Door: Team Mensenlinq in Voorbereiden op later

Ben jij al verzekerd voor een uitvaart?

Advertorial: Wanneer jij overlijdt, komt er heel wat op jouw nabestaanden af. Zo moeten zij invulling geven aan de uitvaart. Er dient een kist uitgekozen te worden en zij moeten kiezen voor begraven of cremeren. Vaak wordt de hulp van een uitvaartondernemer ingeschakeld. Hij helpt om alles rondom de uitvaart te regelen. Mede doordat er zoveel geregeld moet worden, is een uitvaart niet goedkoop. Een uitvaart in Nederland kost namelijk al snel zo’n 8000 euro. Heb jij een uitvaartverzekering? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over deze kosten.

Waarom een uitvaartverzekering?

Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die niet inzien waarom zij zich zouden verzekeren voor een uitvaart. Voor zo’n verzekering betaal je namelijk maandelijks premie, waardoor het niet interessant lijkt. Toch heeft een uitvaartverzekering ook een groot aantal voordelen. Grootste voordeel is dat jouw nabestaanden niet opdraaien voor alle kosten. Verzeker jij je voor een uitvaart? Dan kunnen nabestaanden na jouw overlijden een beroep doen op de uitvaartverzekeraar. Op deze manier laat jij hen niet met een flinke kostenpost achter en dat is een prettige gedachte.

Kapitaal of natura?

Wil jij je verzekeren voor een uitvaart? Dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt allereerst kiezen voor een kapitaalverzekering. Bij deze verzekering ontvangen de nabestaanden een geldbedrag nadat jij overlijdt. Dit bedrag kunnen zij naar eigen invulling gebruiken om de uitvaart te regelen. Bij een naturaverzekering verzeker je geen geld, maar producten en diensten. Zo verzeker je bijvoorbeeld een kist en een uitvaartondernemer. Welke van de twee uitvaartverzekeringen jij ook kiest, je draagt maandelijks premie af. Het verschil zit hem vooral in de manier van uitbetalen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen met elkaar

Ben jij overtuigd van het nut van een uitvaartverzekering? Wacht dan vooral niet te lang met het afsluiten ervan. De premie wordt namelijk alsmaar hoger naarmate je ouder wordt. Sluit overigens nooit lukraak een uitvaartverzekering af, maar maak altijd eerst een vergelijking. Dat kun je doen op deze site. Kijk niet alleen maar naar de premie wanneer jij uitvaartverzekeringen gaat vergelijken. Een lage premie is mooi meegenomen, maar het draait uiteindelijk om de inhoud van de verzekering. Let daarom ook goed op de inhoud van de verzekering. Heb je uitvaartverzekeringen vergeleken? Dan weet je vast en zeker wat voor jou de beste uitvaartverzekering is.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Nieuws Britse ontwerper Terence Conran overleden

De Britse ontwerper en restauranthouder Terence Conran is op 88-jarige leeftijd overleden. Het bestuur van het Design Museum, dat hij hielp stichten, heeft dat vandaag bekendgemaakt. Conran werd algemeen beschouwd als een visionair, die van grote invloed is geweest op de vormgeving van het hedendaagse leven in Groot-Brittannië.

In memoriam Jan Linzel uit Stadskanaal, de laatste oorlogsvlieger

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Zoals Jan Linzel uit Stadskanaal, de laatste oorlogsvlieger.

In memoriam In de verzameling van kunsthandelaar Han Vos zat altijd iets bijzonders

Kunsthandelaar Han Vos is overleden. Hij stierf, in zijn winkeltje in de Kleine Kromme Elleboog, hartje Groningen

Nieuws Ton van den Heuvel, grimeur van onder anderen Pipo de Clown overleden

De grimeur van bekende televisie-series als Pipo de Clown, Ti-Ta-Tovenaar en Dagboek van een Herdershond is overleden. De man, Ton van den Heuvel, is 94 geworden. Hij overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting, zo bevestigde zijn familie zondag een bericht van NH Radio.

Nieuws Ineos-ploegleider Portal overleden

De wielerwereld is opgeschrikt door het overlijden van Nicolas Portal, ploegleider bij Team Ineos en oud-profwielrenner. De 40-jarige Fransman zou zijn overleden aan een hartinfarct. Portal behaalde meerdere successen als ploegleider. In 2013 loodste hij Chris Froome naar de overwinning in de Tour de France, als jongste ploegleider in de koers dat jaar. In de […]

In memoriam In memoriam Bibian Mentel (1972-2021): paralympisch kampioene en onbeperkt veerkrachtige vrouw

Opgeven was nooit een optie. Totdat het lot Bibian Mentel niet langer een keuze liet. Iets meer dan drie jaar nadat zij tijdens de Paralympische Spelen van Pyeongchang op haar snowboard goud won en haar sportieve carrière eindigde, overleed zij, op 48-jarige leeftijd. Mentel stond synoniem voor heldenmoed, was kampioen in kanker overwinnen en vormde […]

Nieuws In 2030 7 miljoen Nederlanders chronisch ziek

Zo’n 7 miljoen Nederlanders zullen in 2030 lijden aan een chronische ziekte, blijkt uit nieuw onderzoek. Deze ‘patiënten’ hebben vaak te kampen met meerdere, aanhoudende kwalen. Desondanks leven ze langer én met een gezond gevoel.

Rouw Marjon Duyvestijn maakt tastbare herinneringen van kleding van overleden dierbare

Na het overlijden van haar moeder maakte Marjon Duyvestijn een vest van haar moeders suède rok en zijden sjaal. Het is tot de dag van vandaag een waardevol bezit dat troost biedt. Daarom doet ze dit nu ook voor anderen: tastbare blijvende herinneringen maken van kleding van hun overleden dierbare.