Door: Team Mensenlinq in Uitvaart

Geen uitvaart is gelijk.

Geen familie is gelijk en geen uitvaart zou daarom hetzelfde moeten zijn. Dat vinden Mirjam Landskroon en Froukje Tabak. Als nieuwe eigenaren van Haaksma & de Haan Uitvaart willen ze een uitvaart organiseren die bij de overledene en familie past. ,,Er is veel mogelijk tegenwoordig.”

Mirjam Landskroon en Froukje Tabak hebben Haaksma & de Haan Uitvaart per 1 oktober overgenomen van Gonneke Haaksma en Berber de Haan. ,,Er is veel mogelijk tegenwoordig, wij zijn creatief en ondernemend.”

‘Gaan naar waar familie wil’

De vrouwen leerden elkaar kennen tijdens de opleiding Uitvaartondernemer. ,,We hadden een klik, hielden contact. Jaren later kwamen we elkaar weer tegen in het werk en ontstond het plan om Haaksma & De Haan Uitvaart over te nemen toen Gonneke en Berber aangaven met pensioen te gaan. Alsof het zo moest zijn”, zegt Froukje. Als uitvaartondernemers zijn ze onafhankelijk. ,,We gaan naar waar de familie wil”, zoals Mirjam het zegt.

,,Je ziet het nog zo vaak”, vertelt Mirjam, ,,de standaard uitvaart. ‘Wat is gebruikelijk? ‘Dan doen we het zo’ horen we nog vaak. En het fijne is: er is zoveel meer mogelijk. Mensen weten dat vaak niet.” ,,Geen familie is gelijk en geen uitvaart zou daarom hetzelfde moeten zijn. Het voornaamste is dat het past bij de overledene en bij de familie”, vult Froukje aan. ,,In principe is niets gebruikelijk.”

Goede naam

Het belangrijkste voor Mirjam en Froukje is dat ze de goede naam die Berber en Gonneke met hun bedrijf hebben gevestigd willen nastreven. Mirjam: ,,Waar zij voor stonden, daarvoor staan wij ook: we ondersteunen en begeleiden op een persoonlijke manier en in vertrouwen in aanloop naar een afscheid of uitvaart. Het draait allemaal om vertrouwen.”

Mirjam en Froukje werken nauw samen, maar begeleiden uitvaarten afzonderlijk. ,,Natuurlijk ondersteunen we elkaar, maar twee uitvaartbegeleiders tijdens de dagen voor een uitvaart is voor een familie niet prettig. Je hebt toch je eigen dingen; je bent jezelf en niet de ander. En dat is juist in dit werk heel belangrijk.”

,,Maar”, vult Froukje aan, ,,als Mirjam op de dag van bijvoorbeeld de uitvaart assistentie nodig heeft, dan ben ik er uiteraard. Als stille assistent op de achtergrond.”

Aangeboden door: Haaksma & de Haan Uitvaart

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Nieuws Legendarische oud-doelman Eddy Pieters Graafland overleden

De legendarische oud-doelman en Feyenoord-icoon Eddy Pieters Graafland is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden, meldt de Rotterdamse club op zijn

Nieuws Oud-televisiepresentatrice Tineke Verburg overleden

Oud-televisiepresentatrice Tineke Verburg is zaterdag in Amsterdam overleden. Verburg is 64 jaar geworden.

In memoriam Olf Boxem: Van timmermansjongen tot uitvaartondernemer

Wanneer Olf Boxem zijn verjaardag of een ander heugelijk feit wilde vieren, liet hij kaarten drukken om zijn vrienden en familie uit te nodigen. ‘Olf jarig’ stond er op, met natuurlijk de datum en locatie van het feest, maar ook met een gezegde of een gedichtje er bij met een wijze levensles. Het was Olf ten voeten uit. Hij vond dat je het leven intensief moest vieren, was begaan met anderen en hij was gul.

Nieuws Corona en rouwverwerking

Hoe neem je afscheid van een overleden dierbare tijdens de pandemie? Is rouwen tijdens een pandemie anders? Waar vind je hulp bij het rouwproces tijdens de pandemie? Deze vragen worden o.a. behandeld tijdens de online lezing van bijzonder hoogleraar en klinisch psycholoog Jos de Keijser (Rijksuniversiteit Groningen) en dr. Lonneke Lenferink (Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht).

Uitvaart Geen uitvaart is gelijk.

Geen familie is gelijk en geen uitvaart zou daarom hetzelfde moeten zijn. Dat vinden Mirjam Landskroon en Froukje Tabak. Als nieuwe eigenaren van Haaksma & de Haan Uitvaart willen ze een uitvaart organiseren die bij de overledene en familie past. ,,Er is veel mogelijk tegenwoordig.” Mirjam Landskroon en Froukje Tabak hebben Haaksma & de Haan […]

Nieuws The Supremes-zangeres Mary Wilson (76) overleden

LAS VEGAS – The Supremes-zangeres Mary Wilson is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat zei een woordvoerder van de zangeres tegen het tijdschrift Variety. Wilson kreeg grote bekendheid door de Amerikaanse meidengroep The Supremes, waar ze als enige van begin tot het einde lid van was.

Rouw 7 manieren om je overleden huisdier te herdenken

‘A dog is a men’s best friend’: een quote waar menig hondeneigenaar bij zal zweren. De band die we hebben met ons huisdier, van viervoeters tot aan gevleugelde vrienden, gaat vaak dieper dan iemand zonder huisdier zich kan voorstellen. Het verliezen van je huisdier – en vaak beste vriend – gaat dan ook gepaard met groot, innig verdriet. Om jouw huisdier nooit weer te vergeten: 7 manieren om hen te herdenken.

Nieuws Corine Spier, eerste Nederlandse Miss World, overleden

Corine Spier-Rottschäfer, de eerste Nederlandse vrouw die ooit werd uitgeroepen tot Miss World, is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie aan persbureau ANP laten weten. Zij is niet aan de gevolgen van corona gestorven.