Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Oud-trainer Simon Kistemaker op 81-jarige leeftijd overleden.

Oud-voetbaltrainer Simon Kistemaker is dinsdag overleden aan de gevolgen van kanker. De geboren IJmuidenaar is 81 jaar geworden.

Kistemaker, wiens ambities als speler door een blessure al vroeg in de kiem werden gesmoord, begon zijn professionele trainersloopbaan in 1982 in Australië bij Brisbane Lions.

Na zijn terugkeer in Nederland wist hij als interim-trainer FC Volendam in 1984 te behoeden voor degradatie uit de eredivisie.

Ook vierde ‘De Kist’ successen met FC Dordrecht-voorloper DS’79 (promotie naar eredivisie in 1987), De Graafschap (kampioen eerste divisie in 1991) en de amateurs van Türkiyemspor (zondagkampioen in 2006).

Kistemaker genoot een reputatie als no-nonsensetrainer: een recht-voor-z’n-raap-type die harde en grove taal niet schuwde, maar eerlijkheid hoog in het vaandel had staan. Die aanpak, die hem aan een cultstatus hielp, viel doorgaans in goede aarde bij spelers. Bestuurders hadden er vaak meer moeite mee.

De afgelopen jaren werd Kistemaker getroffen door achtereenvolgens een hersentumor en prostaatkanker. Beide aandoeningen konden dankzij vele bestralingen en chemokuren met succes worden bestreden.

Begin 2019 onderging hij een zware en riskante hartoperatie en kort daarop werd bij hem darmkanker ontdekt.

Bron: NOS. Geplaatst 24-11-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Achter de deuren van de dood De videograaf

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Uitvaart Hoe neem je afscheid ten tijde van de coronacrisis?

Vanwege het coronavirus mogen sinds 16 maart niet meer dan dertig personen aanwezig zijn bij uitvaartplechtigheden. Dat betekent in veel gevallen dat veel mensen die dat wel wíllen, er niet bij mógen zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat ook zij toch afscheid kunnen nemen van hun dierbare?

In memoriam Klaas Ritsema, verzamelaar en ‘buswonder van Nederland’

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Zoals Klaas Ritsema (1956-2019), verzamelaar en ‘buswonder’.

Voorbereiden op later Wachtlijsten voor organen nog onacceptabel lang

‘Het wel of niet donor zijn zou een normaal onderwerp van gesprek moeten zijn’

Rouw Tips bij afscheid nemen van een dierbare: ‘Als je jezelf blijft, kan je het niet fout doen’

Afscheid nemen van een dierbare die komt te overlijden is onderdeel van een persoonlijk en soms emotioneel rouwproces. De dood is iets waar je je eigenlijk bijna niet op kan voorbereiden. Toch willen we graag van tevoren weten wat we kunnen verwachten. Alberta Kuil van Troost & Meer biedt rouw en verliesbegeleiding, geeft workshops en lezingen en verzorgt uitvaarten en deelt haar tips voor […]

Coaching Gemis dat niet meer oplost.

Ik lees veel om me te blijven ontwikkelen op het gebied van verliesverwerking. Een opmerking die ik in een aantal interviews tegenkwam in de afgelopen periode van achterblijvende ouders was: “Nooit kun je je trots zijn over de kinderen met hem of haar delen”. Het is een thema dat in je leven altijd blijft terugkomen. […]

herinerhen
HerinnerHen Bauke Lemke

De eenheid is verbroken, staat op de rouwkaart. Bauke heeft zoveel betekend voor zijn naasten, maar ook voor de medemens.

Voorbereiden op later Een persoonlijk afscheid

Een uitvaart in Nederland lijkt van oudsher een traditie van een uitvaartplechtigheid, een condoleance met daarna als afsluiter koffie of thee met een plak cake. Steeds vaker zie je dat mensen ervoor kiezen om een afscheid een meer persoonlijk tintje te geven. Dat kan met muziek bijvoorbeeld, of met foto’s of videomateriaal. Maar er zijn veel meer manieren. Wat is verplicht/verboden, en welke manieren zijn er om een afscheid écht persoonlijk te maken? In de serie ‘Een persoonlijk afscheid’ laten we dit zien.