Terug
Nieuws

Lisa Marie Presley, dochter van Elvis, overleden

Lisa Marie Presley, de enige dochter van Elvis Presley, is op 54-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Los Angeles.

Haar moeder Priscilla schrijft „met pijn in het hart het verschrikkelijke nieuws te moeten delen dat mijn mooie dochter Lisa Marie ons verlaten heeft”. Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ overleed de zangeres aan de gevolgen van een hartstilstand.

„Ze was de meest gepassioneerde, sterke en liefdevolle vrouw die ik ooit heb gekend”, schrijft moeder Priscilla over Lisa Marie. Eerder op de dag werd Presley volgens TMZ door de huishoudster gevonden in de slaapkamer van hun huis in Calabasas in de Amerikaanse staat Californië. Op ongeveer hetzelfde moment zou Lisa Marie’s ex-man Danny Keough thuis zijn gekomen, die Presley zou hebben gereanimeerd totdat de ambulance kwam.

Elvis Presley poseert met vrouw Priscilla en dochter Lisa Marie.Ⓒ ANP / ASSOCIATED PRESS

Het leven van Lisa Marie Presley stond volgens The New York Times voor een groot deel in het teken van de enorme erfenis die haar vader Elvis, een van ’s werelds beroemdste zangers, achterliet. Zo was ze dinsdag nog aanwezig bij de uitreiking van de Golden Globes. Daar zag zij samen met haar moeder hoe acteur Austin Butler in de prijzen viel voor zijn rol als Elvis in de film Elvis.

’Verbijsterend’

„Het was werkelijk verbijsterend. Ik heb er dagenlang over gedaan om het te verwerken, omdat het zo perfect en authentiek was”, zei Presley eerder deze week over die vertolking van Butler. Ze was 9 jaar oud toen haar vader in 1977 overleed. Zelf trad Lisa Marie in zijn voetsporen en werd zangeres, maar zo succesvol als haar vader is ze niet geworden. Ze bracht drie albums uit.

Verder werd Presley bekend door een reeks spraakmakende huwelijken. Zo was ze tussen 1994 en 1996 getrouwd met Michael Jackson, nadat ze eerder van Keough gescheiden was. In 2002 trouwde ze met acteur Nicolas Cage, maar dat huwelijk hield slechts vier maanden stand. Tussen 2006 en 2016 was ze samen met Michael Lockwood.

Lisa Marie Presley en Michael Jackson.Ⓒ ANP / AFP

Lisa Marie Presley en Nicolas Cage.Ⓒ ANP / AFP

Zelfmoord

Een van haar vier kinderen, Benjamin Keough, kwam in 2020 op 27-jarige leeftijd door zelfmoord om het leven. In een uitgebreid essay in People Magazine zei Presley daar vorig jaar over dat haar leven al sinds haar jeugd werd gekenmerkt door dood, verdriet en verlies. „Verdriet stopt niet en gaat op geen enkele manier weg, ook niet na jaren. Het is iets dat je de rest van je leven met je mee moet dragen, ondanks wat andere mensen of culturen ons willen laten geloven”, zei Presley daar toen zelf over.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst: 13-1-2023. Foto: Ⓒ AFP