Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Amerikaanse soullegende Betty Wright overleden.

De Amerikaanse soul- en R&B-zangeres Betty Wright is zondag overleden. Ze werd 66 jaar. Wright scoorde hits met onder meer Tonight Is The NightWhere Is The Love? (beide 1974) en No Pain, (No Gain) (1988).

Het overlijden van Wright, die werd geboren als Bessie Regina Norris, werd op Twitter bekendgemaakt door haar nicht. Het is niet bekend waaraan de zangeres is overleden.

Wright kwam uit Miami. Ze begon haar zangcarrière als lid van de gospelgroep Echoes of Joy, samen met haar broers en zussen en tekende ze in 1966 als dertienjarige een platencontract. Haar eerste album, My First Time Around, verscheen twee jaar later.

Als achttienjarige scoorde Wright haar eerste grote hit, die ook meteen de grootste uit haar loopbaan zou worden: Clean Up Woman. Haar eerste en enige Grammy Award volgde drie jaar later, voor Where Is The Love?

Wright startte eigen platenlabel

Ze bleef in de twee decennia die volgden zelf muziek maken en startte in de jaren tachtig als eerste vrouwelijke artiest zelf een platenlabel. Wrights laatste grote hit, No Pain, (No Gain) kwam uit in 1988.

Wright werkte mee aan nummers van andere grote artiesten, zoals Gloria Estefan, Jennifer Lopez en Joss Stone. Haar werk is ook veelvuldig gesampled, onder anderen door Beyoncé en Mary J. Blige.

Wright maakte in 2011 een comeback, dankzij het album Betty Wright: The Movie, waarvoor ze samenwerkte met The Roots. Het nummer Surrender van dat album werd genomineerd voor een Grammy.

Zoon van Wright werd in 2005 vermoord

Ze trouwde drie keer. Haar laatste huwelijk, met de legendarische reggaeartiest en producer Noel ‘King Sporty’ Williams duurde tot aan diens dood in 2015. Wright kreeg vijf kinderen. Een van hen, zoon Patrick, werd in 2005 op 21-jarige leeftijd doodgeschoten na een ruzie op een feest.

Wright trad regelmatig op in Nederland, onder meer op North Sea Jazz. Ze gaf in juli vorig jaar nog een concert in Paradiso.

Bron: nu.nl Geplaatst 11-5-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Rouw Voor altijd samen

‘Piep’, het herkenbare geluidje van een binnenkomend berichtje op mijn telefoon. ‘Hij is klaar! Ik app je wel even een foto’. Mijn telefoon piepte nogmaals om aan te geven dat er een tweede berichtje was binnengekomen.

Rouw Herinneringen en stil verdriet.

Het staat er echt; jouw naam in een zwart kader. Ik kijk nog een keer en nog een keer, ik sla de pagina van de krant om en toch weer terug. De vetgedrukte zwarte letters vertellen me zonder enige twijfel dat je er niet meer bent.

In memoriam Voor Dientje Popken was er maar één man: Harm

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde leven van mensen met een bijzonder verhaal. Vandaag Arendina (Dientje) Auwema-Popken uit Norg (1949-2019).

Rouw LIEFDE IS VRIJ ZIJN…. TE VLIEGEN AL IS HET MAAR EEN PAAR SECONDEN

Gebroken zit ze voor me. Uit iedere porie ademt ze verdriet. Maar tussen de tranen die vrijwel onafgebroken over haar wangen rollen, zie ik het vuur in haar ogen. Een vuur dat de niet aflatende liefde voor haar zoon weerspiegelt. ‘Zijn dood is één grote vergissing’, zegt ze. ‘Ik heb begrip voor zijn daad; ik weet waar het vandaan komt…. Maar ik weet ook dat het voorkomen had kunnen worden. Ami had niet hoeven sterven…’

Rouw Over (1)

Cruijff zei het al: je gaat het pas zien als je het doorhebt. Dat duurt soms even. In mijn geval jaren.

Voorbereiden op later Je lichaam schenken aan de wetenschap

Na je overlijden kan je worden begraven, gecremeerd of je kan je lichaam ter beschikking stellen aan de medische wetenschap. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld het medische vak leren en kunnen medisch specialisten nieuwe operatietechnieken ontwikkelen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Coaching Ik wil eindelijk mijn moeder wel weer eens terug

Mager en bleekjes zit ze tegenover me. Terwijl ze net een paar weken Portugal achter de rug heeft, ziet ze eruit alsof ze herstellende is van een heftige griep. ‘Ik heb alleen maar gebeld met mijn moeder, mijn zussen en de wijkzorg van mijn moeder. Wat een ellende, ik heb nauwelijks zon gezien’, verzucht ze. ‘Mijn man en kinderen hebben vakantie gehad, maar ik kwam gestrester thuis dan dat ik heen ging.’

In memoriam Heinze Bakker (79) werd een bekende Nederlander: ‘Dat wie de skaadkant fan myn fak’

Dat de overleden Heinze Bakker uiteindelijk een van gezichten van Studio Sport zou worden, dat paste eigenlijk niet bij de bescheiden boerenzoon uit Kortezwaag (bij Gorredijk). Hij was bijvoorbeeld niet zo brutaal als Mart Smeets, zijn directe collega in Hilversum. Haantjesgedrag was hem vreemd, vertelde hij eind 2019 nog in een interview in deze krant. […]