Terug
Voorbereiden op later

Ben jij al verzekerd voor een uitvaart?

Advertorial: Wanneer jij overlijdt, komt er heel wat op jouw nabestaanden af. Zo moeten zij invulling geven aan de uitvaart. Er dient een kist uitgekozen te worden en zij moeten kiezen voor begraven of cremeren. Vaak wordt de hulp van een uitvaartondernemer ingeschakeld. Hij helpt om alles rondom de uitvaart te regelen. Mede doordat er zoveel geregeld moet worden, is een uitvaart niet goedkoop. Een uitvaart in Nederland kost namelijk al snel zo’n 8000 euro. Heb jij een uitvaartverzekering? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over deze kosten.

Waarom een uitvaartverzekering?

Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die niet inzien waarom zij zich zouden verzekeren voor een uitvaart. Voor zo’n verzekering betaal je namelijk maandelijks premie, waardoor het niet interessant lijkt. Toch heeft een uitvaartverzekering ook een groot aantal voordelen. Grootste voordeel is dat jouw nabestaanden niet opdraaien voor alle kosten. Verzeker jij je voor een uitvaart? Dan kunnen nabestaanden na jouw overlijden een beroep doen op de uitvaartverzekeraar. Op deze manier laat jij hen niet met een flinke kostenpost achter en dat is een prettige gedachte.

Kapitaal of natura?

Wil jij je verzekeren voor een uitvaart? Dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt allereerst kiezen voor een kapitaalverzekering. Bij deze verzekering ontvangen de nabestaanden een geldbedrag nadat jij overlijdt. Dit bedrag kunnen zij naar eigen invulling gebruiken om de uitvaart te regelen. Bij een naturaverzekering verzeker je geen geld, maar producten en diensten. Zo verzeker je bijvoorbeeld een kist en een uitvaartondernemer. Welke van de twee uitvaartverzekeringen jij ook kiest, je draagt maandelijks premie af. Het verschil zit hem vooral in de manier van uitbetalen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen met elkaar

Ben jij overtuigd van het nut van een uitvaartverzekering? Wacht dan vooral niet te lang met het afsluiten ervan. De premie wordt namelijk alsmaar hoger naarmate je ouder wordt. Sluit overigens nooit lukraak een uitvaartverzekering af, maar maak altijd eerst een vergelijking. Dat kun je doen op deze site. Kijk niet alleen maar naar de premie wanneer jij uitvaartverzekeringen gaat vergelijken. Een lage premie is mooi meegenomen, maar het draait uiteindelijk om de inhoud van de verzekering. Let daarom ook goed op de inhoud van de verzekering. Heb je uitvaartverzekeringen vergeleken? Dan weet je vast en zeker wat voor jou de beste uitvaartverzekering is.