Terug
Nieuws

Ierse singer-songwriter Sinéad O’Connor (56) overleden

De Ierse zangeres en liedjesschrijfster Sinéad O’Connor is op 56-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt haar familie aan diverse Ierse media. Over haar doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt.

„Het is met groot verdriet dat we het overlijden van onze geliefde Sinéad aankondigen”, laat de familie in een korte verklaring weten. „Haar familie en vrienden zijn er kapot van en vragen om privacy in deze moeilijke tijd.”

O’Connor is vooral bekend van haar hit Nothing compares 2 u (1990), een cover van een nummer van Prince. In totaal bracht de zangeres tien studioalbums uit, waarvan I’m not bossy, I’m the boss uit 2014 het laatste was. In 2021 kondigde O’Connor aan met pensioen te gaan, maar ze kwam daar later op terug.

De zangeres, die kampte met een bipolaire stoornis, kwam de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege uitspraken over onder meer haar mentale problemen. In 2021 bracht ze haar autobiografie uit waarin ze onder meer vertelt over haar moeilijke jeugd. O’Connor deed ook meerdere zelfmoordpogingen.

Islam

Haar relatie met religie was ook een thema dat O’Connor veel besprak. Zo verscheurde de zangeres in 1992 live op de Amerikaanse tv een foto van de paus. In 2018 bekeerde ze zich tot de islam.

De zangeres wordt overleefd door drie van haar kinderen. Haar zoon Shane (17) pleegde vorig jaar zelfmoord. Vier dagen na zijn dood liet O’Connor zichzelf opnemen in het ziekenhuis. „Ik ben verloren zonder mijn kind en ik haat mezelf. Het ziekenhuis zal een tijdje helpen. Maar ik ga Shane vinden. Dit is slechts uitstel”, deelde ze destijds op Twitter.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 27-7-2023. Foto: Ⓒ ANP/HH