Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Duitse voetballegende Gerd Müller op overleden

Gerd Müller is overleden. De Duitse voetballegende en maker van het winnende doelpunt tegen het Nederlands elftal in de finale van het WK van 1974 werd 75 jaar.

Müller leed sinds 2015 aan de ziekte van Alzheimer, een veel voorkomende vorm van dementie. Zijn vrouw zei vorig jaar op de 75e verjaardag van de legendarische spits dat hij “rustig naar zijn einde slaapt”.

Müller wordt beschouwd als een van de beste spitsen in de geschiedenis van het Duitse voetbal. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw maakte ‘Der Bomber’ 523 doelpunten in 580 officiële wedstrijden voor Bayern München. Daarmee is hij met afstand clubtopscorer aller tijden.

Ook in de Duitse nationale ploeg maakte Müller zijn status als topspits waar. In 62 interlands was hij 68 keer trefzeker. Met dat aantal was hij veertig jaar lang Duits recordhouder. In 2014 verbeterde Miroslav Klose het record tot 71 interlanddoelpunten.

Van die 68 doelpunten voor Duitsland was zijn treffer in de finale van het WK van 1974 tegen het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff de bekendste. Müller maakte in München vlak voor rust de 1-2 voor Duitsland, wat ook het winnende doelpunt bleek en Duitsland aan de tweede wereldtitel in de geschiedenis hielp. Johan Neeskens had na twee minuten de score voor Oranje nog geopend uit een strafschop.

‘Een zwarte dag voor Bayern’

Müller werd in 1963 op achttienjarige leeftijd opgepikt door Bayern München, nadat hij bij TSV 1861 Nördlingen uit zijn geboorteplaats Nördlingen indruk had gemaakt op de scouts van de Duitse grootmacht.

De komst van de spits bleek een schot in de roos. Mede dankzij zijn vracht aan doelpunten werd Bayern van 1971 tot en met 1974 drie keer op rij landskampioen. In 1979 verkaste Müller naar het Amerikaanse Fort Lauderdale Strikers, waar hij twee jaar later zijn loopbaan beëindigde. Hij bleef na zijn carrière als jeugdtrainer verbonden aan Bayern.

“Vandaag is een verdrietige en zwarte dag voor Bayern München en al zijn supporters”, aldus Herbert Hainer, president van Bayern München, op de site van de club.

“Gerd Müller is een van beste spitsen die er ooit is geweest en was bovendien een fijn persoon. We zijn allemaal verenigd in de rouw met zijn vrouw Uschi en zijn familie. Zonder Gerd Müller zou Bayern niet de club zijn waar we vandaag allemaal van houden. Zijn naam en herinnering zullen voor altijd voortleven.”

Müller brak in het seizoen 1971/1972 een record door liefst veertig doelpunten te maken in de Bundesliga. Dat werd vorig seizoen na 49 jaar verbeterd door de huidige Bayern-spits Robert Lewandowski, die tot 41 treffers kwam.

Bron NU.nl. Geplaatst 16-8-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Coaching ‘Ik haat december. Weet je wel wat voor K-maand dit is?’

Ze doet zo haar best. Voor haar ouders, haar kinderen, haar werkgever en haar zus die niet voor zichzelf kan zorgen en zo dol is op haar. Ze werkt hard om de kinderopvang te kunnen betalen, want haar ouders kunnen niet meer oppassen. ,,Ze hebben heel veel bijgedragen hoor”, vertelt ze. En ik snap best dat het ze te veel wordt. Maar het was wel handig, en goedkoop.”

Coaching Hoe vertel je het de kinderen?

“Het gaat niet goed met uw man, ik denk dat het verstandig is dat u de kinderen naar het ziekenhuis laat komen, zodat ze hun vader in deze situatie op de intensive care even zien”.

Voorbereiden op later Wachtlijsten voor organen nog onacceptabel lang

‘Het wel of niet donor zijn zou een normaal onderwerp van gesprek moeten zijn’

Uitvaart ‘Er zijn weer 100 mensen welkom bij een uitvaart’

Flexibel zijn in coronaperiode door nieuwe regels uitvaart. Bijna elke dag krijgen uitvaartondernemers in deze coronaperiode te maken met wijzigingen en veranderingen in de regelgeving als het gaat om de organisatie van uitvaarten. „We krijgen te maken met een overvloed aan updates vanuit de overheid of crematoria”, zegt zelfstandig uitvaartondernemer Eddie van Marum uit Niekerk. […]

Rouw Hilly Bosscher uit Ruinen stapte 30 jaar geleden uit het leven, nadat ze haar beide zoons verloor. Psychiater Boudewijn Chabot hielp haar bij de euthanasie: ‘Ik wist niet wat ik hoorde’

Deze week is het dertig jaar geleden dat Hilly Bosscher (50) uit Ruinen uit het leven stapte, nadat ze in een paar jaar tijd haar beide zoons verloor. Ze had één wens: begraven worden tussen haar jongens. Psychiater Boudewijn Chabot, nu 80 jaar, uit Haarlem gaf haar de dodelijke middelen en werd vervolgd. Een terugblik. […]

herinerhen
HerinnerHen Jisk Teitsma en Tine Teitsma-Siccama

Ja, ik wil. In voor- en tegenspoed tot de dood ons scheidt. Op de trouwfoto staan een lange jongeman met golvende haren en een stralende jongedame in lichtblauwe trouwjurk. Jisk en Tine. Het begin van een lang en
gelukkig huwelijk. Samen werkten ze aan de toekomst terwijl ze elkaar vrij lieten om eigen passies te volgen.

Boos
Coaching Boosheid, één van de vele emoties in het rouwproces

Ze is boos, zó verschrikkelijk boos. Het leven heeft haar een streek geleverd. Ze zouden met pensioen, de camper stond al voor de deur om hen ontspanning en naar mooie oorden te brengen en toen ging haar man dood.

In memoriam Henk Vos droomde van Europa’s mooiste winkel: Maupertuus in Groningen

Het brein achter woon- en designwinkel Vos Maupertuus in Groningen is woensdag overleden. Henk Vos werd 80 jaar.