Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Amerikaanse soullegende Betty Wright overleden.

De Amerikaanse soul- en R&B-zangeres Betty Wright is zondag overleden. Ze werd 66 jaar. Wright scoorde hits met onder meer Tonight Is The NightWhere Is The Love? (beide 1974) en No Pain, (No Gain) (1988).

Het overlijden van Wright, die werd geboren als Bessie Regina Norris, werd op Twitter bekendgemaakt door haar nicht. Het is niet bekend waaraan de zangeres is overleden.

Wright kwam uit Miami. Ze begon haar zangcarrière als lid van de gospelgroep Echoes of Joy, samen met haar broers en zussen en tekende ze in 1966 als dertienjarige een platencontract. Haar eerste album, My First Time Around, verscheen twee jaar later.

Als achttienjarige scoorde Wright haar eerste grote hit, die ook meteen de grootste uit haar loopbaan zou worden: Clean Up Woman. Haar eerste en enige Grammy Award volgde drie jaar later, voor Where Is The Love?

Wright startte eigen platenlabel

Ze bleef in de twee decennia die volgden zelf muziek maken en startte in de jaren tachtig als eerste vrouwelijke artiest zelf een platenlabel. Wrights laatste grote hit, No Pain, (No Gain) kwam uit in 1988.

Wright werkte mee aan nummers van andere grote artiesten, zoals Gloria Estefan, Jennifer Lopez en Joss Stone. Haar werk is ook veelvuldig gesampled, onder anderen door Beyoncé en Mary J. Blige.

Wright maakte in 2011 een comeback, dankzij het album Betty Wright: The Movie, waarvoor ze samenwerkte met The Roots. Het nummer Surrender van dat album werd genomineerd voor een Grammy.

Zoon van Wright werd in 2005 vermoord

Ze trouwde drie keer. Haar laatste huwelijk, met de legendarische reggaeartiest en producer Noel ‘King Sporty’ Williams duurde tot aan diens dood in 2015. Wright kreeg vijf kinderen. Een van hen, zoon Patrick, werd in 2005 op 21-jarige leeftijd doodgeschoten na een ruzie op een feest.

Wright trad regelmatig op in Nederland, onder meer op North Sea Jazz. Ze gaf in juli vorig jaar nog een concert in Paradiso.

Bron: nu.nl Geplaatst 11-5-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Coaching Een loopbaantraject doorlopen tijdens rouw, kan dat?

Hij moest verder met zijn twee jonge kinderen nadat hij zijn vrouw was verloren aan die verschrikkelijke ziekte. In mijn vorige blog beschreef ik dat hij zijn werk kon hij niet meer naar behoren kon uitvoeren. Na vele gesprekken met zijn rouwbegeleider heeft hij samen met zijn werkgever besloten om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Nu […]

Coaching Hoe vertel je het de kinderen?

“Het gaat niet goed met uw man, ik denk dat het verstandig is dat u de kinderen naar het ziekenhuis laat komen, zodat ze hun vader in deze situatie op de intensive care even zien”.

Rouw Wat zijn goede voornemens voor iemand die rouwt?

Het einde van het jaar is een typisch moment dat we weer gaan nadenken over de voornemens voor het nieuwe jaar. De één neemt het heel serieus en maakt er een lijstje van, waar de ander er minder waarde aan hecht of de plannen halverwege januari al laat varen. Wat jouw beweegredenen ook mogen zijn, deze goede voornemens kun je overwegen als je in rouw bent.

Marieke Knol
Coaching Voorlopig kom ik niet mama. Dat kan nu niet hè

Wanneer kom je weer, is haar laatste vraag. Voorlopig kom ik niet, mama. Dat kan nu niet hè. Zodra het weer kan, ben ik bij je. Eigenlijk weet ze het wel, maar ze vergeet het ook weer. Mijn lieve mama, die nog maar net was verhuisd naar het verpleeghuis, heeft corona. En taai als ze is, lijkt ze weer een beetje op te krabbelen. Maar het meest schrijnend is dat ik niet bij haar op bezoek kan.

Rouw Verdergaan na het overlijden van mijn moeder

Hoe moest ik verder met mijn leven, na het verlies van mijn moeder. Les 1 in rouwverwerking die ik leerde na het overlijden van mijn moeder: ,,Praat erover.” Dat was wat de pastoor mijn vader, broer en mij op het hart drukte, de avond voor de uitvaart Les 2 in rouwverwerking die ik leerde na […]

In memoriam Jan Pastoor wilde een betrouwbaar bestuurder zijn en was wars van politieke spelletjes

Met Jan Pastoor is dinsdag een Drentse bestuurder van de oude stempel overleden. Hij vond vooral dat de overheid betrouwbaar moest zijn en was wars van politieke spelletjes.

Jan Pastoor is 84 jaar oud geworden. Hij was tot 2007 nog actief als Eerste Kamerlid voor het CDA. Daarvoor was hij gedeputeerde in Drenthe, waar hij vooral bekend werd met de gemeentelijke herindeling, waarbij de provincie terugging van 34 gemeenten naar 12.

Voorbereiden op later Een testament opstellen: wat moet ik weten?

Een testament opstellen is een minder prettig klusje wat we het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Maar uiteindelijk ontkom je er niet aan. Als je een huis koopt, kinderen krijgt, gaat trouwen of scheiden of met pensioen gaat, er zijn verschillende momenten waarop je gaat nadenken over het vastleggen van persoonlijke keuzes. Maar… Wat houdt een testament precies in?

In memoriam Drentse zakenman Peter Langendijk was gezien in de jetset maar eindigde als zwerver

Hij woonde in die jaren ’80 en ’90 inderdaad in die provincie, maar ondernemer Peter Langendijk werd in 1942 geboren in Beverwijk. Hij maakte faam met het opkopen en reorganiseren van slecht lopende bedrijven die onder zijn hoede weer winstgevend werden. Het maakte hem tot een geziene figuur in de jetset. Vorige week zondag overleed hij aan een hartstilstand, na een bestaan als zwerver dat volgde op zijn succesjaren als zakenman.