Deelnemers Groningen

Exposantenlijst

Hieronder vindt u een overzicht van de exposanten die tijdens de Inspiratiedag in Groningen hun producten en/of diensten zullen presenteren. Het wordt een mooi evenement in de Martinikerk in Groningen met enthousiaste standhouders. Meer dan 30 bedrijven hebben zich aangemeld om hun producten en diensten te laten zien en informatie te verstrekken. In aanloop naar het evenement zullen nog meer exposanten zich aansluiten, dus houd www.mensenlinq.nl in de gaten.
Wilt u ook als exposant op de beurs staan, neem dan contact op met Ina Hidding, senior accountmanager: bel 06-5202 7637 of mail [email protected]

Achaat Uitvaartverzorging Assen

Wij staan al 27 jaar voor betrokken en persoonlijke uitvaarten met aandacht voor hen die achterblijven. Ons team bestaat uit drie uitvaartverzorgsters, een administratief medewerkster en een draagstersteam. Wij bieden voldoende tijd en ruimte aan nabestaanden om het afscheid zo goed mogelijk vorm te geven. Een belangrijke basis voor de verdere rouwverwerking.

www.achaat.nl

Mensenlinq.nl

Mensenlinq.nl is marktleider in Nederland op het gebied van online rouwen en reageren.

Het is de enige site die nieuwsberichten rond de dood brengt, samen met de gepubliceerde overlijdensberichten uit de aangesloten printpublicaties en de door bezoekers geplaatste condoleanceregisters. Ook de redactionele samenwerking met aangesloten titels en kranten is uniek.

www.mensenlinq.nl

Lotus Uitvaart

Binnen Lotus uitvaartverzorging en -begeleiding wordt met hart, hoofd en handen gewerkt door een team van betrokken mensen. Wij bieden uitvaartbegeleiding met tijd en aandacht. Ieder die zich aangesproken voelt door onze werkwijze kan ons inschakelen, ongeacht geloof, levensvisie of verzekeringsvorm.

www.lotusuitvaart.nl

Wade Zacht

Wade-zacht is het eenmansbedrijf van textielkunstenaar Rita Berghuis-Ensing. Haar unieke handgemaakte wollen waden en opbaardekens dragen met hun schoonheid bij aan een zorgvuldig en liefdevol afscheid van een dierbare. Haar waden kunnen worden gebruikt voor opbaren, (natuur)begraven en cremeren.

www.wade-zacht.nl

Natuurbegraafplaats De Velden

Groen, authentiek en puur.
In de kop van Drenthe vindt u deze rustige natuurbegraafplaats op een plek met cultuurhistorische waarde. De begraafplaats biedt keuze uit grote bos- en brinkgraven en unieke nieuwe grafheuvels op maat.

www.natuurbegraafplaatsdevelden.nl

Gasthuis Groningen (hospice)

Als je weet dat je gaat sterven, wil je graag in een liefdevolle en veilige omgeving zijn. In je eigen huis, in je eigen vertrouwde omgeving. Maar soms is dat niet mogelijk. Daarom is in de jaren negentig van de vorige eeuw het hospice Gasthuis Groningen opgericht. Hier kan men in alle vrijheid afscheid van het leven nemen.

Men kan in het Gasthuis leven zoals men thuis gewend is. Dit is mogelijk doordat het Gasthuis een zelfsturend vrijwilligersproject is dat bestuurd, beheerd en uitgevoerd wordt door een groep van 120 goed opgeleide vrijwilligers.

De verpleging van de bewoners is in handen van de thuiszorgorganisatie Buurtzorg team Centrum en de bewoners houden hun eigen huisarts.

Uitgebreide informatie is te vinden op onze website:

www.gasthuisgroningen.nl

Smash Visuals

Smash Visuals is een audiovisueel bedrijf dat film- en digitaliseer opdrachten verzorgt voor particulieren en bedrijven. Deze opdrachten zijn heel divers waardoor onze klantenkring ook heel breed is. De mogelijkheden die er zijn met video zijn immers eindeloos.

www.smashvisuals.nl 

Van Stad tot Wad

Bosscher Janssens notarissen

De Kistemakker

Vanuit zijn timmerwerkplaats in Poppenwier ontwerpt de Kistemakker prachtige uitvaartkisten. Deze handgemaakte kisten worden gemaakt op een ambachtelijke wijze, met uitsluitend natuurlijke materialen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een geheel persoonlijke uitvaartkist.

www.dekistemakker.nl

De Wilgenstudio

Een modern vlechtwerk bedrijf, gespecialiseerd in betaalbare grafmanden en baren van wilg, grotendeels van eigen geteelde biologische wilgentenen.
De Wilgenstudio speelt vooral in op de duurzaamheidsvraag vanuit onze maatschappij, door kleinschalig te werken en de ecologische voetprint ook zo klein mogelijk te houden. Dit betekent dat alle producten zo lokaal als mogelijk verkregen worden.

 www.dewilgenstudio.nl

Afscheidsfotografen Noord

Afscheidsfotografen.nl is een platform waarin professionele afscheidsfotografen zijn verenigd. Fotografen die bij ons zijn aangesloten zijn gespecialiseerd in uitvaart- en afscheidsfotografie vóór en tijdens een uitvaart.

“Waarom heeft niemand mij laten zien hoe mooi de herinnering kan zijn….”

Dit was één van de opmerkingen die ertoe leidde dat een aantal bevlogen afscheidsfotografen en uitvaartfotografen het initiatief namen om zich te verenigen.

Een afscheid wordt met veel liefde helemaal naar wens vormgegeven. Door het afscheid vast te leggen in beeld blijft de herinnering tastbaar. Niet alleen een reportage van de uitvaart maar ook de momenten ervoor en erna zijn belangrijk voor de totale herinnering. Een van onze belangrijkste doelen: consumenten en uitvaartprofessionals bewust maken van de mogelijkheden om samen met de nabestaanden een prachtig fotoalbum met liefdevolle herinneringen van de begrafenis of crematie te maken. Herinneringen aan liefde, connectie en samenzijn tijdens het afscheid.

www.afscheidsfotografen.nl

Artalon gedenkbeelden - Marjo Többen

Artalon Gedenkbeelden is gespecialiseerd in de kunst van de herinnering.
Ben je op zoek naar een persoonlijk grafmonument, een unieke urn van brons of een afbreekbare urn van klei?
Je bent bij Artalon op de juiste plek.

Marjo Többen  06-13391572
www.artalon.nl

Iepie Lindeboom-Hospes Utfeartbegelyder

“Warme uitvaartverzorging, persoonlijk, alert, je stuurt met rust en grijpt op tijd in. Stuurt op tijd bij.”
Referenties die ik mocht ontvangen nadat ik de nabestaanden bij de hand mocht nemen en hen begeleiden op hun pad.
U mag mij altijd bellen voor een voorgesprek.

www.uitvaartverzorgingfriesland.nl

www.taoantinken.nl

Ina Eilander

‘Telkens weer…’
Is een bundel vol afscheidsgedichten. Met deze bundel probeer ik u een beetje steun te geven in de zwaarste dagen rondom rouw.
Wilt u de bundel persoonlijk inkijken? Kom naar de Inspiratiebeurs op 15 oktober 2022.
Tot dan!

www.inaeilander.com

MusicaRosa

MusicaRosa – Live muziek bij uitvaarten (zang en piano)
Muziek raakt en verbindt.
Bij live muziek komt de muziek nóg meer binnen en het maakt de plechtigheid nog persoonlijker. Het biedt troost aan de nabestaanden en draagt eraan bij dat de uitvaart een dierbare herinnering wordt.
Wij, MusicaRosa, treden regelmatig op bij uitvaarten. Dat kan in een crematorium of bij een kerkdienst zijn, maar bijvoorbeeld ook in een restaurant of buiten. We hebben een uitgebreide repertoirelijst op onze website staan, waar nabestaanden uit kunnen kiezen. Mocht er een lied zijn wat de familie graag wil horen en niet in ons repertoirelijst staat, studeren we dit graag in.
MusicaRosa bestaat uit Mariska Oostijen – van der Kooi (zang) en Hans Kaldeway (piano)
“De manier waarop jullie onze liedjes gebracht hebben, maakt dat wij op een heel mooi afscheid terug kunnen kijken. We zijn blij dat we voor MusicaRosa hebben gekozen en willen jullie bedanken voor de fijne samenwerking en jullie mooie, ontroerende optreden”.

www.musicarosa.nl

Uitvaartzorg Boerhaave

Netwerken Palliatieve Zorg

We gaan allemaal een keer dood. Praat u daar wel eens over?

Dat we op een gegeven moment overlijden, daar hebben we geen invloed op. Maar op sommige dingen kunt u wel invloed hebben door er tijdig over na te denken en te praten.
• Wat is goed om nu al te regelen voor uw laatste levensfase?
• Hoe kijkt u terug op uw leven?
• Wat zou u nog willen zeggen of doen?
• Wilt u wel of niet gereanimeerd worden?
• Wie mag voor u spreken als u dat zelf niet meer kunt?
• Welke hulp kunt u krijgen als het nodig is?
Het wensenboekje kan ondersteunend zijn bij het nadenken, praten en vastleggen van zaken die voor u wel of niet belangrijk zijn.

https://palliaweb.nl/netwerk-groningen

Rob de Joode Fotograaf bij afscheid

Het leven kent geen toevalligheden, alles heeft een bepaalde tijd.
Daarbij is het de kunst om op het juiste moment het meest waardevolle vast te leggen.

www.robdejoode.nl

Draagkracht Partner in uitvaartpersoneel

Draagkracht levert representatief, ervaren en flexibel inzetbaar uitvaartpersoneel. Naast personeel voor uitvaartondernemingen, biedt Draagkracht ook ervaren personeel aan voor crematoria en begraafplaatsen. Net als ons personeel, is Draagkracht flexibel in het meedenken met oplossingen op het gebied van personeel binnen uw organisatie.

www.draagkracht.nl

Rouw Textiel

Textiel voor uitvaart en daarna..
Rouwtextiel maakt wades, herinneringen van textiel en accessoires van stof.
Een wade is een liefdevolle omhulling van het lichaam met een doek.
Herinneringen van textiel zijn gemaakt van kleding van de dierbare voor een troostvolle herinnering.

www.rouwtextiel.nl

Jouw Laatste Levensfase

Zorgen over, ziek zijn, zorgen voor, palliatief – terminaal.

Als je bent beland in je laatste levensfase, dan gebeurt er heel veel. Veel met je omgeving, veel met je emoties en ook de vraag aan jezelf: “hoe kan ik deze periode zo waardevol mogelijk invullen”.

www.jouwlaatstelevensfase.nl

Crematorium Ommeland en Stad

Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Wij vinden dat iedereen de tijd, ruimte en vrijheid moet krijgen voor het vormgeven van een afscheid zoals de overledene en de nabestaanden het willen.

https://crematoriumommelandenstad.respectrum.info

Terugkijken op een Passend afscheid

Vastleggen biedt steun
In het verdriet van het moment, gaan veel zaken tijdens een uitvaart in een waas voorbij. Terwijl juist een waardig en respectvol afscheid een waardevol element vormt in de rouwverwerking. Het vastleggen van hetgeen voor, tijdens en na de crematie of begrafenis plaatsvindt, betekent daarom voor veel mensen een belangrijke steun.

www.terugkijkenopeenpassendafscheid.nl 

Mobiele Aula

Ronald Ellens en Lotte Rottiné vinden het belangrijk dat afscheid nemen van een dierbare in een vertrouwde omgeving gebeurt. Daarom zijn zij sinds kort gestart met het leveren van mobiele rouwkamers. Deze geheel ingerichte rouwkamers kunnen op elke gewenste locatie geplaatst worden en zijn van alle gemakken voorzien.

www.mobieleaula.nl

Natuurbegraafplaats Hillig Meer en Laude

Natuurbegraafplaats Hillig Meer
Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het prachtige bosgebied van de Hondsrug in Drenthe, vlakbij Assen. Hier kunt u zich midden in de natuur laten begraven. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt.

www.natuurbegraafplaatshilligmeer.nl

Natuurbegraafplaats Laude
In de bossen van Laude vlakbij Sellingen en Ter Apel ligt Natuurbegraafplaats Laude. Hier kunt u kiezen voor een plek in de natuur met eeuwigdurende grafrust. Een plek die dus niet wordt geruimd.

www.natuurbegraafplaatslaude.nl

United Visions Uitvaart-techniek

De techniek op de beursvloer in Groningen wordt 5 november verzorgd door United Visions Uitvaart-techniek. Zij zijn specialist op het gebied van live-streaming, licht en geluid.

www.unitedvisions.nl

Rouw VW

De Rouw VW
Met een bijzondere, lieve en kleurrijke Volkswagen T2 bus wil ik de dood toegankelijker maken voor jong en oud.
De Rouw VW is speciaal ingericht als rouwwagen en kan inclusief chauffeuse ingezet worden tijdens uitvaarten door elke uitvaartondernemer.

www.rouwvw.nl

Doorleven met verlies

Vanuit mijn praktijk ‘Doorleven met Verlies’, ben ik er voor iedereen die te maken kreeg met verlies en rouw. Verlies van gezondheid, werk, na een scheiding, een huisdier, het overlijden van een geliefde, dromen die niet uitkwamen …. Waar anderen misschien al lang zijn afgehaakt begeleidt ik je door het land van rouw en pakken we jouw rugzak uit. Ik gebruik verschillende methodieken.

www.doorlevenmetverlies.nl

Glasatelier Corine Deddens

De Regelwichter

Als professional organizers bieden wij praktische en professionele hulp en advies bij het krijgen van overzicht en ruimte, regelen en organiseren.
Van spullen opruimen in en om het huis tot ordenen van de administratie, van efficiënt plannen van de huishouding tot afvoeren van overtollige spullen en ontruimen na overlijden.

www.deregelwichter.nl

Praktijk Wantij

Praktijk Wantij ondersteunt je bij het ontwikkelen van de mooiste versie van jezelf.
Natuurlijk coachen naar meer geluk
Je bent van harte welkom met al je vragen!

www.praktijkwantij.nl

Memento

Mooie, persoonlijke herinneringen voor nabestaanden.
De uitvaart is het laatste dat nabestaanden voor hun dierbare kunnen doen. Door het afscheid een persoonlijk tintje te geven, wordt het extra bijzonder. Memento kan daar bij helpen. In onze drukkerij maken we persoonlijke herinneringen: condoleanceregisters en gedenkboeken, maar ook bedrukte kaarsen en zelfs uitvaartkisten.

www.memento.nu

Voor en Tegenspoed

Iedereen reageert anders op verlies en rouw. Iedereen doorloopt dit op zijn of haar eigen manier. Er is geen goed of fout. Er staat ook geen tijd voor. Ik ben een luisterend oor, ervaringsdeskundige en professional. Mijn doel is om jou te helpen bij jouw zoektocht naar een manier om te leven met verlies. Verlies verwerk je niet maar je moet leren leven met het verlies.

www.voorentegenspoed.nl

Atelier dodok

Doety Klijnstra, atelier dodok, tekent in opdracht van nabestaanden een portret met potlood getekend op a4 formaat of een andere gewenste afbeelding van een overleden dierbare.
Voor op de rouwbrief of als een waardevolle herinnering.
Kijk voor haar werk op www.doetyklijnstra.nl of op haar facebookpagina: atelier dodok