Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Frans klimtalent Luce Douady overlijdt na val van rotsen

De klimwereld rouwt om Luce Douady. De 16-jarige Française, rijzende ster in het IFSC-circuit (International Federation of Sport Climbing), viel zondag van de rotsen toen ze er met vrienden op uit trok.

Douady was op weg naar een lastig te bereiken klif bij Grenoble toen ze uitgleed en een dodelijke val maakte. De exacte toedracht wordt nog door de Franse autoriteiten onderzocht.

,Luce, dat meisje, die jonge vrouw vol energie, passie en talent”, zo wordt ze omschreven door haar klimclub uit Chambéry, waar ze vandaan kwam. ,,Ze is vertrokken zoals ze geleefd heeft: altijd ondernemend.”

Douady won vorig jaar een bronzen medaille op het Europees kampioenschap klimmen in de buurt van Edinburgh. Verder werd ze bij de jeugd wereldkampioene in het boulderen (lagere rotsen waardoor meestal zonder touw kan worden geklommen, wat ook indoor kan in een klimhal) en eindigde ze bij haar eerste deelname aan een vermaarde wereldbekerwedstrijd boulder in Vail, een resort in het Amerikaanse Colorado, keurig vijfde. De klimsport wint aan populariteit nu het volgend jaar voor het eerst op het programma staat bij de Olympische Spelen.

Douady stond bekend om haar dynamische en moderne stijl in het boulderen. Atleten en coaches halen in menig eerbetoon vooral herinneringen op aan de energie die ze uitstraalde, naast de eeuwige glimlach op haar gezicht. Naast klimtalent stond Lucy ook bekend als muzikante. Op sociale media deelde ze verschillende video’s waarin ze zong of gitaar speelde.

,,Luce was een van onze meest veelbelovende atletes in het klimmen”, aldus Pierre-Henri Paillasson namens de Franse klimfederatie. ,,Op haar zestiende had ze de toekomst voor haar. Dit verschrikkelijke nieuws komt erg hard aan. Vooral bij haar vrienden en de leden van de club Chambéry Escalade. Maar vandaag rouwen we als voltallige federatie en denken we in het bijzonder aan haar familie.”

Bron: AD. Geplaatst 16-6-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

In memoriam Olf Boxem: Van timmermansjongen tot uitvaartondernemer

Wanneer Olf Boxem zijn verjaardag of een ander heugelijk feit wilde vieren, liet hij kaarten drukken om zijn vrienden en familie uit te nodigen. ‘Olf jarig’ stond er op, met natuurlijk de datum en locatie van het feest, maar ook met een gezegde of een gedichtje er bij met een wijze levensles. Het was Olf ten voeten uit. Hij vond dat je het leven intensief moest vieren, was begaan met anderen en hij was gul.

Rouw Vijf tips om een prachtig kaartje te schrijven voor iemand die rouwt.

De rouw na het verlies van een dierbare is een moeilijke periode. Zeker in deze tijd met een lockdown en coronamaatregelen. Door kleine, betekenisvolle gebaren kunnen we er toch voor elkaar zijn. Een mooie manier om je medeleven te tonen, is door het sturen van een kaartje. Maar… Wat moet je in dat kaartje schrijven? Met deze vijf tips schrijf je een prachtige kaart voor iemand die rouwt.   Maak je […]

herinerhen
HerinnerHen Aron Anne Fransens

Lieve Aron, Alles klopte en iedereen was klaar om jou te ontmoeten. Alles paste bij elkaar, zoals jij hoort bij je ouders en zij bij jou. Alles was klaar, maar hoe kon jouw leven dat nu ook al zijn? Het was immers nog niet eens echt begonnen.

Uitvaart Bredere kisten en ruimere ovens: de uitvaartbranche beweegt mee met een steeds zwaardere bevolking

Bijna 15 procent van de Nederlanders is obees. Uitvaartkisten en ovendeuren worden breder. Het toenemende gewicht van Nederlanders noopt de uitvaartbranche tot aanpassingen. Fabrikanten verbreden hun uitvaartkisten, professionele kistdragers komen soms met zijn achten in plaats van met zijn zessen, en crematoria installeren ovens met bredere deuren. Dat blijkt uit gesprekken van NRC met tientallen medewerkers uit […]

Rouw 7 films over rouw en overlijden om vanavond te kijken op Netflix

Films kijken is een fijne manier van ontspannen. Maar wat als je net een dierbare hebt verloren en het moeilijk hebt met het rouwproces? Dan zijn er ook prachtige films die op een mooie manier laten zien hoe de personages omgaan met rouw en verlies. Soms kan het fijn zijn jezelf te herkennen in het verhaal van een ander, of helpt het bij verwerken van verdriet. Wij geven je alvast 7 tips voor films op Netflix over rouw en overlijden.

Boos
Coaching Boosheid, één van de vele emoties in het rouwproces

Ze is boos, zó verschrikkelijk boos. Het leven heeft haar een streek geleverd. Ze zouden met pensioen, de camper stond al voor de deur om hen ontspanning en naar mooie oorden te brengen en toen ging haar man dood.

Voorbereiden op later Vijf ‘groene’ opties voor duurzame grafkisten

Duurzaamheid is een ontwikkeling die niet aan uitvaartland voorbij gaat. Zo is het tegenwoordig mogelijk om te kiezen voor een ‘groene’ grafkist.