Terug
Nieuws

’Pierre Kartner (87) overleden’

Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie vrijdag aan BN De Stem.

Kartner was zanger, bassist, tekst- en muziekschrijver en producent. Zijn grootste hits scoorde hij met Het Kleine Café Aan de Haven (1975) en Het Smurfenlied (1977). Het Kleine Café werd meer dan 200 keer gecoverd door andere artiesten, met Het Smurfenlied stond hij wereldwijd bovenaan in allerlei hitparades.

Prijzen

De artiest is bekroond met meerdere onderscheidingen. Zo ontving Kartner in 1973 de Edith Piaf-prijs en in 1987 de Gouden Harp. In 2014 kreeg hij de Buma NL Lifetime Achievement Award, een prijs die wordt toegekend door vakgenoten. In 2000 werd Kartner geridderd in de orde van de Nederlandse Leeuw.

Kartner werd in 1935 geboren in Elst. Hij zou vrijdagochtend naar zijn laatste rustplaats zijn gebracht.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 11-11-2022. Foto: Ⓒ ANP/HH

Welkom (terug) op onze website!

Onze overlijdensberichtenpagina heeft een make-over gekregen met een nieuw design, maar we willen u geruststellen dat de bestaande functionaliteiten ongewijzigd zijn gebleven. De volgende functies hebben we toegevoegd:

Als u vragen heeft of feedback wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. We streven er altijd naar om u de beste ervaring te bieden.

Met vriendelijke groet,

Team Mensenlinq

Sluiten