Overlijdensbericht Wim Keyzer

  • Eindhovens Dagblad

Condoleanceberichten

Er zijn nog geen condoleanceberichten voor Wim Keyzer

Plaats zelf een condoleancebericht

Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voeldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Kies een afbeelding uit onze . Of kies een

Levensverhalen

#
Ik ben voor geluk geboren, dit was het papa's leven's motto. Papa is geboren op 9 april 1933 in een apotekers familie waar verwacht werd dat de jongens apotheker werden en de meisjes apotheker assistente. Op zeer jonge leeftijd was het duidelijk dat papa meer zakelijke dan apothekers ambities had. Met zijn broer Henk, die goed fotos kon maken, ging hij op pad en terwijl Henk fotos van fabrieken of hun produkten maakten, plakte papa die op lucifers doosjes en bood ze te koop aan, als reklamemateriaal voor die bedrijven. Zijn eerste klant was "Lambert van de Kamp" uit Eindhoven die het een goed idee vond. Dit had als gevolg dat toen de hele familie mee moest helpen om de fotos op lucifers doosjes te plakken.

Het bombardement in Eindhoven in 1942, had een grote invloet op zijn schoolleven, en er brak toen een moeilijke en turbulente tijd aan. Mijn opa wendde zich dan ook tot enkele van zijn beste Eindhovense vrienden om te overleggen wat hij toch met Willempje kon doen, want het was toch wel duidelijk dat hij nooit apoteker zou worden. Iedereen kwam met het advies dat papa zakenman moest worden. Zo ging hij in de leer bij Herr Reuter in Duitsland and logeerde hij bij de "geschwister Wilhelm". Van Herr Reuter leerde papa alles over bomen en hout, en bij de geschwister Wilhelm" kwam hij in aanraking met een canary pietje, "hnschen" genoemd. Sinds toen, hij heeft heel wat Hnschens gehad in zijn leven, ik heb het over levende canary pietjes en trouwens, zijn laatste Henschen gaat morgen mee terug met ons terug naar Frankrijk.

Papa deed dingen anders dan anderen en koos meestal niet voor de makkelijkste weg. Maar daar kom ik straks nog wel op terug....Dit gold ook voor zijn vrouw, Micky mijn moeder. Micky was zijn nichtje uit Zuid Afrika dus trouwen moest met instemming van niet alleen de wederzeidse ouders, maar ook met goedkeuring van de Paus. Micky is dus toen vanuit het exotische Zuid Afrika naar Bergeijk in het Brabandse land gekomen. Dat was natuurlijk een hele overgang maar uiteindelijk heeft ze toch eerst plat Bergeijks en toen Nederlands geleerd.

Wij zijn ook meertalig geworden en spraken vroeger in Nederland, Engels thuis en Nederlands op school. Later is daar ook nog Frans bij gekomen en waar dat dan toe leidde is de volgende uitspraak van papa, die ik me nog kan herrinneren; Could you put the poubelle buiten honey. Ik denk met heel veel plezier terug aan de tijd dat wij papa, mama, Sue en ik aan de Valkenswaardseweg woonden.

Ondertussen was papa met zijn eigen bedrijf begonnen in hout en bosbouw. Maar toen de markt veranderde, de klompen uit de mode raakten en de lucifers ook van carton werden gemaakt, was er in de hout business geen droog brood meer te verdienen. Papa, die inmiddels ook nog Sue en mij had gekregen, werd gedwongen om een andere bron van inkomsten te vinden. Samen met zijn ome Louis, zijn schoonvader die ook tot zijn beste vrienden behoorde, ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij werd exclusief importeur van dakbedekkingen van Franse en Duitse bedrijven. KIMBO B.V. (Keyzer Import Bouwmaterialen) werd een sucessvolle business maar bleef een "one man show" zoals hij dat zelf noemde.

Papa hield van luxe, een neutje, roken en gezelligheid. Wie van zijn oude vrienden zou de Pontiac Firebird met het eerste telefonische systeem in het begin van de jaren 70 kunnen vergeten. Mijn oudste jeugdvriend Duco was van die wagen zo onder de indruk dat hij zijn vader toen der tijd heeft weten over te halen om ook een Pontiac Firebird te kopen. Elke zondag gingen we uit eten bij de Blauwe Lotus of Pom Lai en daarna hop naar Vessem om te borrelen bij zijn beste vriend, Hub van Buul en zijn vrouw Ger terwijl wij in de tuin Politie en boef speelden. Papa en Hub hebben samen heel veel plezier gehad, maar ook met hun gezamelijke vriend Paul van Eck.....dus als ik nu zeg:"To beach bought bought, dan weten teminste drie dames hier aanwezig wel waar ik het over heb. De vriendschap tussen Papa en Hub was heel bijzonder, zo bijzonder dat wij straks papa naast ome Hub zullen begraven.

Routine zat niet in zijn aard en hij had een bloed hekel aan de socialistische politiek van den uil, dus besloot hij, nadat hij KIMBO B.V. verkocht had, met de familie in

1977 als Keyzer in Frankrijk te gaan wonen. Het hele gezin, 10 geiten, twee paarden, 8 marmotten een een parkiet verhuisden toen naar Naz Dessous. Ik heb het daarmee een lange tijd heel moeilijk mee gehad, maar er waren ook natuurlijk fijne tijden en we hebben ook heel veel gelachen. Wat mij zomaar te binnen schiet is de eerste kerstmis die wij daar door brachten. Wij waren zeer verbaasd om in het centrum van ieder dorpje een grote verlichte kerstboom te zien. Al rijdend door de dorpen kon papa wel tien keer met vernieuwd enthusiasme zeggen "oh look look zere, an ozer Cristmas tree" Nederland kwam geregeld over de vloer in Naz-Dessous en er werd veel gegeten en gedronken (weet je nog Duco, alle dertien even goed...)

Toen na enkele jaren er niks meer aan de grote boerderij te verbouwen was, verveelde hij zich en besloot hij maar weer een activiteit in Nederland te beginnen. Eurokey werd na geringe tijd weer een groot succes en de directe concurent van zijn voormalige KIMBO.

Begin jaren 90 besloot hij alleen terug naar het noorden te verhuizen en vestigde hij zich eerst in Mol en daarna in Meeuwen Gruitrode waar hij weer een boerderijtje verbouwde en knutselde aan oude rommel die hij in Tongeren op de kop tikte.

Ondertussen had hij Jeanne ontmoet met wie hij vele jaren in zijn boerderijtje heeft samen geleefd. Hij heeft van Jeanne veel steun en vriendschap gekregen en zij heeft hem tot het einde verzorgd. Lieve Jeanne, enorm bedankt hiervoor.

Zijn zakelijke ideeen gingen ook door. Na dat hij 5 keer op een dag in een ziekenhuis voor onderzoek werd gevraagd zijn overhemd uit te trekken, kreeg hij het idee om overhemden met onzichtbare ritsluitingen te maken. Iedereen die het wilde horen of niet kreeg toch van deze exceptionele overhemden een live demonstratie.

Ook ergerde hij zich vreselijk aan koude borden in restaurants met als gevolg dat hij voor maanden een studie maakten en experimenteerden om porceleine borden te ontwerpen die 1 uur lang warm konden blijven. Op beide zaken heeft hij patent gekregen....mocht U interesse hebben......Met deze projecten hield hij zichzelf maar ook zeker zijn directe omgeving bezig, of je wilde of niet, je moest met hem meedenken en doen. Jammer genoeg bleven deze ideeen in experimentele fases.

Vorige zomer heeft hij met pijn in zijn hart zijn boerderijtje verkocht en heft hij afscheid moeten nemen van de Bosstraat en de unieke vrienden die hij daar om zich heen had. Ik weet dat hij heel dankbaar is geweest voor al de mensen die daar altijd voor hem klaar stonden.

Daarna kwam het appartement, dat was mooi, ma ja het was natuurlijk niet buiten leven. Hij miste ontzettend dat moment van de dag, bij zon's ondergang. Vanuit zijn stoel in zijn boerderijtje, met een wiskey en cigaartje, kon hij, met een constant enthusiasme, de konijntjes over het gazon zien huppelen en genieten van de schoonheid en rust van de natuur.

De afgelopen weken ging het lichaamlijk snel achteruit. Ik ben blij dat ik de laaatste weken veel in Meeuwen heb kunnen zijn en ook op 26 december op het laatste moment samen met Kimmy zijn hand vasthield.

Je bent met geluk geboren en koos altijd je eigen weg. Jouw van mening laten veranderen was een onmogelijke zaak. Als je het niet met papa eens was dan snoerde hij je, zoals de meeste hier van ons weten, de mond met zijn favoriete antwoord "I did it my way" en wat kon je daar dan toch op zeggen.

Bee Keyzer

Geplaatst: 10-02-2015

Zelf een levensverhaal aanmaken

Wanneer u een levensverhaal wilt aanmaken, verzoeken wij u onderstaande velden in te vullen. Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Foto's & Video's

Plaats zelf een YouTube-video

Er wordt getoetst of de inhoud van uw video voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Uw video wordt pas zichtbaar wanneer deze door het team van Mensenlinq.nl is goedgekeurd. Let op! Deze video is voor iederen te zien op Mensenlinq.nl

Plaats zelf een foto

Er wordt getoetst of de inhoud van uw foto voeldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Kies één of meerdere afbeeldingen van uw