Terug
Uitvaart

Bijzonder rouwvervoer: van bakfiets tot paardentram 

Begrafenissen zijn niet meer hetzelfde als twintig jaar geleden. Er komen jaarlijks steeds meer opties bij om een uitvaart nóg persoonlijker, duurzamer of unieker te maken. Ook de mogelijkheden voor rouwvervoer hebben niet stilgestaan. Laat je daarom voor jouw uitvaart, of die van een dierbare, inspireren door een van deze vijf bijzondere rouwvervoersmiddelen.

De uitvaartbus van Uitvaartbusservice.nl

1. De uitvaartbus
Een prachtige manier om samen de laatste reis van een overleden dierbare te kunnen meemaken, is door middel van de uitvaartbus. Met de bus kan je bijvoorbeeld een route maken langs betekenisvolle plekken, om zo tot op het laatste moment samen zijn met alle nabestaanden. De uitvaartbus is in heel Nederland inzetbaar.  

2. Een rouwbakfiets
Ben jij of je dierbare liever actief en hecht je waarde aan duurzame uitvaartmogelijkheden? Dan is de rouwbakfiets een goede optie! Met de rouwbakfiets maak je de rouwstoet heel bijzonder, door op een kleine, persoonlijke manier te vervoeren. Het is ook mogelijk om de rouwbakfiets te laten besturen door een fiets-chauffeur. Ook de rouwbakfiets is in heel Nederland inzetbaar.

De paardentram eenstijlvolleuitvaart.nl

3. De paardentram
Voor echte dieren- of paardenliefhebbers is de paardentram een prachtig rouwvervoersmiddel. Ook op deze manier maak je samen met alle nabestaanden een prachtige, laatste reis en kan er een rondrit worden gemaakt langs plekken met emotionele waarde. De paardentram komt in dit geval uit Friesland, maar is ook weer in heel Nederland inzetbaar.

4. Een retro Volkswagen busje
Kies je liever voor iets nostalgisch, dan is een Volkswagen busje als rouwvervoer een mooie mogelijkheid. Kies voor de roodwitte, grijswitte, of pastelblauw-witte uitvoering en begeleid zo jouw dierbare op een waanzinnige manier naar zijn of haar laatste rustplaats. Het is mogelijk gebruik te maken van een chauffeur. Ook voor het Volkswagen rouwbusje geldt, dat er in heel Nederland gebruik van kan worden gemaakt.

Rouwtesla

5. De Tesla rouwauto
Een hypermoderne, geruisloze én milieuvriendelijke vorm van rouwvervoer is de rouwtesla. Niet alleen bieden de auto’s luxe en comfort, je geniet ook van de stilte van deze volledig elektrische rouwstoet. Een eervolle laatste rit voor de overledene en zijn of haar dierbaren. Om te ontdekken of deze rouwauto in te zetten is op jouw uitvaart, dien je eerst contact op te nemen. 

Tekst Nienke Kruizinga-van der Wal