Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Colin Powell overleden aan coronacomplicaties.

De voormalige Amerikaanse politicus en generaal b.d. Colin Powell is overleden. Volgens zijn familie zijn complicaties van een coronabesmetting hem fataal geworden, ondanks dat hij volledig was gevaccineerd. Powell werd 84 jaar.

Powell was in de eerste termijn van George W. Bush (2001-2005) diens minister van Buitenlandse Zaken. Hij was de eerste zwarte Amerikaan op die post. Daarvoor was Powell de chef-staf van de Amerikaanse strijdkrachten. Hij bekleedde die functie van 1989 tot en met 1993, dus ook tijdens de Eerste Golfoorlog. Onder president Ronald Reagan was hij twee jaar (1987-1989) de Nationale Veiligheidsasdviseur.

Medaille

Omdat hij zeker later in zijn carriere zowel in de politiek als het leger actief was, stond Powell wel bekend als de ’politieke generaal’. Aan het begin van zijn militaire loopbaan begin jaren ’60 diende hij in Zuid-Vietnam, nog voordat de VS daar actief aan de oorlog tegen het noorden meedeed. Eind jaren ’60 keerde hij terug. Powell verdiende een medaille toen hij na een crash drie andere inzittenden uit een neergestorte en brandende helikopter redde.

Alhoewel hij alleen onder Republikeinse presidenten diende, gaf Powell de laatste jaren van zijn leven de voorkeur aan Democraten. In 2016 stemde hij voor Hillary Clinton, omdat hij Donald Trump „een nationale schande en een internationale paria” achtte. Ook vorig jaar stemde hij niet op Trump, maar gaf hij de voorkeur aan de Democraat Joe Biden.

Met Powell heeft de VS volgens zijn familie „een opmerkelijke en liefhebbende echtgenoot vader en grootvader verloren en een grootse Amerikaan.”

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 18-10-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

In memoriam Gerard Hulshof: ‘Als jullie dit lezen ben ik helaas niet meer onder jullie’

Gerard Hulshof is niet meer. Hij is dinsdag overleden aan de gevolgen van kanker. Daarmee verliest Groningen ‘een van de grondleggers van de dance-scene in Groningen’. Hij nam in een laatste bericht op Facebook afscheid van zijn volgers.

In memoriam Jan van Akke, kleurrijk verteller

Wanneer krant of tv weer eens naar Terschelling afreisde om over het oorspronkelijke eilander leven te berichten, dan moest het al raar lopen als ze niet bij Jan Zorgdrager in Hoorn terechtkwamen. Hij was de verteller bij uitstek van kleurrijke verhalen over zaken als het kerkelijk leven, de burenorganisatie in de oostelijke dorpen en de eilander natuur.

Portriat of love
Rouw Lydia Jansen schildert portretten: ‘Mijn moeder kon geen mooi portret van oma vinden, dus schilderde ik één’

Je trekt kastjes en fotoboeken open, op zoek naar die ene foto. De perfecte foto om je dierbare te herinneren. Maar je kunt niks vinden. Zoveel mooie herinneringen samen, maar geen foto die laat zien wie hij of zij écht was. Daar zag kunstenares Lydia Jansen een gat in de markt en begon ze met ‘Portretten van liefde’. Lydia: ,,Ik hoef niet iemands volledige verhaal […]

Rouw ‘ Afscheidsritueel op zee maakt afscheid dragelijker’

Schipper Oeds begeleidt nabestaanden op het Wad

Coaching Ik moet afscheid nemen van mijn ouders, maar ook van mijn kindertijd

Tegenover me zit een mooie, ingetogen vrouw, pratend met zachte stem in weloverwogen woorden. Haar vader is overleden, maar dat is niet de reden waarom ze komt. ‘Tuurlijk weet ik dat mijn kindertijd ver achter me ligt. En dat ik geen last meer hoef te hebben van mijn dominante vader en mijn afwezige moeder. Maar toch kom er ik elke keer weer op terug, merk ik dat ik er wel last van heb en dat ik in alles zo reageer als mijn ouders dat gewenst zouden hebben.’

Fre Bos
In memoriam Fré Bos, de eigenzinnige godfather van het veldrijden, is niet meer

Tientallen wielrenners stoomde hij in zijn leven klaar voor het grote werk. Fré Bos is er niet meer, maar de eigenzinnige trainer en ploegleider is nog lang niet vergeten. Naast de namen van zijn familieleden mocht de poot van Moppie natuurlijk niet ontbreken in de rouwadvertentie van Fré Bos, die op 88-jarige leeftijd in zijn […]

Achter de deuren van de dood Huize Wezup

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

In memoriam Co van der Pol was een markante persoonlijkheid

De heer J.J. (Co) van de Pol, oud-directeur van de toenmalige zuivelcoöperatie NCZ Coberco (nu FrieslandCampina) is op 25 september op 93-jarige leeftijd overleden. Hij was een markante persoonlijkheid die de coöperatie ten gunste van de leden-veehouders spectaculair deed groeien.