Door: Team Mensenlinq in Voorbereiden op later

Ben jij al verzekerd voor een uitvaart?

Advertorial: Wanneer jij overlijdt, komt er heel wat op jouw nabestaanden af. Zo moeten zij invulling geven aan de uitvaart. Er dient een kist uitgekozen te worden en zij moeten kiezen voor begraven of cremeren. Vaak wordt de hulp van een uitvaartondernemer ingeschakeld. Hij helpt om alles rondom de uitvaart te regelen. Mede doordat er zoveel geregeld moet worden, is een uitvaart niet goedkoop. Een uitvaart in Nederland kost namelijk al snel zo’n 8000 euro. Heb jij een uitvaartverzekering? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over deze kosten.

Waarom een uitvaartverzekering?

Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die niet inzien waarom zij zich zouden verzekeren voor een uitvaart. Voor zo’n verzekering betaal je namelijk maandelijks premie, waardoor het niet interessant lijkt. Toch heeft een uitvaartverzekering ook een groot aantal voordelen. Grootste voordeel is dat jouw nabestaanden niet opdraaien voor alle kosten. Verzeker jij je voor een uitvaart? Dan kunnen nabestaanden na jouw overlijden een beroep doen op de uitvaartverzekeraar. Op deze manier laat jij hen niet met een flinke kostenpost achter en dat is een prettige gedachte.

Kapitaal of natura?

Wil jij je verzekeren voor een uitvaart? Dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt allereerst kiezen voor een kapitaalverzekering. Bij deze verzekering ontvangen de nabestaanden een geldbedrag nadat jij overlijdt. Dit bedrag kunnen zij naar eigen invulling gebruiken om de uitvaart te regelen. Bij een naturaverzekering verzeker je geen geld, maar producten en diensten. Zo verzeker je bijvoorbeeld een kist en een uitvaartondernemer. Welke van de twee uitvaartverzekeringen jij ook kiest, je draagt maandelijks premie af. Het verschil zit hem vooral in de manier van uitbetalen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen met elkaar

Ben jij overtuigd van het nut van een uitvaartverzekering? Wacht dan vooral niet te lang met het afsluiten ervan. De premie wordt namelijk alsmaar hoger naarmate je ouder wordt. Sluit overigens nooit lukraak een uitvaartverzekering af, maar maak altijd eerst een vergelijking. Dat kun je doen op deze site. Kijk niet alleen maar naar de premie wanneer jij uitvaartverzekeringen gaat vergelijken. Een lage premie is mooi meegenomen, maar het draait uiteindelijk om de inhoud van de verzekering. Let daarom ook goed op de inhoud van de verzekering. Heb je uitvaartverzekeringen vergeleken? Dan weet je vast en zeker wat voor jou de beste uitvaartverzekering is.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Uitvaart Chauffeur Rouwvervoer Tinus Pronk: ,,De laatste rit is het afscheid met hoofdletters”

Tinus Pronk (69) is chauffeur rouwvervoer bij Kijlstra Personenvervoer. Het was geen liefde op het eerste gezicht toen hij dit werk voor het eerst moest doen. Maar inmiddels zijn we bijna vijftig jaar verder en doet hij dit werk nog steeds met veel plezier.

In memoriam Sjoerd de Vries: wereldberoemd in Friesland

Misschien wel de belangrijkste kunstenaar van Friesland is in de nacht van maandag op dinsdag overleden in het MCL in Leeuwarden. Sjoerd de Vries had al langere tijd gezondheidsproblemen.

Nieuws Eelke Bakker, oudste man van de Benelux, overleden

Eelke Bakker, de oudste man van de Benelux, is in zijn woonplaats Dokkum overleden. Hij is 109 jaar en 280 dagen oud geworden. “Verdrietig, maar ook vervuld van trots en mooie herinneringen, laten wij u weten dat in bijzijn van zijn dierbaren is overleden onze lieve zorgzame vader, schoonvader en fantastische (oude) opa”, staat er in de rouwadvertentie.

Rouw Rouwen tijdens de feestdagen: hoe ga je er mee om?

Veel mensen omschrijven kerst als een warme, gezellige periode met familie en vrienden. Dat zal dit jaar door de coronacrisis helaas voor velen anders zijn. Maar voor sommigen worden deze feestdagen nog zwaarder, doordat zij nog in een rouwperiode zitten. Hoe kom je door zo’n mooie, maar tegelijkertijd moeilijke periode heen? Bepaal van tevoren hoe je de feestdagen wilt invullen   […]

Rouw Rouwverwerking. Hoe ga je om met de dood van een dierbare?

Gevoelens van rouw worden door de meeste mensen automatisch gekoppeld aan de dood van een dierbare. Maar ook het verlies van een huwelijk of vriendschap, werk of gezondheid kan rouw veroorzaken. Voor veel mensen is de dood van een dierbare echter een van de meest ingrijpende en verdrietigste gebeurtenissen in het leven.

Nieuws Oud-minister Til Gardeniers (94) overleden

Oud-CDA-minister Til Gardeniers is overleden. Dat heeft haar partij laten weten. Ze werd 94 jaar. Gardeniers was eind jaren 70 en in de jaren 80 minister in de kabinetten van premier Dries van Agt.

Nieuws Voormalige Franse doelman Martini (58) overleden

Oud-doelman Bruno Martini is overleden. Dat meldt AJ Auxerre, waar de 31-voudig Franse international het grootste deel van zijn loopbaan speelde.

Nieuws Jazz-drummer Jimmy Cobb overleden

Jazzdrummer Jimmy Cobb, die met trompettist Miles Davis (1926-1991) het legendarische album Kind of Blue opnam, is overleden. Cobb stierf op 91-jarige leeftijd in New York aan longkanker, zei zijn weduwe Eleana Tee Cobb tegen de Amerikaanse omroep NPR.