Terug
Voorbereiden op later

Inspiratieloos? Deze 10 dingen moeten op jouw ‘try before you die’ lijstje!  

Misschien heb je het wel eens gezegd op een verjaardag of op de koffie bij een vriend: ‘Dit wil ik écht doen voor ik dood ga.’ Waarom wachten tot het laatste moment? Als je nog inspiratie zoekt voor jouw bucketlist, zijn dit 10 activiteiten om van te dromen.

1. Koe-knuffelen
Als je koe-knuffelen nog niet kende wordt het hoog tijd dat je nú alles aan de kant zet en het zoekt op Google. Koe-knuffelen is niet alleen razend populair, maar ook een enorm kalmerende activiteit. Door de rustige ademhaling van de koe en haar vacht van 39 graden kom je helemaal tot rust.

2. Verrassingsreis
Er zijn verschillende organisaties die een ‘verrassingsreis’ aanbieden. En dat is echt zo spannend als het klinkt! Hoewel je van te voren een paar voorkeuren zelf mag doorgeven, ontdek je pas waar je heen gaat op het moment van vertrek. Een unieke reis gegarandeerd. 

3. Beklim de hoogste klimtoren in Groningen
Op zoek naar grote hoogtes? Daag jezelf uit om de hoogste klimtoren van Europa in Groningen te beklimmen! Tijdens een introductie maak je kennis met de klimsport en wie weet klim jij binnen de kortste keren naar de top.

4. Neem vlieglessen
Een vreemde taal leren, paardrijden, sporten: veel mensen willen voor hun sterven nog iets nieuws leren. Wil je nou echt iets unieks én spannends leren, verdiep je dan eens in vlieglessen. Dierbaren mogen mee als passagiers (als ze durven) om te zien hoe jij van een instructeur leert om zelfstandig een vliegtuig te besturen.

5. Geef je op voor een marathon
Dit is misschien wel hét moment om al je twijfels opzij te zetten en je in te schrijven voor een lokale of landelijke marathon of obstacle run. Haal het uiterste uit je energie en ga voor die finish, samen met je vrienden of familie! Misschien kan je er zelfs een sponsorloop van maken en geld inzamelen voor een (voor jou) belangrijk goed doel.

6. Olympische Spelen, Champions League of een Grand Prix
Sportfan en altijd al eens een ‘grote’ wedstrijd willen meemaken? Ga op zoek naar de mogelijkheden om dit jaar of volgend jaar bij een van de grootste sportevenementen ter wereld aanwezig te zijn en maak er een onvergetelijke reis van.

7. Ga op safari (en dat hoeft niet alleen in Afrika!)
De ‘big five’ van dichtbij zien is een droom die velen van ons koesteren. Maar niet iedereen kan zomaar naar Afrika vertrekken. Gelukkig kan je in het zuiden van Nederland, in Beekse Bergen, proberen een aantal van deze dieren van dichtbij te zien door met je auto een route door het park af te leggen. Een bijzondere ervaring hoeft niet altijd ver weg plaats te vinden.

8. Plan je droom roadtrip
Spaar al je geld (en inspiratie) op en stippel dit jaar nog jouw droom roadtrip uit. Het voordeel van roadtrips is dat je het zo duur of goedkoop kan maken als je zelf wilt. Onderweg kan je verblijven op campings, in hostels of AirBnb’s. Ga je op reis op een ander continent, of wil je liever met je gezin in een camper door Europa cruisen?

9. Leer een unieke sport
Onderwater yoga, paaldansen of schermen: waarschijnlijk heb je deze sporten nog nooit geprobeerd, maar zou je wel eens iets anders willen doen dan hardlopen of voetballen. Misschien is dit dan ook wel de uitgelezen kans om eens een (te) gekke sport uit te proberen samen met je beste vriend(in) of familie.

10. Kom dichtbij een bijzonder dier
Als je een echte dierenliefhebber (of niet) bent, hoort een activiteit met dieren op je lijstje te staan. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens willen snorkelen met zeeschildpadden, willen zwemmen met dolfijnen of willen rijden op een kameel? Ga op zoek naar de mogelijkheden en laat je dromen uitkomen!

Volg je Mensenlinq al op Facebook? Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, tips, ervaringsverhalen en inspiratie over uitvaart en rouw! 

Geschreven door Nienke Kruizinga-van der Wal