Door: Team Mensenlinq in In memoriam

Harm Bolding ‘Een actieve en sterke kracht achter de schermen’

Havelte - Het oud-raadslid Harm Bolding is overleden. Daarmee verliest het CDA Westerveld een uiterst betrokken bestuurslid.

Door zijn lengte -ver boven de twee meter- was de in Wapserveen geboren Harm Bolding een imposante verschijning. Hij groeide op bij zijn ouders op het boerenbedrijf. Zijn werkzame leven startte hij bij de Amsterdamse Bank in Meppel, de bank die in 1965 van naam veranderde en als AMRO verder ging. Later werd het ABN/Amro. Bolding veranderde van functie bij de bank en werd procuratiehouder, tegenwoordig accountmanager.

Zijn hele ziel en zaligheid stopte hij in zijn werk. “Een hard werkende collega die van zijn collega’s eigenlijk ook de inzet verwachtte die hij dagelijks ook aan de dag legde. Geliefd bij zijn klanten”, zo zegt een oud-collega. De weekafsluiting was voor Harm Bolding bijna heilig. Met grote regelmaat trok hij met de collega’s op vrijdagmiddag na sluiting van de bank de Meppeler binnenstad in om bij café De Kansel en later Stadscafé Oasis de week af te sluiten.

Opmerkelijke verschijning

Met zijn fysiek was Harm Bolding een opmerkelijke verschijning. Niet raar dat de meeste klanten van de bank en de inwoners van Havelte hem dan ook kenden. Zijn lengte beperkte hem wel in het dagelijks leven. Zo was sporten voor Harm niet weggelegd. Wel was hij politiek actief. Hij werd namens het CDA raadslid. Eerst in de voormalige gemeente Havelte en later in de gemeente Westerveld. Nadat zijn gezondheid hem niet meer in staat stelde het raadslidmaatschap uit te voeren, bleef hij jarenlang actief in het bestuurswerk.

Zijn partijgenoten herinneren Harm als ‘een actieve en sterke kracht achter de schermen’. Vanwege zijn visie en inbreng is Harm heel belangrijk geweest voor het CDA. “Toewijding, trouw en plichtsgevoel waren kenmerkend voor hem. Een man die zich zeer betrokken voelde bij de plaatselijke maar zeker ook landelijke politiek. Met name zorg en welzijn had zijn bijzondere interesse. Hartverwarmend de gastvrijheid waarmee hij de bestuursvergaderingen bij hem thuis wist te faciliteren.”

Vrijwilliger

Naast zijn betrokkenheid bij het CDA, deed Harm Bolding ook verschillende andere vrijwilligersklussen. Zo deed hij 46 jaar lang de administratie van de kerkvoogdij van de Hervormde kerk van Wapserveen en hij was jarenlang lid van het gehandicaptenplatform in Westerveld. Bijzonder trots en zeer tot zijn verdienste was het moment dat hij de onderscheiding mocht ontvangen van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn afnemende gezondheid maakten het er de laatste jaren niet eenvoudiger op. Maar ondanks zijn handicap bleef hij bewonderenswaardig positief in het leven staan.

Op 26 maart 2020 sloot de aimabele Havelter voor het laatst zijn ogen. Harm Bolding is 75 jaar oud geworden.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Rouw 8 podcasts over rouw en verlies om nu te luisteren

Heb je geen zin om boeken te lezen of films te kijken, of ben je simpelweg een groot fan van podcasts? Ook over onderwerpen als rouw en overlijden zijn mooie podcasts gemaakt, die een steuntje in de rug kunnen bieden of gewoon prettig zijn om naar te luisteren in een moeilijke tijd. Wij hebben acht van de mooiste podcasts voor je op een rijtje gezet.

Marieke Knol
Coaching Voorlopig kom ik niet mama. Dat kan nu niet hè

Wanneer kom je weer, is haar laatste vraag. Voorlopig kom ik niet, mama. Dat kan nu niet hè. Zodra het weer kan, ben ik bij je. Eigenlijk weet ze het wel, maar ze vergeet het ook weer. Mijn lieve mama, die nog maar net was verhuisd naar het verpleeghuis, heeft corona. En taai als ze is, lijkt ze weer een beetje op te krabbelen. Maar het meest schrijnend is dat ik niet bij haar op bezoek kan.

Voorbereiden op later ‘De video heeft ons geholpen Owen los te laten uit liefde’

Met een lach en een traan kijkt Sylvana naar videobeelden van haar zoontje Owen. Een video gemaakt door Stichting Living Memories. De beelden laten een jongetje  zien dat moet lachen als zijn vader gek doet. Een jongetje dat nieuwsgierig naar zijn grote broers kijkt. Een gezin waar veel liefde aanwezig is. Maar we zien ook […]

Achter de deuren van de dood De monumentenontwerper

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Nieuws Supermodel Stella Tennant (50) plotseling overleden

Het bekende Britse model Stella Tennant is op 50-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat meldt haar familie in een verklaring aan lokale media. Tennant schitterde op de catwalk en in campagnes van grote merken als Calvin Klein en Burberry. In 2012 was ze naast Naomi Campbell en Kate Moss te zien tijdens de eindceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

Nieuws Zakenman Tiede Herrema, in jaren 70 gegijzeld door de IRA, overleden

De Nederlandse zakenman Tiede Herrema is op 99-jarige leeftijd overleden. In 1975 was hij 36 dagen lang voorpaginanieuws doordat hij in Ierland gevangen werd gehouden door mensen uit kringen van de IRA.

Fre Bos
In memoriam Fré Bos, de eigenzinnige godfather van het veldrijden, is niet meer

Tientallen wielrenners stoomde hij in zijn leven klaar voor het grote werk. Fré Bos is er niet meer, maar de eigenzinnige trainer en ploegleider is nog lang niet vergeten. Naast de namen van zijn familieleden mocht de poot van Moppie natuurlijk niet ontbreken in de rouwadvertentie van Fré Bos, die op 88-jarige leeftijd in zijn […]

herinerhen
Rouw Mensenlinq introduceert herinnerHen

Iedereen heeft een verhaal, het verhaal van zijn of haar leven. Wanneer dat leven stopt, blijven de herinneringen achter. Om de herinneringen levend te houden en een ode te brengen aan het leven van je overleden dierbare, is er nu herinnerHen