Terug
Blog

Nieuwe Duurzame Asbestemming Opties

Duurzame Asbestemming As-kistje

As-kistjes, een nieuwe vorm van asbestemming waarmee u uw dierbare herenigt met de natuur

U kunt de as van uw dierbare overledene ophalen
Het bericht van het crematorium dreunt na, want in het verdrietige proces wat u dan al hebt doorlopen is dit ook zeker een momentum te noemen. En dan? Wat gaan we met de as doen? Verstrooien? Bijzetten in een bestaand graf van een familielid of toch in een sierurn op een gedenkplek in huis? Er zijn tal van mogelijkheden -binnen wettelijk gestelde kaders-op het gebied van asbestemming. Wassink uitvaartverzorging biedt u,
als verlengstuk op hun diensten in de uitvaartbranche, een prachtig, gloednieuw alternatief. U kunt een bijzetting of een geheel nieuwe plek creëren waar uw dierbare herenigd wordt met de natuur, met de zogeheten AS-kistjes.

Een as-kistje is een ieniemini-variant van een uitvaartkist met een heel vriendelijke en vertederende uitstraling. En hoe mooi komen dingen samen wanneer u een mini-variant kunt kiezen van het model uitvaartkist die u met zorg hebt uitgekozen voor uw dierbare. U kunt kiezen uit verschillende varianten. Zo is er een massief eikenhouten askistje die standaard  wordt voorzien van een natuurlijke bijenwas waardoor het typische eikenhout nog meer gaat leven én de heerlijke geur van verse honing verspreidt. Er zijn 2 soorten asmandjes zoals gevlochten waterhyacint en zeegras en de vlas-askistjes in 3 verschillende variaties met alle 3 een andere look. En vlas is bij uitstek geschikt voor het duurzame karakter van de as-kistjes omdat vlas een natuurlijk product is. Het heeft van nature aanleg om te hechten, waardoor er geen milieubelastende lijm wordt toegepast in het vervaardigingsproces. Daarnaast is vlas een gewas dat heel snel weer aangroeit én het gehele productieproces vindt plaats in Nederland, waardoor er geen reiskilometers gemaakt hoeven te worden. 3-dubbel duurzaam dus!

De binnenbekleding van de as-kistjes en as-mandjes is vervaardigd van 100% ongebleekt katoen, evenals de fraaie buidel die gevuld wordt met de as van uw dierbare. Alle materialen vinden hun oorsprong in de natuur en worden teruggegeven aan de natuur. Van de natuur, voor de natuur oftewel puur natuur dus.

Naast het feit dat alle varianten duurzaam en ecologisch verantwoord zijn, is het maakproces eveneens sociaal, maatschappelijk verantwoord. Mensen met een uitdaging, die wat verder van de reguliere arbeidsmarkt staan, werken vanuit een dagbestedingsvorm mee aan de vervaardiging van de eikenhouten as-kistjes. Met grote zorg, handgemaakt door hulpbehoevende, maar zeer behulpzame en handige handen!

Tijdens de goed bezochte uitvaartfair in Dwingeloo 11 mei jongstleden, zijn de eerste bestellingen al geplaatst voor de as-kistjes. Bent u benieuwd geworden naar de verschillende modellen of materialen, kom gerust eens langs en bekijk alle varianten in het echt in de toonkamer bij Wassink uitvaartverzorging, Zomerdijk 9A te Meppel.

Bron : Wassink Uitvaartverzorging, 14 mei 2024

Lees meer uitvaart gerelateerde nieuwsberichten en informatie over online condoleanceregisters en digitale overlijdensberichten en herdenkingspagina’s.