Terug
Nieuws

Oprichter Chris Koerts (74) van band Earth and Fire overleden. Band scoorde hits met Weekend en Memories

Gitarist Chris Koerts, een van de oprichters van de succesvolle Haagse popband Earth and Fire, is op 74-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft zijn echtgenote Marjorie Koerts aan Omroep West laten weten. Zij heeft een vaste rubriek bij de regionale omroep.

Chris richtte de band op in 1967 samen met zijn eerder overleden tweelingbroer Gerard. Eerder traden zij al samen op als The Singing Twins. De groep kreeg groot succes toen zangeres Jerney Kaagman zich in 1969 bij de mannen voegde.

De formatie had grote hits met nummers als Seasons Ruby Is The One Maybe Tomorrow Maybe Tonight Memories en Weekend . Chris verliet de groep in 1979, hij besloot musicologie te gaan studeren.

De groep stopte in 1983 met optreden, maar maakte in 1989 in een andere samenstelling een comeback. Daarna bleef de groep – overigens zonder de gebroeders Koerts – optreden tot 1995.

Chris Koerts kampte al langere tijd met een longziekte. Zijn broer Gerard overleed in 2019.

Podcast over Earth & Fire

Twee fans van Earth & Fire maakten vorig jaar de podcast Dwarstrekkers , waarin zij over de muziek en de geschiedenis van de Haagse band spraken met radiomaker Hans Schiffers, journalist Wouter Bessels en zangeres Marieke Eelman.

Bron DvhN. Geplaatst 11-11-2022