Terug
Nieuws

First Blood-acteur Brian Dennehy overleden

De Amerikaanse acteur Brian Dennehy is overleden. Dat heeft zijn dochter bekendgemaakt op Twitter. Dennehy stierf een natuurlijke dood. Hij is 81 jaar geworden. 

‘Met pijn in ons hart delen we mee dat onze vader, Brian, gisteravond is overleden aan een natuurlijke oorzaak, niet aan Covid’, schrijft dochter Elizabeth Dennehy in een Twitter-bericht. ‘Een trotse en toegewijde vader en grootvader, hij zal worden gemist door zijn vrouw Jennifer, familie en vele vrienden.’

Dennehy was in de jaren 70 en 80 vooral bekend van films als First Blood (als Sheriff Will Teasle die in de clinch ligt met Sylvester Stallone), Cocoon en televisieseries als DallasDynasty en Kojak.

De tweevoudige Tony-Awardwinnaar speelde in Broadway-producties zoals Death Of A Salesman en A Long Day’s Journey Into The Night.

Sterren als Mia Farrow, William Shatner en Dana Delany reageren verslagen op de dood van Dennehy. ‘Ik ben echt geschokt te horen dat de grote Brian Dennehy is overleden. Er is niemand met wie ik fijner heb samengewerkt’, schrijft Farrow op Twitter. 

‘Mijn condoleances gaan uit naar de familie van Brian Dennehy, een geweldig en getalenteerd acteur’, aldus Shatner (Star Trek).

Actrice Dana Delany (Desperate Housewives): ‘zo maken ze ze niet meer’, aldus de actrice in een reactie.

Bron AD. Geplaatst 17-4-2020