Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Legendarische Formule 1-commentator Murray Walker overleden

De Britse voormalige autosportcommentator Murray Walker is op 97-jarige leeftijd overleden. Walker gold binnen de auto- en motorsport als een legende omdat hij decennialang races, vooral in de Formule 1, van commentaar voorzag.

Walker was er als radiocommentator al bij tijdens de Britse Grand Prix van 1949 voor de BBC, één jaar voor het Formule 1-wereldkampioenschap werd opgericht.

De in Birmingham geboren verslaggever werd zeker in het Verenigd Koninkrijk maar ook daarbuiten de stem van de Formule 1. Hij vormde daarbij ook jarenlang een duo met coureurs als James Hunt en Martin Brundle. In 2001 gaf Walker voor het laatst commentaar bij een Grand Prix.

Walker stond bekend om zijn hoge enthousiaste stem, maar ook om zijn foutjes die hij vaak maakte tijdens zijn commentaar. Bij elke start van de races schreeuwde de Brit steevast ‘and it’s go go go‘ in de microfoon. Hij werkte naast de BBC ook voor ITV.

‘Unless i’m very much mistaken’

Om zijn foutjes voor te zijn zei Walker vaak het zeer Britse ‘unless i’m very much mistaken‘ als hij iets vaststelde. Uiteindelijk moest hij in de slotfase van zijn loopbaan te vaak gecorrigeerd worden door cocommentator Brundle, waarop de Engelsman besloot te stoppen.

Een legendarisch commentaarmoment van Walker vond plaats tijdens de Japanse Grand Prix van 1996, toen Damon Hill wereldkampioen werd in de Williams. Walker, die Hills vader Graham Hill ook al twee keer kampioen had zien worden, stopte na de finish met praten “want ik heb een brok in mijn keel”.

Voor Walker als verslaggever begon, was hij tijdens de Tweede Wereldoorlog tankcommandant in het Britse leger.

Bron: NU.nl. Geplaatst 14-3-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Uitvaart Veelgestelde vragen over het coronavirus en uitvaarten

Bij een uitvaart mogen maximaal 30 personen bij elkaar zijn als ze zich houden aan de maatregelen tegen het coronavirus. Misschien wordt het maximum aantal aanwezigen op 1 juli verhoogd naar 100.

Rouw Hevig rouwproces ook bij kinderen mogelijk. Soms hulp nodig bij rouw

Jaarlijks verliezen 6400 minderjarige kinderen een ouder. Een veelvoud hiervan maakt een andersoortig verlies mee, zoals het overlijden van een broer, zus, vriend(in) of grootouder.

Voorbereiden op later Je lichaam schenken aan de wetenschap

Na je overlijden kan je worden begraven, gecremeerd of je kan je lichaam ter beschikking stellen aan de medische wetenschap. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld het medische vak leren en kunnen medisch specialisten nieuwe operatietechnieken ontwikkelen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Coaching Ik wil eindelijk mijn moeder wel weer eens terug

Mager en bleekjes zit ze tegenover me. Terwijl ze net een paar weken Portugal achter de rug heeft, ziet ze eruit alsof ze herstellende is van een heftige griep. ‘Ik heb alleen maar gebeld met mijn moeder, mijn zussen en de wijkzorg van mijn moeder. Wat een ellende, ik heb nauwelijks zon gezien’, verzucht ze. ‘Mijn man en kinderen hebben vakantie gehad, maar ik kwam gestrester thuis dan dat ik heen ging.’

Achter de deuren van de dood De overledenenverzorgster

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Uitvaart ‘Een persoonlijk en tot in detail verzorgd afscheid biedt een eerste troost’

Te midden van verdriet binnen heel korte tijd het afscheid van een dierbare regelen: het lijkt een onmogelijke taak. ,,Hoe meer je van iemand houdt en hoe meer en intenser de herinneringen aan iemand zijn, hoe groter het verdriet is wanneer je een geliefde verliest. De lege stoel, het niet meer kunnen delen van een gebeurtenis die dag… Het is de passie van Greetje Brontsema van Memorables uitvaartverzorging om te helpen om van die ingrijpende gebeurtenis een waardevolle herinnering te maken, een eerste troost.

Voorbereiden op later Wie erft wat als er geen testament is?

Wat er na overlijden moet gebeuren met bijvoorbeeld eigen geld, huis, bezittingen en schulden kun je vastleggen in een testament. Is iemand overleden en is er geen testament, dan geldt het erfrecht. De wet bepaalt in dit geval wie de erfgenamen zijn en wat zij erven.

Voorbereiden op later Irene Otto helpt vrouwen na hun miskraam: ‘De kinderwens blijft en wordt vaak nog sterker’

Van alle vastgestelde zwangerschappen loopt 10 tot 15 procent uit op een miskraam. Dit kan voor vrouwen een vreselijke ervaring zijn, waar naast verdriet ook rouw, schuldgevoelens, angst of jaloezie bij komt kijken. Irene Otto is psychosociaal therapeut en begeleidt vrouwen na hun miskraam. Irene: ,,Rouw om een miskraam is anders, omdat je niks fysieks hebt om afscheid van te nemen.’’