Terug
Nieuws

Belgische wielerwereld in rouw: veldrijdster Jolien Verschueren (31) overleden

De Belgische veldrijdster Jolien Verschueren is op 31-jarige leeftijd overleden, zo heeft de Belgische wielerfederatie bekendgemaakt. Ze leed aan kanker. In 2018 werd Verschueren al geopereerd aan een hersentumor.

„Iedereen bij Belgian Cycling is diep bedroefd om het overlijden van Jolien Verschueren. Jolien stond bekend om haar vechtlust. Ze was een fantastische teamgenote en vriendin”, meldt Belgian Cycling.

De hersentumor kwam in 2015 al naar voren tijdens een scan na een trainingsongeval, maar toen werd een operatie niet noodzakelijk geacht. Bij onderzoek bleek in 2018 dat de tumor toch gegroeid was, waarop een ingreep volgde.

„Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij. Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment ’on hold’ staat, maar mijn gezondheid is het belangrijkst”, zei de renster, die onder contract stond bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, drie jaar geleden. Ze keerde nog wel terug in het veld, maar de afgelopen maanden kwam ze al niet meer in actie.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 2-7-2021