Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Amerikaanse soullegende Betty Wright overleden.

De Amerikaanse soul- en R&B-zangeres Betty Wright is zondag overleden. Ze werd 66 jaar. Wright scoorde hits met onder meer Tonight Is The NightWhere Is The Love? (beide 1974) en No Pain, (No Gain) (1988).

Het overlijden van Wright, die werd geboren als Bessie Regina Norris, werd op Twitter bekendgemaakt door haar nicht. Het is niet bekend waaraan de zangeres is overleden.

Wright kwam uit Miami. Ze begon haar zangcarrière als lid van de gospelgroep Echoes of Joy, samen met haar broers en zussen en tekende ze in 1966 als dertienjarige een platencontract. Haar eerste album, My First Time Around, verscheen twee jaar later.

Als achttienjarige scoorde Wright haar eerste grote hit, die ook meteen de grootste uit haar loopbaan zou worden: Clean Up Woman. Haar eerste en enige Grammy Award volgde drie jaar later, voor Where Is The Love?

Wright startte eigen platenlabel

Ze bleef in de twee decennia die volgden zelf muziek maken en startte in de jaren tachtig als eerste vrouwelijke artiest zelf een platenlabel. Wrights laatste grote hit, No Pain, (No Gain) kwam uit in 1988.

Wright werkte mee aan nummers van andere grote artiesten, zoals Gloria Estefan, Jennifer Lopez en Joss Stone. Haar werk is ook veelvuldig gesampled, onder anderen door Beyoncé en Mary J. Blige.

Wright maakte in 2011 een comeback, dankzij het album Betty Wright: The Movie, waarvoor ze samenwerkte met The Roots. Het nummer Surrender van dat album werd genomineerd voor een Grammy.

Zoon van Wright werd in 2005 vermoord

Ze trouwde drie keer. Haar laatste huwelijk, met de legendarische reggaeartiest en producer Noel ‘King Sporty’ Williams duurde tot aan diens dood in 2015. Wright kreeg vijf kinderen. Een van hen, zoon Patrick, werd in 2005 op 21-jarige leeftijd doodgeschoten na een ruzie op een feest.

Wright trad regelmatig op in Nederland, onder meer op North Sea Jazz. Ze gaf in juli vorig jaar nog een concert in Paradiso.

Bron: nu.nl Geplaatst 11-5-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

In memoriam Sipke Beetstra maakt eeuw vol op karakter

Vele verslaggevers hebben in de loop der tijd in zijn kamertje vol trofeeën gestaan, gewillig meeschrijvend met een sterk verhaal uit de lange levensgeschiedenis van Sipke Beetstra uit Joure. Tientallen vaantjes aan de muur, planken vol bekers en medailles. Hij won ze met schaatswedstrijden, het seinemeanen (Beetstra was meervoudig Fries kampioen)en met het fokken van konijnen. […]

Rouw Wat zijn activiteiten om te doen met iemand die rouwt?

Het is erg lief dat je een dierbare een hart onder de riem wilt steken door samen een activiteit te plannen. Onthoud dat rouwen voor iedereen anders is en dat dat soms betekent dat iemand het even alleen of op zijn of haar eigen manier wil doen. Bedenk daarom dus van tevoren of je zelf iets voorstelt om te doen, of de […]

Uitvaart Troostende luisterliedjes op uitvaart

,,Als iemand steun kan vinden in jouw muziek, wat is er dan mooier?” Dick Postma uit Franeker zou het niet weten. Onlangs vond deze voormalige marineman een nieuwe roeping: eigen liedjes spelen op uitvaarten. Met Muzikaal Vaarwel wil hij zijn bijdrage leveren aan een mooi en memorabel afscheid. Toen hij nog marinier was, voer hij […]

Voorbereiden op later Je lichaam schenken aan de wetenschap

Na je overlijden kan je worden begraven, gecremeerd of je kan je lichaam ter beschikking stellen aan de medische wetenschap. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld het medische vak leren en kunnen medisch specialisten nieuwe operatietechnieken ontwikkelen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

herinerhen
HerinnerHen Bauke Lemke

De eenheid is verbroken, staat op de rouwkaart. Bauke heeft zoveel betekend voor zijn naasten, maar ook voor de medemens.

In memoriam Jan van Akke, kleurrijk verteller

Wanneer krant of tv weer eens naar Terschelling afreisde om over het oorspronkelijke eilander leven te berichten, dan moest het al raar lopen als ze niet bij Jan Zorgdrager in Hoorn terechtkwamen. Hij was de verteller bij uitstek van kleurrijke verhalen over zaken als het kerkelijk leven, de burenorganisatie in de oostelijke dorpen en de eilander natuur.

Rouw Marjon Duyvestijn maakt tastbare herinneringen van kleding van overleden dierbare

Na het overlijden van haar moeder maakte Marjon Duyvestijn een vest van haar moeders suède rok en zijden sjaal. Het is tot de dag van vandaag een waardevol bezit dat troost biedt. Daarom doet ze dit nu ook voor anderen: tastbare blijvende herinneringen maken van kleding van hun overleden dierbare.

In memoriam Nog één keer alle namen van haar overleden gezinsleden

Vader Roelf. Moeder Aaltje. Roelf. Kees. Triny. Jantje. Martje. Jan. Willem en Willem. Titia Oorburg (88) noemde vorige week in een advertentie nog één keer alle namen van haar overleden gezinsleden. Waarom? Hierom.