Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen Herdenkingspagina

Meest gestelde vragen over een Herdenkingspagina

In tijden van verlies en rouw kan het creëren van een herdenkingspagina een waardevolle manier zijn om de herinnering aan een dierbare te behouden en te delen met anderen. Het kan ook een platform bieden om te rouwen en steun te vinden van vrienden en familie. Als u overweegt om een herdenkingspagina te maken, of als u er al een heeft en vragen heeft over hoe u deze het beste kunt beheren, dan bent u hier aan het juiste adres. Hieronder vindt u antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over herdenkingspagina’s.

Wat is een herdenkingspagina?
Een herdenkingspagina is een online pagina die is bedoeld om aandacht te vestigen op een persoon die is overleden. De pagina kan worden gebruikt om mensen te laten weten dat iemand is overleden én om rouwenden een plek te geven om hun emoties te uiten en herinneringen te delen door een condoleance bericht achter te laten in de vorm tekst, digitaal kaarsje/bloemetje of fysiek kaartje sturen.

Wat kost een herdenkingspagina?
De herdenkingspagina van Mensenlinq zit in de introductiefase en is tijdens deze fase gratis in aanschaf en gebruik. Alle herdenkingspagina’s die in deze periode zijn aangemaakt blijven ook gratis.

Hoe maak ik een herdenkingspagina aan (particulier)?
Wilt u als particulier een herdenkingspagina aanmaken, dan kunt u na het afnemen van een print- of digitale rouwadvertentie een mail sturen naar [email protected] met daarin het verzoek tot het aanmaken van een herdenkingspagina. De pagina wordt tijdens kantooruren voor u opgesteld en u ontvangt een mail zodra u de pagina kunt activeren.

Hoe maak ik een herdenkingspagina aan (uitvaartondernemer)?
De uitvaartondernemer kan tijdens het opstellen van de rouwkaart of van de rouwadvertentie via Familieberichten.nl een herdenkingspagina aanvragen. De nabestaanden beheren de herdenkingspagina. Voor u als uitvaartondernemer hebben we stap-voor-stap uitgeschreven hoe u deze herdenkingspagina aanvraagt.

Hoe lang blijft een herdenkingspagina bestaan?
Een herdenkingspagina blijft een jaar na activeren online beschikbaar. Voor die tijd wordt er contact opgenomen met de vraag of de pagina verlengd moet worden.

Kan ik een herdenkingspagina delen?
Delen van een herdenkingspagina is mogelijk via Mail, Whatsapp, Facebook, LinkedIn en Twitter. U kunt eenvoudig een verzendlijst samenstellen en de link van de herdenkingspagina versturen. Het bericht is met een mooie afbeelding opgemaakt met een foto en omslagafbeelding, zodat u niet alleen een kale link verstuurd.

Kan iedereen de herdenkingspagina bezoeken en een bericht achterlaten?
De herdenkingspagina kan door iedereen bezocht worden indien men de website url kent. Daarnaast kan iedereen een bericht achterlaten, echter kan een bericht door de beheerder wel verwijderd worden. Ook controleert Mensenlinq automatisch of er taalgebruik wordt gehanteerd wat niet wenselijk is. Deze berichten, en alle berichten met een afbeelding of video, worden handmatig gecontroleerd en beoordeeld.

Hoe kan ik voorkomen dat er een ongewenst bericht wordt geplaatst?
Ieder bericht kan worden verwijderd. Daarnaast wordt er automatisch door Mensenlinq gecontroleerd op ongepast taalgebruik. Wanneer een bericht als ongepast wordt aangemerkt, dan dient deze handmatig goedgekeurd te worden door het team van Mensenlinq. De beheerder kan daarna altijd nog bepalen of het bericht verwijderd wordt.

Kan ik een condoleance bericht verwijderen?
Ja, een condoleance bericht kan door de beheerder van de herdenkingspagina verwijderd worden

Is er ook een handleiding van de herdenkingspagina? 
Ja, er is een handleiding. Deze kunt u opvragen via de klantenservice van Mensenlinq per mail via [email protected]. Tevens vindt u hier een filmpje met een toelichting over de herdenkingspagina.

Kan ik ook contact opnemen met de klantenservice?
Ja, dat kan. Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Mensenlinq via [email protected]