Terug
Blog

Digitalisering in de uitvaartbranche: 3 trends

Herdenkingspagina digitalisering in de uitvaartbranche

De uitvaartbranche is bij uitstek een branche vol tradities. Toch zien we ook in de uitvaartbranche een verschuiving naar het gebruik van digitale middelen, en dan met name in de manier waarop we rouwen en onze dierbaren herinneren. Hier leest u 3 opvallende trends in de uitvaartindustrie, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van digitale middelen. 

1. Livestream van de uitvaart

Een van de meest opvallende ontwikkelingen in de uitvaartindustrie is de mogelijkheid om uitvaartdiensten live te streamen. Het livestreamen van uitvaarten heeft een wereld van verschil gemaakt voor mensen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij een begrafenis of crematie. Dit middel maakt het mogelijk om nabestaanden overal ter wereld met elkaar te verbinden. De livestreams creëren een online aanwezigheid, waardoor vrienden en familie troost en steun kunnen bieden, ongeacht de fysieke afstand. 

2. Online condoleanceregisters en aanvulling op rouwkaart

Een andere belangrijke verandering in de uitvaartindustrie is de verschuiving naar online condoleanceregisters. Deze digitale platforms bieden vrienden en familie de mogelijkheid om hun steun en medeleven te betuigen, ongeacht hun locatie. In plaats van zich te beperken tot het traditionele condoleanceboek, fungeert het online condoleanceregister als centrale plek waarop alle condoleances van zowel voor, tijdens als na de uitvaart worden gebundeld. 

Het online condoleanceregister van Mensenlinq kan daarnaast ook dienen als waardevolle informatiebron voor de uitvaart. Het online register stelt families in staat om informatie over de uitvaart (datum, plaats, laatste wens van de overledene) voorafgaand aan de uitvaart te communiceren en te delen via verschillende kanalen. Hierdoor kan een online condoleanceregister een mooie digitale aanvulling zijn op de traditionele, gedrukte rouwkaart. 

3. Digitale herdenkingspagina’s

Een bijzondere manier waarop de uitvaartindustrie de digitale mogelijkheden omarmt, is door het creëren van digitale herdenkingspagina’s. Op deze herdenkingspagina’s worden foto’s, verhalen en herinneringen gedeeld waardoor er een blijvende gedenkplaats voor de overledene ontstaat.  

Mensenlinq biedt de mogelijkheid voor nabestaanden om het online condoleanceregister uit te breiden tot zo’n herdenkingspagina. Naast de ontvangen steunbetuigingen en condoleances kunnen nabestaanden de pagina uitbreiden met waardevolle content zoals foto’s en verhalen. De digitale herdenkingen zorgen ervoor dat herinneringen niet vervagen en zorgen voor een centrale plek om de dierbare te gedenken.

Online herinneren en verbinden

Ook een traditionele branche zoals de uitvaartbranche kan digitalisering een waardevolle toevoeging zijn op de bestaande middelen. De trends hierboven beschrijven hoe technologie een waardevolle rol kan spelen bij het verbinden van mensen, het vergemakkelijken van rouwprocessen en het behouden van kostbare herinneringen. Meer weten over trends in de uitvaartbranche of informatie opvragen over het online condoleanceregister en de herdenkingspagina’s van Mensenlinq? Neem vrijblijvend contact op via [email protected].