Door: Team Mensenlinq in Uitvaart

Bijzonder rouwvervoer: van bakfiets tot paardentram 

Begrafenissen zijn niet meer hetzelfde als twintig jaar geleden. Er komen jaarlijks steeds meer opties bij om een uitvaart nóg persoonlijker, duurzamer of unieker te maken. Ook de mogelijkheden voor rouwvervoer hebben niet stilgestaan. Laat je daarom voor jouw uitvaart, of die van een dierbare, inspireren door een van deze vijf bijzondere rouwvervoersmiddelen.

De uitvaartbus van Uitvaartbusservice.nl

1. De uitvaartbus
Een prachtige manier om samen de laatste reis van een overleden dierbare te kunnen meemaken, is door middel van de uitvaartbus. Met de bus kan je bijvoorbeeld een route maken langs betekenisvolle plekken, om zo tot op het laatste moment samen zijn met alle nabestaanden. De uitvaartbus is in heel Nederland inzetbaar.  

2. Een rouwbakfiets
Ben jij of je dierbare liever actief en hecht je waarde aan duurzame uitvaartmogelijkheden? Dan is de rouwbakfiets een goede optie! Met de rouwbakfiets maak je de rouwstoet heel bijzonder, door op een kleine, persoonlijke manier te vervoeren. Het is ook mogelijk om de rouwbakfiets te laten besturen door een fiets-chauffeur. Ook de rouwbakfiets is in heel Nederland inzetbaar.

De paardentram eenstijlvolleuitvaart.nl

3. De paardentram
Voor echte dieren- of paardenliefhebbers is de paardentram een prachtig rouwvervoersmiddel. Ook op deze manier maak je samen met alle nabestaanden een prachtige, laatste reis en kan er een rondrit worden gemaakt langs plekken met emotionele waarde. De paardentram komt in dit geval uit Friesland, maar is ook weer in heel Nederland inzetbaar.

4. Een retro Volkswagen busje
Kies je liever voor iets nostalgisch, dan is een Volkswagen busje als rouwvervoer een mooie mogelijkheid. Kies voor de roodwitte, grijswitte, of pastelblauw-witte uitvoering en begeleid zo jouw dierbare op een waanzinnige manier naar zijn of haar laatste rustplaats. Het is mogelijk gebruik te maken van een chauffeur. Ook voor het Volkswagen rouwbusje geldt, dat er in heel Nederland gebruik van kan worden gemaakt.

Rouwtesla

5. De Tesla rouwauto
Een hypermoderne, geruisloze én milieuvriendelijke vorm van rouwvervoer is de rouwtesla. Niet alleen bieden de auto’s luxe en comfort, je geniet ook van de stilte van deze volledig elektrische rouwstoet. Een eervolle laatste rit voor de overledene en zijn of haar dierbaren. Om te ontdekken of deze rouwauto in te zetten is op jouw uitvaart, dien je eerst contact op te nemen. 

Tekst Nienke Kruizinga-van der Wal 

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Nieuws Plaaggeest-acteur Jaap Stobbe overleden

Jaap Stobbe is op 83-jarige leeftijd overleden. De acteur was al zeker twintig jaar niet meer actief in het vak. Hoewel Stobbe al op 21 februari is overleden, bracht RTL Boulevard vandaag het nieuws naar buiten

Bijzondere urnen
Rouw Vijf bijzondere urnen die inspelen op specifieke wensen

Veel mensen hechten waarde aan een afscheid die past bij de overledene. Een afscheid zoals hij of zij het had gewild. Een urn kan hierbij een belangrijke roll spelen. Er zijn veel soorten urnen, in allerlei soorten en maten. Maar sommige urnen springen eruit, omdat ze wel heel opvallende en specifieke eigenschappen hebben. Wij zetten […]

Nieuws Oud-Ajacied en oud-international Wim Suurbier (75) overleden

Wim Suurbier is op 75-jarige leeftijd overleden. De oud-Ajacied lag al sinds eind april op de intensive care van het VU medisch centrum in Amsterdam.

Nieuws Oud-voetballer en quizmaster Frank Kramer (73) overleden

Oud-voetballer Frank Kramer ligt in coma. De 73-jarige Amsterdammer werd afgelopen vrijdag op zijn eigen verjaardag onwel, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat vertelde Johan Derksen maandagavond in Veronica Inside. „ Het gaat echt heel slecht met hem.”

Coaching Ik wil eindelijk mijn moeder wel weer eens terug

Mager en bleekjes zit ze tegenover me. Terwijl ze net een paar weken Portugal achter de rug heeft, ziet ze eruit alsof ze herstellende is van een heftige griep. ‘Ik heb alleen maar gebeld met mijn moeder, mijn zussen en de wijkzorg van mijn moeder. Wat een ellende, ik heb nauwelijks zon gezien’, verzucht ze. ‘Mijn man en kinderen hebben vakantie gehad, maar ik kwam gestrester thuis dan dat ik heen ging.’

Nieuws Al wandelend en luisterend over de natuurbegraafplaats

De lente verrast ons iedere dag! Met de zang van een winterkoninkje, bijvoorbeeld, de eerste bloesems of een mooie wolkenpartij. Dat is op een natuurbegraafplaats niet anders. Een wandeling over Natuurbegraafplaats Mepperdennen, Hoogengraven of Hillig Meer kan natuurlijk ook vragen oproepen over natuurbegraven. Sinds kort geeft een gratis luisterwandel-app al tijdens het wandelen informatie. Op […]

Nieuws Motorcoureur Jan de Vries (77) overleden

PURMEREND – Voormalig motorcoureur Jan de Vries is op 77-jarige leeftijd overleden. De Vries was 14-voudig Grand Prix-winnaar. Hij werd twee keer wereldkampioen in de 50cc. De Vries is de succesvolste Nederlandse coureur ooit in een solo wegraceklasse. Hij veroverde de wereldtitel in de 50cc-klasse in 1971 en 1973 op een Van Veen Kreidler. Hij won […]

Nieuws Oud-Brandpunt-presentator Joost Middelhoff overleden

De voormalige televisiepresentator Joost Middelhoff is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij presenteerde onder meer het KRO-programma Brandpunt.