschikbaar is vanaf 1 juli; het dragen van een mondkapje in het OV blijft verplicht. Of ook de sportscholen weer open mogen vanaf volgende week woensdag is nog niet officieel bekend gemaakt.

In onderstaand artikel dat te lezen is op lc.nl wordt dieper ingegaan op de zaken die tijdens de persconferentie van vanavond worden aangekondigd door premier Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

https://www.lc.nl/binnenland/Versoepeling-van-coronamaatregelen-op-een-rij-100-mensen-niet-overal-meer-de-grens-25788385.html

Geplaatst 24-6-2020