Terug
Nieuws

Uitvaartbegeleider Manon: ‘Wij werken recht uit het hart’

Manon Snoeker begon in 2019, na jaren ervaring als uitvaartbegeleider, haar eigen uitvaartonderneming in Hoogeveen: Manon Snoeker Uitvaartbegeleiding. ’Het begon voor mij als spreker en ik zag zoveel mogelijkheden’.

Manon Snoeker werkt samen met uitvaartbegeleidster Anita Buikstra. ,,We werken beide recht uit het hart”, legt ze uit. ,,De families bepalen en kiezen, wij nemen de zorg uit handen. Elke uitvaart is maatwerk en iedere familie heeft andere wensen. Geen verzoek is ons te veel. We lopen ons graag het vuur uit de sloffen.”

Rouwadvertentie

Een uitvaart valt of staat met een goede organisatie. Een belangrijk onderdeel van de uitvaart en het afscheid is de rouwadvertentie in de krant. ,,,Ondanks de verschuiving van papier naar digitaal is een papieren rouwadvertentie voor veel families nog steeds erg belangrijk om iedereen te bereiken”, zegt Snoeker. ,,De ene familie wil de rouwadvertentie zelf maken en de andere familie wil deze op laten stellen. Dit kan allebei op familieberichten.nl van Mediahuis.”

Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Dat moedigt Snoeker graag aan. ,,Het gaat om hoe een familie het wil”, zegt de uitvaartbegeleider. ,,Zo hadden wij een uitvaart van een man in zijn stamkroeg. De keu stond met een biertje naast zijn kist. De gasten zaten aan de toog met een drankje en een bitterbal. Sinds corona is het, nog meer dan daarvoor, gebruikelijk om op afstand mee te leven. Op afstand meeleven is ook een kernwaarde van Mensenlinq.”

Snoeker werkt met grote tevredenheid samen met Mediahuis. ,,Zij doen net zo hun best voor mij”, licht ze toe. ,,Als dat ik dat doe voor de families. Zo kan ik altijd makkelijk met hen in contact komen zowel telefonisch als per mail, is de dienstverlening flexibel, maken ze het mogelijk als het enigszins kan en leveren ze altijd kwaliteit. Ook is er altijd persoonlijk contact. We hebben dezelfde handelswijze, daardoor is het fijn om samen te werken. Mensenlinq biedt daarnaast online herdenkingspagina’s aan en dat is echt van deze tijd.”

Herdenkingspagina

Een herdenkingspagina is een persoonlijke website voor condoleances en in-memoriams. De pagina kan naar eigen wens worden vormgegeven met een omslagafbeelding en een foto en kan gemakkelijk verstuurd worden per mail of via Whatsapp of Facebook. Een persoonlijke herdenkingspagina geeft zo meer bereik om te delen dat iemand is overleden en biedt een waardige manier om herinneringen online op één plek te verzamelen. ,,Families en andere nabestaanden kunnen makkelijk zelf een condoleance of persoonlijk bericht plaatsen en dat biedt steun”, zegt Snoeker. ,,Ook kunnen zij online een bloem plaatsen of een kaarsjes branden om een dierbare te eren of te herdenken. Tot slot kunnen zij online een boeket bestellen en deze laten bezorgen of online een kaart kiezen, schrijven en deze versturen. Ik zou de online herdenkingspagina met al zijn mogelijkheden zeker aanbieden als aanvulling op de rouwadvertentie in de krant.”

Wil je een mooie rouwadvertentie in de krant plaatsen? Op familieberichten.nl kun je kiezen uit meer dan 250 kranten. Zoals Dagblad van het Noorden, De Telegraaf en NRC. Via de online editor kun je eenvoudig een eigen rouwadvertentie maken of u kunt een rouwadvertentie laten opstellen.