Overlijdensbericht Gerrit Ruurd Fokkema

  • Leeuwarder Courant
  • Friesch Dagblad

Condoleanceberichten

Afbeelding bij condoleancebericht

Rust zacht meneer. Ik ben altijd erg onder de indruk geweest van uw persoonlijkheid.

LiekeGeplaatst: 10-05-2019
Afbeelding bij condoleancebericht

Ik ben bezig een boek te schrijven over de deelnemers aan de overval op de Leeuwarder gevangenis van 8 december 1944. Gerrit Fokkema werd daarbij bevrijd. Hij was de laatste nog levende betrokkene. Jammer dat hij de reünie van deze overval op 8 december 2019 (75 jaar na dato) niet meer meemaakt. We hadden hem er graag bij gehad. En ook jammer dat hij het verschijnen van het boek niet meer meemaakt. Opgedragen aan zijn bevrijders zoals hij ze noemde.

Hessel de WalleGeplaatst: 10-05-2019
Afbeelding bij condoleancebericht

Als oudste zoon van Joop Willemse de agent die als een van de eersten naar binnen ging om met een goed plan de bevrijding van onder meer Gerrit Fokkema mogelijk te maken, condoleer ik zijn nabestaanden met zijn overlijden. Ik heb hem leren kennen als een betrokken en geëngageerde persoon die dankbaar en eerlijk datgene wat hem is overkomen doorgaf aan velen; hij beschouwde dit als zijn taak. We zijn hem daarvoor dank verschuldigd. Hij zal worden gemist op 8 december a.s.

Hans W. WillemseGeplaatst: 11-05-2019
Afbeelding bij condoleancebericht

Na mijn bezoek, in 2016, aan het Nationaal Archief in Den Haag en het overtikken van de processen-verbaal aldaar van o.a. broer Ruurd Fokkema was Gerrit degene die mij stimuleerde om door te gaan met de beschrijving van de arrestatie van leden van de verzetsgroep "Je Maintiendrai" in Leeuwarden. Gerrit fungeerde voor mij als vraagbaak. Nooit te beroerd om over die akelige tijd na te denken. Straks, bij de presentie van "Kraakhelder", gebaseerd op de processen-verbaal, zal ik de aanwezigheid van Gerrit missen. Mijn gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Gerrit, mijn dank voor je belangstelling en stimulerende woorden. Leida.

Leida JongbloedGeplaatst: 11-05-2019

Plaats zelf een condoleancebericht

Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voeldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Kies een afbeelding uit onze . Of kies een

Levensverhalen

Er zijn nog geen levensverhalen beschikbaar voor Gerrit Ruurd Fokkema

Zelf een levensverhaal aanmaken

Wanneer u een levensverhaal wilt aanmaken, verzoeken wij u onderstaande velden in te vullen. Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Foto's & Video's

Plaats zelf een YouTube-video

Er wordt getoetst of de inhoud van uw video voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Uw video wordt pas zichtbaar wanneer deze door het team van Mensenlinq.nl is goedgekeurd. Let op! Deze video is voor iederen te zien op Mensenlinq.nl

Plaats zelf een foto

Er wordt getoetst of de inhoud van uw foto voeldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Kies één of meerdere afbeeldingen van uw