Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Legendarische Formule 1-commentator Murray Walker overleden

De Britse voormalige autosportcommentator Murray Walker is op 97-jarige leeftijd overleden. Walker gold binnen de auto- en motorsport als een legende omdat hij decennialang races, vooral in de Formule 1, van commentaar voorzag.

Walker was er als radiocommentator al bij tijdens de Britse Grand Prix van 1949 voor de BBC, één jaar voor het Formule 1-wereldkampioenschap werd opgericht.

De in Birmingham geboren verslaggever werd zeker in het Verenigd Koninkrijk maar ook daarbuiten de stem van de Formule 1. Hij vormde daarbij ook jarenlang een duo met coureurs als James Hunt en Martin Brundle. In 2001 gaf Walker voor het laatst commentaar bij een Grand Prix.

Walker stond bekend om zijn hoge enthousiaste stem, maar ook om zijn foutjes die hij vaak maakte tijdens zijn commentaar. Bij elke start van de races schreeuwde de Brit steevast ‘and it’s go go go‘ in de microfoon. Hij werkte naast de BBC ook voor ITV.

‘Unless i’m very much mistaken’

Om zijn foutjes voor te zijn zei Walker vaak het zeer Britse ‘unless i’m very much mistaken‘ als hij iets vaststelde. Uiteindelijk moest hij in de slotfase van zijn loopbaan te vaak gecorrigeerd worden door cocommentator Brundle, waarop de Engelsman besloot te stoppen.

Een legendarisch commentaarmoment van Walker vond plaats tijdens de Japanse Grand Prix van 1996, toen Damon Hill wereldkampioen werd in de Williams. Walker, die Hills vader Graham Hill ook al twee keer kampioen had zien worden, stopte na de finish met praten “want ik heb een brok in mijn keel”.

Voor Walker als verslaggever begon, was hij tijdens de Tweede Wereldoorlog tankcommandant in het Britse leger.

Bron: NU.nl. Geplaatst 14-3-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Online onsterfelijkheid ‘De puzzel van het leven van Sascha* kan worden ingevuld’.

Zo omschrijft Mieke* alle beelden, filmpjes, berichtjes en bestanden die uit de telefoon van haar overleden dochter tevoorschijn zijn gekomen. Ze heeft ze nog niet allemaal bekeken, maar de wetenschap dát ze er naar kan kijken, geeft haar rust.

In memoriam Jan Venhuizen, oud-manager van Cuby: de Brian Epstein van Assen

Van platenverkoper bij Lampe tot manager van Cuby & the Blizzards en docent elektrotechniek. Dat is in een notendop het leven van Jan Venhuizen uit Assen. Hij overleed vorige week donderdag op 80-jarige leeftijd en werd maandagochtend in zijn woonplaats in besloten kring gecremeerd.

Rouw De 10 mooiste quotes over rouw

Gedichten, songteksten en anekdotes: vaak helpen teksten ons om rouw beter te begrijpen of er mee om te kunnen gaan. Sommige teksten kunnen je zo aanspreken, dat ze symbool komen te staan voor een bepaalde periode in je leven. Omdat teksten zoveel macht kunnen hebben, delen wij tien van de mooiste quotes over rouw.

Uitvaart ‘Vergeten urnen’ Reestborgh staan te verstoffen in speciale kamer

Meppel – ‘Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering’. Deze tekst van Salvador Dali siert de muur boven de toegangsklep naar de verbrandingsoven van yardenhuis Reestborgh aan de Zomerdijk.

Marieke Knol
Coaching Trots loopt de frèle vrouw voor de stoet uit

Ze laat me de foto’s zien. In een donkergroene achtergrond van bladeren van oude bomen loopt een frèle vrouw trots voor de stoet uit. Een witte wollen jas, het haar opgestoken, het hoofd hoog. Kwetsbaar en krachtig. Daarachter de dragers met de kist en dan een lange stoet mensen. Heel veel mensen.  

Coaching December, ook een feestmaand als je rouwt?

En dan is het weer december, de maand van familie, samenzijn, gezelligheid, eten en lichtjes. Voor mensen in de rouw is het zoeken naar zingeving. Wat is het kerstfeest zonder een geliefde, waarom zou ik het nieuwe jaar vrolijk inluiden nu … er niet meer is?

Voorbereiden op later Wachtlijsten voor organen nog onacceptabel lang

‘Het wel of niet donor zijn zou een normaal onderwerp van gesprek moeten zijn’

Voorbereiden op later Onontkoombaar verdriet

Tweede paasdag, zeven uur in de avond. Voor het eerst in 4 weken heb ik een dag waarin ik voor mijn gevoel niet achter mijn agenda aan hol. Afgelopen weken stonden in het teken van de crisis. Twee gelijke crisisteams gevormd die om en om 24 uur verantwoordelijk zijn voor WZH, ook in het weekend. Alle locatie- en stafmanagers bijeen geroepen om te bespreken hoe we deze crisis het hoofd wilden gaan bieden. Roosters aanpassen, mensen vrij spelen voor als het echt spannend wordt. Een opvangteam organiseren om personeel op te vangen en psychische bijstand te verlenen. Voldoende mondkapjes, handschoenen en schorten bij WZH zien te krijgen. Voor alle mensen die administratieve en kantoorfuncties vervullen een thuiswerkplek organiseren. Nieuwe maatregelen en richtlijnen van het RIVM en de overheid opvolgen. De moeilijkste en pijnlijkste daarvan is wat mij betreft dat we familie de toegang tot hun dierbaren in de WZH locaties moeten ontzeggen. Brieven opstellen voor personeel, bewoners en familie over wat WZH allemaal doet en moet doen naar aanleiding van Corona en wat dat voor hen gaat betekenen.