Terug
Nieuws

Het is belangrijk dat je je welkom voelt; ook na de uitvaart

Crematorium HaskerPoort in Heerenveen blijft betrokken

Gastvrijheid; een crematorium is waarschijnlijk niet de eerste locatie die je associeert met je welkom voelen, maar toch is gastvrijheid een groot goed in de uitvaartbranche. Bij Crematorium HaskerPoort staan vriendelijkheid en een welkom, warm gevoel al jaren aan de basis van de dienstverlening. Oók na de uitvaart, want op 25 mei a.s. organiseert HaskerPoort het jaarlijkse gedenkconcert Memorial Moments; een muzikale bijeenkomst voor iedereen die een overleden dierbare wil herdenken.

Crematorium HaskerPoort opende in 2017 de deuren. Wat toen opvallend was, is nu nog steeds bijzonder: het pand bevindt zich nagenoeg in de natuur en kijkt uit over de uitgestrekte weilanden. ‘Duurzaamheid vormt voor ons dan ook een belangrijk onderdeel van onze onderneming’, vertelt Arnout de Jong, directeur van het crematorium. Arnout glimlacht wanneer hij vertelt dat een hazenfamilie tegen het pand aan hun verblijfplaats heeft gekozen. ‘De ganzen overnachten hier op het pad en in de zomer tikken de scholeksters tegen de ramen. Het hoort er allemaal bij hier en het maakt, zoals ik ernaar kijk, HaskerPoort tot de rustige, vriendelijke en prettige locatie die we zijn’.

Rust en vriendelijkheid

Dat de mensen die een uitvaart bijwonen bij HaskerPoort dit kunnen beamen, vervult De Jong met trots. ‘We horen regelmatig dat we bekend staan om de rust en vriendelijkheid. We staan dichtbij onze gasten en zijn ons ervan bewust dat we een klein stukje mogen meelopen in de meestal verdrietige weg die nabestaanden moeten afleggen. Ons team doet er dan ook alles aan om de nabestaanden en gasten te ontzorgen en hen geen tijdsdruk te laten ervaren. Hoe groot of klein een uitvaart ook is, wij zorgen ervoor dat alles goed is verzorgd en vlekkeloos verloopt. Het is ons er alles aan gelegen dat men zich welkom voelt bij HaskerPoort. Juist op die momenten dat je verdriet hebt, moet je je geen zorgen hoeven maken over praktische zaken tijdens de uitvaart. Laat dat maar aan ons over’. Arnout de Jong vertelt over die zeer drukbezochte uitvaart waar meer dan 500 gasten verwacht werden. ‘We regelen dan gewoon parkeerwachters zodat ook dat deel van de uitvaart zonder problemen verloopt. Het lijkt een klein iets, maar het kan echt het verschil maken’.

Memorial Moments

Ook na de uitvaart blijft HaskerPoort een welkome plek voor nabestaanden. ‘Jaarlijks organiseren we een gedenkconcert onder de naam Memorial Moments. Dit jaar is dat op zaterdagavond 25 mei a.s. Het is een avond waarop herdenken door ontmoeten, bemoediging en troost centraal staan. Tijdens het concert worden de namen voorgelezen van diegenen die we deze avond in het bijzonder willen gedenken. Er wordt een kaarsje aangestoken en er is livemuziek, passend bij het moment. Kortom een avond waarin het licht en de warmte, de liefde voor elkaar, weer voelbaar zijn.’. Arnout legt uit dat je je kunt aanmelden voor Memorial Moments via de website www.memorialmoments.nl.

‘Voorafgaande aan het concert worden de bezoekers in de gelegenheid gesteld om een vlinder in de Gedenkboom te plaatsen. Op de vlinder kunnen ze een persoonlijke tekst, een foto of een tekening zetten. Deze vlinders worden, nadat je je hebt aangemeld via de website, toegezonden. Het is goed te weten dat iedereen die iemand wil herdenken de avond op 25 mei kan bijwonen; het maakt niet uit of je iemand pas kortgeleden verloren hebt of al decennia terug; de verbinding en herkenning staan centraal. Je bent welkom!’

 

Door Cick Geers