Terug
Nieuws

Schrijfster Yvonne Brill (78) overleden aan coronavirus

Schrijfster Yvonne Brill uit Aalden is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat maakte haar uitgeverij Koninklijke Van Gorcum bekend.

Brill schreef meer dan 150 kinder- en jeugdboeken, waaronder de succesvolle serie over Bianca het paardenmeisje. In totaal verschenen 65 boeken in deze serie. In 1978 verscheen het eerste deel, bedoeld voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Het laatste deel verscheen in maart 2020.

Davids Droom is haar laatste boek. Een fictief oorlogsverhaal waarin de 11-jarige David Polak uit Amsterdam centraal staat. Het boek gaat over zijn transport naar Auschwitz met onderliggende thema’s als vriendschap, troost, moed en verlies.

Interview

Afgelopen weekend verscheen in deze krant nog een groot interview met Yvonne Brill. Hierin sprak ze onder meer over haar carrière, het verlies van haar liefde Koos en het leven in Drenthe.

Bron: DvhN. Geplaatst 5-1-2021

Welkom (terug) op onze website!

Onze overlijdensberichtenpagina heeft een make-over gekregen met een nieuw design, maar we willen u geruststellen dat de bestaande functionaliteiten ongewijzigd zijn gebleven. De volgende functies hebben we toegevoegd:

Als u vragen heeft of feedback wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. We streven er altijd naar om u de beste ervaring te bieden.

Met vriendelijke groet,

Team Mensenlinq

Sluiten