Door: Team Mensenlinq in Voorbereiden op later

Ben jij al verzekerd voor een uitvaart?

Advertorial: Wanneer jij overlijdt, komt er heel wat op jouw nabestaanden af. Zo moeten zij invulling geven aan de uitvaart. Er dient een kist uitgekozen te worden en zij moeten kiezen voor begraven of cremeren. Vaak wordt de hulp van een uitvaartondernemer ingeschakeld. Hij helpt om alles rondom de uitvaart te regelen. Mede doordat er zoveel geregeld moet worden, is een uitvaart niet goedkoop. Een uitvaart in Nederland kost namelijk al snel zo’n 8000 euro. Heb jij een uitvaartverzekering? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over deze kosten.

Waarom een uitvaartverzekering?

Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die niet inzien waarom zij zich zouden verzekeren voor een uitvaart. Voor zo’n verzekering betaal je namelijk maandelijks premie, waardoor het niet interessant lijkt. Toch heeft een uitvaartverzekering ook een groot aantal voordelen. Grootste voordeel is dat jouw nabestaanden niet opdraaien voor alle kosten. Verzeker jij je voor een uitvaart? Dan kunnen nabestaanden na jouw overlijden een beroep doen op de uitvaartverzekeraar. Op deze manier laat jij hen niet met een flinke kostenpost achter en dat is een prettige gedachte.

Kapitaal of natura?

Wil jij je verzekeren voor een uitvaart? Dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt allereerst kiezen voor een kapitaalverzekering. Bij deze verzekering ontvangen de nabestaanden een geldbedrag nadat jij overlijdt. Dit bedrag kunnen zij naar eigen invulling gebruiken om de uitvaart te regelen. Bij een naturaverzekering verzeker je geen geld, maar producten en diensten. Zo verzeker je bijvoorbeeld een kist en een uitvaartondernemer. Welke van de twee uitvaartverzekeringen jij ook kiest, je draagt maandelijks premie af. Het verschil zit hem vooral in de manier van uitbetalen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen met elkaar

Ben jij overtuigd van het nut van een uitvaartverzekering? Wacht dan vooral niet te lang met het afsluiten ervan. De premie wordt namelijk alsmaar hoger naarmate je ouder wordt. Sluit overigens nooit lukraak een uitvaartverzekering af, maar maak altijd eerst een vergelijking. Dat kun je doen op deze site. Kijk niet alleen maar naar de premie wanneer jij uitvaartverzekeringen gaat vergelijken. Een lage premie is mooi meegenomen, maar het draait uiteindelijk om de inhoud van de verzekering. Let daarom ook goed op de inhoud van de verzekering. Heb je uitvaartverzekeringen vergeleken? Dan weet je vast en zeker wat voor jou de beste uitvaartverzekering is.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Achter de deuren van de dood De relatiebeheerder

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Rouw Over (1)

Cruijff zei het al: je gaat het pas zien als je het doorhebt. Dat duurt soms even. In mijn geval jaren.

Nieuws Amsterdamse verzetsstrijdster Betty Goudsmit overleden

De Amsterdamse verzetsstrijdster Betty Goudsmit-Oudkerk is zondagmorgen op 96-jarige leeftijd overleden. Dat heeft uitgeverij Amphora Books bekendgemaakt. Goudsmit was tijdens de Tweede Wereldoorlog werkzaam op de crèche aan de Plantage Middenlaan vanwaaruit honderden Joodse kinderen zijn weggesmokkeld.

In memoriam Twan Tuik (19) uit Barger-Compascuum, de motorcrosser met een lach

Tijd van leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Vandaag Twan Tuik (2000 – 2019) uit Barger-Compascuum.

herinerhen
HerinnerHen Bertus Bosch

Vlak voordat z’n vrouw Anna stierf leerde zij hem nog eten koken. Samen liepen ze nog één keer het bospad langs…daarna overleed ze. Hij miste haar.

Nieuws Schrijver Maarten Biesheuvel overleden.

Schrijver Maarten Biesheuvel is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij overleed vandaag thuis in Leiden, na een kort ziekbed. Dat heeft de executeur-testamentair en vriendin van de schrijver Helma Neppérus bekendgemaakt. Biesheuvel debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi. Zijn meest recente werk, Een Schiedamse jongen, verscheen vorig jaar. Biesheuvel kreeg in 2007 de P.C. Hooftprijs voor […]

Achter de deuren van de dood De uitvaartzangeres

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Nieuws Moeder van premier Rutte overleden

De moeder van premier Mark Rutte is overleden. Ze is vrijdag begraven, laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten.