Terug
Nieuws

Componist Armando Manzanero (85) overleden aan gevolgen coronavirus

De Mexicaanse componist en zanger Armando Manzanero is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in een ziekenhuis in Mexico-Stad, waar hij sinds half december was opgenomen nadat hij positief testte op het coronavirus. Manzanero geldt als een van de belangrijkste romantische componisten van de afgelopen eeuw.

Manzanero was een uiterst productief componist met meer dan 600 liedjes op zijn naam. Zijn liedjes werden vertolkt door artiesten van over de hele wereld, waaronder Elvis Presley, Frank Sinatra, Dionne Warwick en Christina Aguilera. Zo schreef hij bijvoorbeeld It’s impossible voor The King of rock and roll. In 2014 ontving hij een Grammy Lifetime Achievement Award in de VS. Hij was de eerste Mexicaan die deze onderscheiding ontving.

De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador sprak vandaag zijn condoleances uit. ,,Armando Manzanero was een gevoelig man, een man van het volk. We treuren om zijn dood”, zei hij tijdens een persconferentie. ,,Hij was ook een groot componist.” Manzanero zal worden gecremeerd in Mexico-Stad, zijn as zal vervolgens naar zijn geboorteplaats Merida worden gebracht.

Bron: Algemeen Dagblad. Geplaatst 29-12-2020