Terug
Nieuws

’s Lands oudste inwoner, Ebeltje Boekema-Hut uit Zevenhuizen, op 110-jarige leeftijd overleden

Ebeltje Boekema-Hut uit Zevenhuizen, met 110 jaar de oudste inwoner van  Nederland, is overleden.

Ebeltje Boekema-Hut werd op 31 augustus 1911 geboren in het Groningse dorp Zevenhuizen. Haar vader had een agrarisch bedrijf. In 1935 trouwde ze met Lammert Boekema. Het stel nam de boerderij van vader Hut over.

Boekema-Hut laat vier dochters achter, de oudste is 85 jaar. Ze had meerdere kleinkinderen, achter- en achter-achterkleinkinderen. Ze is niet de enige in haar familie die zeer oud is geworden. Haar moeder werd 97 en de oma van Boekema-Hut is 101 jaar geworden.

Boekema-Hut, die al jaren in het verzorgingshuis in Leek woonde, was sinds mei 2021 de oudste inwoner van Nederland. De begrafenis is donderdag in Zevenhuizen. Er is tevens een besloten uitvaartdienst.

Bron: DvhN. Geplaatst 14-6-2021. Foto: Corné Sparidaens

Welkom (terug) op onze website!

Onze overlijdensberichtenpagina heeft een make-over gekregen met een nieuw design, maar we willen u geruststellen dat de bestaande functionaliteiten ongewijzigd zijn gebleven. De volgende functies hebben we toegevoegd:

Als u vragen heeft of feedback wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. We streven er altijd naar om u de beste ervaring te bieden.

Met vriendelijke groet,

Team Mensenlinq

Sluiten