Door: Team Mensenlinq in Voorbereiden op later

Ben jij al verzekerd voor een uitvaart?

Advertorial: Wanneer jij overlijdt, komt er heel wat op jouw nabestaanden af. Zo moeten zij invulling geven aan de uitvaart. Er dient een kist uitgekozen te worden en zij moeten kiezen voor begraven of cremeren. Vaak wordt de hulp van een uitvaartondernemer ingeschakeld. Hij helpt om alles rondom de uitvaart te regelen. Mede doordat er zoveel geregeld moet worden, is een uitvaart niet goedkoop. Een uitvaart in Nederland kost namelijk al snel zo’n 8000 euro. Heb jij een uitvaartverzekering? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over deze kosten.

Waarom een uitvaartverzekering?

Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die niet inzien waarom zij zich zouden verzekeren voor een uitvaart. Voor zo’n verzekering betaal je namelijk maandelijks premie, waardoor het niet interessant lijkt. Toch heeft een uitvaartverzekering ook een groot aantal voordelen. Grootste voordeel is dat jouw nabestaanden niet opdraaien voor alle kosten. Verzeker jij je voor een uitvaart? Dan kunnen nabestaanden na jouw overlijden een beroep doen op de uitvaartverzekeraar. Op deze manier laat jij hen niet met een flinke kostenpost achter en dat is een prettige gedachte.

Kapitaal of natura?

Wil jij je verzekeren voor een uitvaart? Dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt allereerst kiezen voor een kapitaalverzekering. Bij deze verzekering ontvangen de nabestaanden een geldbedrag nadat jij overlijdt. Dit bedrag kunnen zij naar eigen invulling gebruiken om de uitvaart te regelen. Bij een naturaverzekering verzeker je geen geld, maar producten en diensten. Zo verzeker je bijvoorbeeld een kist en een uitvaartondernemer. Welke van de twee uitvaartverzekeringen jij ook kiest, je draagt maandelijks premie af. Het verschil zit hem vooral in de manier van uitbetalen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen met elkaar

Ben jij overtuigd van het nut van een uitvaartverzekering? Wacht dan vooral niet te lang met het afsluiten ervan. De premie wordt namelijk alsmaar hoger naarmate je ouder wordt. Sluit overigens nooit lukraak een uitvaartverzekering af, maar maak altijd eerst een vergelijking. Dat kun je doen op deze site. Kijk niet alleen maar naar de premie wanneer jij uitvaartverzekeringen gaat vergelijken. Een lage premie is mooi meegenomen, maar het draait uiteindelijk om de inhoud van de verzekering. Let daarom ook goed op de inhoud van de verzekering. Heb je uitvaartverzekeringen vergeleken? Dan weet je vast en zeker wat voor jou de beste uitvaartverzekering is.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Uitvaart ‘Vergeten urnen’ Reestborgh staan te verstoffen in speciale kamer

Meppel – ‘Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering’. Deze tekst van Salvador Dali siert de muur boven de toegangsklep naar de verbrandingsoven van yardenhuis Reestborgh aan de Zomerdijk.

In memoriam In memoriam Bibian Mentel (1972-2021): paralympisch kampioene en onbeperkt veerkrachtige vrouw

Opgeven was nooit een optie. Totdat het lot Bibian Mentel niet langer een keuze liet. Iets meer dan drie jaar nadat zij tijdens de Paralympische Spelen van Pyeongchang op haar snowboard goud won en haar sportieve carrière eindigde, overleed zij, op 48-jarige leeftijd. Mentel stond synoniem voor heldenmoed, was kampioen in kanker overwinnen en vormde […]

Voorbereiden op later Een persoonlijk afscheid

Een uitvaart in Nederland lijkt van oudsher een traditie van een uitvaartplechtigheid, een condoleance met daarna als afsluiter koffie of thee met een plak cake. Steeds vaker zie je dat mensen ervoor kiezen om een afscheid een meer persoonlijk tintje te geven. Dat kan met muziek bijvoorbeeld, of met foto’s of videomateriaal. Maar er zijn veel meer manieren. Wat is verplicht/verboden, en welke manieren zijn er om een afscheid écht persoonlijk te maken? In de serie ‘Een persoonlijk afscheid’ laten we dit zien.

Rouw ’Ik was boos dat ik het laatste gesprek met opa had verknald’

Muziek galmde uit de speaker van mijn telefoon. Mijn hoofd vol met studiestress en mijn buik vol met pasta. De zomervakantie was dichtbij en het warme weer kwam voorzichtig om de hoek kijken. Gefrustreerd om mijn gefaalde tentamen, onderbreekt mama m’n gedachten. ,,We gaan naar opa toe Nien, ga je ook even mee? Het gaat niet zo goed,” hoor ik uit het […]

Achter de deuren van de dood De relatiebeheerder

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Nieuws Zindzi Mandela, dochter Nelson Mandela op 59-jarige leeftijd overleden

De dochter van de wijlen Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela is op 59-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van regeringspartij ANC bekendgemaakt. Volgens de omroep SABC overleed Zindzi Mandela in een ziekenhuis in Johannesburg, de doodsoorzaak is nog onbekend.

Nieuws Rapper Saint Dog (44) overleden

Een van de oprichters van hiphopformatie Kottonmouth Kings is overleden. Volgens TMZ trof een vriend rapper Saint Dog aan met ernstige ademhalingsproblemen en kwamen toegesnelde hulpdiensten te laat.

Nieuws Een bijzonder pad als landschapskunst is een landelijke primeur voor het nieuwe DELA-crematorium in Groningen.

Het nieuw te bouwen crematorium van DELA langs het Hoendiep in Groningen krijgt een landelijke crematoriumprimeur: geen tuin mét maar als kunst. Het is het afscheidscadeau van de Groningse uitvaartverzorger Algemeen Belang, dat in DELA is opgegaan. Het nieuwe crematorium, het derde in de stad, dankt dit geschenk aan Evert de Niet, voormalig directeur van […]