Terug
Nieuws

Medeoprichter Britse reggaeband UB40 overleden

De voormalige trompettist, zanger en medeoprichter van de Britse reggaeband UB40, Terence Wilson, is op 64-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Dat heeft zijn huidige band laten weten.

Wilson, ook bekend onder zijn artiestennaam Astro, speelde tot 2013 bij de band UB40, die in de jaren 80 en 90 hits scoorde met I Got You BabeRed Red Wine en Can’t Help Falling In Love.

Hij vertrok daarna om een andere band op te richten. ,,We zijn er kapot van dat we moeten aankondigen dat onze geliefde Astro vandaag na een korte ziekte is gestorven’’, meldde zijn huidige band, UB40 featuring Ali Campbell & Astro, op Twitter. ,,De wereld zal zonder hem nooit meer hetzelfde zijn.’’

Eind augustus overleed ook al een voormalig kernlid van de band: componist en saxofonist Brian Travers. Hij stierf op 62-jarige leeftijd na een lange strijd tegen kanker.

UB40 brak door met een cover van het nummer Red Red Wine van Neil Diamond, waarvan meer dan 100 miljoen platen werden verkocht. De naam van de groep, die 1978 in Birmingham het licht zag, verwijst naar het Britse aanvraagformulier voor werkloosheidsuitkeringen (Unemployment Benefits, Form 40). 

Bron: Algemeen Dagblad. Geplaatst 9-11-2021

Welkom (terug) op onze website!

Onze overlijdensberichtenpagina heeft een make-over gekregen met een nieuw design, maar we willen u geruststellen dat de bestaande functionaliteiten ongewijzigd zijn gebleven. De volgende functies hebben we toegevoegd:

Als u vragen heeft of feedback wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. We streven er altijd naar om u de beste ervaring te bieden.

Met vriendelijke groet,

Team Mensenlinq

Sluiten