Terug
Nieuws

Hond neemt in het UMCG afscheid van zijn stervende baasje

Een stervende patiënt en zijn hond hebben in het UMCG afscheid van elkaar kunnen nemen. Het ontroerende tafereel speelde zich onlangs af op de intensive care.

Op de Facebookpagina ICverpleegkundige_UMCG schrijft een verpleegkundige: ,,Als patiënten op de Intensive Care komen te liggen proberen we zoveel mogelijk uit de kast te trekken zodat hij/zij opknapt en elders verder kan herstellen. Maar helaas komt het ook voor dat blijkt dat er geen behandelopties meer zijn. Dan zal de behandeling gestopt worden en komt een patiënt te overlijden. Waar onze nadruk dan op ligt is o.a. de familie zoveel mogelijk ruimte te geven om afscheid te nemen van hun naaste. Maar niet alleen mensen hebben behoefte om afscheid te nemen, ook dieren!

Hond lag rustig bij zijn baasje in bed

En ook: ,,Bij deze patient is gestopt met de behandeling. Op verzoek van de familie kwam de hond erbij om afscheid te nemen van zijn baasje. Hij heeft rustig bij zijn baasje in bed gelegen tot op bepaald moment hijzelf van het bed is gekropen en aangaf weg te willen. Hij had afscheid genomen. Het was mooi, emotioneel en erg belangrijk voor de familie en vrienden. Mooi dat dit kan op de ICV.’‘