Door: Team Mensenlinq in In memoriam

Harm Bolding ‘Een actieve en sterke kracht achter de schermen’

Havelte - Het oud-raadslid Harm Bolding is overleden. Daarmee verliest het CDA Westerveld een uiterst betrokken bestuurslid.

Door zijn lengte -ver boven de twee meter- was de in Wapserveen geboren Harm Bolding een imposante verschijning. Hij groeide op bij zijn ouders op het boerenbedrijf. Zijn werkzame leven startte hij bij de Amsterdamse Bank in Meppel, de bank die in 1965 van naam veranderde en als AMRO verder ging. Later werd het ABN/Amro. Bolding veranderde van functie bij de bank en werd procuratiehouder, tegenwoordig accountmanager.

Zijn hele ziel en zaligheid stopte hij in zijn werk. “Een hard werkende collega die van zijn collega’s eigenlijk ook de inzet verwachtte die hij dagelijks ook aan de dag legde. Geliefd bij zijn klanten”, zo zegt een oud-collega. De weekafsluiting was voor Harm Bolding bijna heilig. Met grote regelmaat trok hij met de collega’s op vrijdagmiddag na sluiting van de bank de Meppeler binnenstad in om bij café De Kansel en later Stadscafé Oasis de week af te sluiten.

Opmerkelijke verschijning

Met zijn fysiek was Harm Bolding een opmerkelijke verschijning. Niet raar dat de meeste klanten van de bank en de inwoners van Havelte hem dan ook kenden. Zijn lengte beperkte hem wel in het dagelijks leven. Zo was sporten voor Harm niet weggelegd. Wel was hij politiek actief. Hij werd namens het CDA raadslid. Eerst in de voormalige gemeente Havelte en later in de gemeente Westerveld. Nadat zijn gezondheid hem niet meer in staat stelde het raadslidmaatschap uit te voeren, bleef hij jarenlang actief in het bestuurswerk.

Zijn partijgenoten herinneren Harm als ‘een actieve en sterke kracht achter de schermen’. Vanwege zijn visie en inbreng is Harm heel belangrijk geweest voor het CDA. “Toewijding, trouw en plichtsgevoel waren kenmerkend voor hem. Een man die zich zeer betrokken voelde bij de plaatselijke maar zeker ook landelijke politiek. Met name zorg en welzijn had zijn bijzondere interesse. Hartverwarmend de gastvrijheid waarmee hij de bestuursvergaderingen bij hem thuis wist te faciliteren.”

Vrijwilliger

Naast zijn betrokkenheid bij het CDA, deed Harm Bolding ook verschillende andere vrijwilligersklussen. Zo deed hij 46 jaar lang de administratie van de kerkvoogdij van de Hervormde kerk van Wapserveen en hij was jarenlang lid van het gehandicaptenplatform in Westerveld. Bijzonder trots en zeer tot zijn verdienste was het moment dat hij de onderscheiding mocht ontvangen van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn afnemende gezondheid maakten het er de laatste jaren niet eenvoudiger op. Maar ondanks zijn handicap bleef hij bewonderenswaardig positief in het leven staan.

Op 26 maart 2020 sloot de aimabele Havelter voor het laatst zijn ogen. Harm Bolding is 75 jaar oud geworden.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Nieuws In Koarnjum gevonden vrouw vermoedelijk door misdrijf omgekomen

De 55-jarige vrouw die zondagochtend dood werd gevonden in het water aan De Wier in Koarnjum, is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Nieuws Voormalige Franse doelman Martini (58) overleden

Oud-doelman Bruno Martini is overleden. Dat meldt AJ Auxerre, waar de 31-voudig Franse international het grootste deel van zijn loopbaan speelde.

Nieuws Medebedenker Scooby-Doo (82) overleden

Ken Spears, de medebedenker van Scooby-Doo, is op 82-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon Kevin bevestigde aan Variety dat zijn vader is gestorven aan een vorm van dementie.

In memoriam Robin (24) had juist zijn weg gevonden

Er komt geen einde aan de nachtmerrie. Mem José Zeilstra uit Ysbrechtum en vriendin Soraya Velting uit Bolsward vertellen, tegen elkaar aan op de bank, over het verlies van hun Robin van der Wal, nét 24 jaar.

Voorbereiden op later ‘River flows in you’

Muzikale inspiratie voor uitvaart en rouw: instrumentale muziek . ,,De muziek begint daar waar de macht van het woord stopt”, zei componist Richard Wagner. Muziek kan herinneringen opbrengen of troost bieden tijdens een uitvaart of rouwperiode. Je wilt graag dat het typerend is voor jou, of voor een dierbare die overleden is. Daarom geven we in […]

Nieuws ’s Werelds oudste soapacteur overleden

In de Britse plaats Hollingwood is de hoogbejaarde Jack Reynolds overleden. De 108-jarige Brit vestigde in de laatste jaren van zijn leven een paar opmerkelijke records, deels ook officiële Guinness World Records.

Nieuws Corine Spier, eerste Nederlandse Miss World, overleden

Corine Spier-Rottschäfer, de eerste Nederlandse vrouw die ooit werd uitgeroepen tot Miss World, is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie aan persbureau ANP laten weten. Zij is niet aan de gevolgen van corona gestorven.

Voorbereiden op later Laatste rustplaats midden in de natuur

Bij oude beukenlanen, in de buurt van een kabbelend beekje, in het midden van heidevelden: veel natuurliefhebbers kiezen voor een laatste rustplaats in de natuur. Maar wat houdt dat precies in, een plek op een natuurbegraafplaats?