Door: Team Mensenlinq in In memoriam

Harm Bolding ‘Een actieve en sterke kracht achter de schermen’

Havelte - Het oud-raadslid Harm Bolding is overleden. Daarmee verliest het CDA Westerveld een uiterst betrokken bestuurslid.

Door zijn lengte -ver boven de twee meter- was de in Wapserveen geboren Harm Bolding een imposante verschijning. Hij groeide op bij zijn ouders op het boerenbedrijf. Zijn werkzame leven startte hij bij de Amsterdamse Bank in Meppel, de bank die in 1965 van naam veranderde en als AMRO verder ging. Later werd het ABN/Amro. Bolding veranderde van functie bij de bank en werd procuratiehouder, tegenwoordig accountmanager.

Zijn hele ziel en zaligheid stopte hij in zijn werk. “Een hard werkende collega die van zijn collega’s eigenlijk ook de inzet verwachtte die hij dagelijks ook aan de dag legde. Geliefd bij zijn klanten”, zo zegt een oud-collega. De weekafsluiting was voor Harm Bolding bijna heilig. Met grote regelmaat trok hij met de collega’s op vrijdagmiddag na sluiting van de bank de Meppeler binnenstad in om bij café De Kansel en later Stadscafé Oasis de week af te sluiten.

Opmerkelijke verschijning

Met zijn fysiek was Harm Bolding een opmerkelijke verschijning. Niet raar dat de meeste klanten van de bank en de inwoners van Havelte hem dan ook kenden. Zijn lengte beperkte hem wel in het dagelijks leven. Zo was sporten voor Harm niet weggelegd. Wel was hij politiek actief. Hij werd namens het CDA raadslid. Eerst in de voormalige gemeente Havelte en later in de gemeente Westerveld. Nadat zijn gezondheid hem niet meer in staat stelde het raadslidmaatschap uit te voeren, bleef hij jarenlang actief in het bestuurswerk.

Zijn partijgenoten herinneren Harm als ‘een actieve en sterke kracht achter de schermen’. Vanwege zijn visie en inbreng is Harm heel belangrijk geweest voor het CDA. “Toewijding, trouw en plichtsgevoel waren kenmerkend voor hem. Een man die zich zeer betrokken voelde bij de plaatselijke maar zeker ook landelijke politiek. Met name zorg en welzijn had zijn bijzondere interesse. Hartverwarmend de gastvrijheid waarmee hij de bestuursvergaderingen bij hem thuis wist te faciliteren.”

Vrijwilliger

Naast zijn betrokkenheid bij het CDA, deed Harm Bolding ook verschillende andere vrijwilligersklussen. Zo deed hij 46 jaar lang de administratie van de kerkvoogdij van de Hervormde kerk van Wapserveen en hij was jarenlang lid van het gehandicaptenplatform in Westerveld. Bijzonder trots en zeer tot zijn verdienste was het moment dat hij de onderscheiding mocht ontvangen van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn afnemende gezondheid maakten het er de laatste jaren niet eenvoudiger op. Maar ondanks zijn handicap bleef hij bewonderenswaardig positief in het leven staan.

Op 26 maart 2020 sloot de aimabele Havelter voor het laatst zijn ogen. Harm Bolding is 75 jaar oud geworden.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Nieuws Johny Voners, de F.C. De Kampioenen-acteur is overleden

Johny Voners, vooral bekend als Xavier Waterslaeghers uit de televisieserie F.C. De Kampioenen, is op 74-jarige leeftijd overleden. De acteur leed aan huidkanker.

Uitvaart ‘Door uitvaartfoto’s voelen mensen zich meer verbonden’

Herinneringen vervagen door de tijd. Foto’s houden deze scherp. Dat is volgens Gerda Wesselius uit Stiens één van de waarden van uitvaartfotografie. ,,Uitvaartfoto’s krijgen later voor nabestaanden ook meer betekenis. Je ziet ze en dan denk je: dit hebben we samen doorleefd, we zijn hierdoor met elkaar verbonden.”

Rouw Rouwverwerking. Hoe ga je om met de dood van een dierbare?

Gevoelens van rouw worden door de meeste mensen automatisch gekoppeld aan de dood van een dierbare. Maar ook het verlies van een huwelijk of vriendschap, werk of gezondheid kan rouw veroorzaken. Voor veel mensen is de dood van een dierbare echter een van de meest ingrijpende en verdrietigste gebeurtenissen in het leven.

Nieuws Advocaat Derk Wiersum op straat doodgeschoten in Amsterdam

De advocaat van kroongetuige Nabil B. is vanochtend in de straat in Amsterdam waar hij woont vermoord. Het gaat om de 44-jarige Derk Wiersum, zo bevestigen bronnen binnen politie en justitie .

Nieuws Britse ontwerper Terence Conran overleden

De Britse ontwerper en restauranthouder Terence Conran is op 88-jarige leeftijd overleden. Het bestuur van het Design Museum, dat hij hielp stichten, heeft dat vandaag bekendgemaakt. Conran werd algemeen beschouwd als een visionair, die van grote invloed is geweest op de vormgeving van het hedendaagse leven in Groot-Brittannië.

herinerhen
HerinnerHen Jisk Teitsma en Tine Teitsma-Siccama

Ja, ik wil. In voor- en tegenspoed tot de dood ons scheidt. Op de trouwfoto staan een lange jongeman met golvende haren en een stralende jongedame in lichtblauwe trouwjurk. Jisk en Tine. Het begin van een lang en
gelukkig huwelijk. Samen werkten ze aan de toekomst terwijl ze elkaar vrij lieten om eigen passies te volgen.

Boos
Coaching Boosheid, één van de vele emoties in het rouwproces

Ze is boos, zó verschrikkelijk boos. Het leven heeft haar een streek geleverd. Ze zouden met pensioen, de camper stond al voor de deur om hen ontspanning en naar mooie oorden te brengen en toen ging haar man dood.

Coaching ‘Paarden spiegelen en helpen daarmee bij rouw’

De wetenschap is er nog niet over uit hoe het precies werkt, feit is dat paarden de gevoelens van mensen spiegelen. Als jij je verdrietig voelt, zal een paard ook verdriet laten zien. Ben je druk in je hoofd, dan kan het best zijn dat een paard door de bak rent en dartelt. En ook bij rouw kunnen paarden een coachende rol spelen.