Kolonel John Llewellyn Waddy uit het Britse Taunton is op 100-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Market Garden Veterans Association. Waddy was waarschijnlijk de laatste Britse oorlogsveteraan die met de rang van officier de Slag om Arnhem in september 1944 meemaakte. Hij kwam tot enkele jaren geleden nog regelmatig naar de jaarlijkse Airborneherdenkingen in de regio Arnhem.
Waddy kwam van de bekende Britse militaire academie Sandhurst. Hij landde als majoor met het 156 Parachute Bataljon in 1944 op de Ginkelse Heide. Waddy en zijn compagnie kwamen in zware gevechten terecht tussen Oosterbeek en Arnhem en bereikten nooit de door de geallieerden begeerde Rijnbrug. Waddy raakte zelf zwaargewond. Na de Tweede Wereldoorlog bleef hij als beroepsmilitair werken.
Waddy werkte als militair adviseur mee aan de film A Bridge Too Far naar het boek van Cornelius Ryan. Die film is op dit moment op tal van plaatsen weer te zien, omdat anderhalve week geleden voor de 76e keer de Slag om Arnhem is herdacht. Waddy’s militaire onderscheidingen worden bewaard in het Airborne Assault Musem in Duxford.
Bron: ANP. Geplaatst 29-9-2020
Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:
We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.
Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.
Schipper Oeds begeleidt nabestaanden op het Wad
Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? Is het een roeping, een bewuste keuze? Wat betekent het voor je persoonlijke leven als je in een branche werkt waar de dood een (prominente) rol speelt? In deze serie spreekt Cick Geers met mensen die hun werk uitvoeren rondom de dood.
Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]
Manon Snoeker (www.trouwtoespraak.nl) is vrijgevestigd trouwambtenaar en spreekt daarnaast op ceremonies en plechtigheden zoals uitvaarten, huwelijken en jubilea. Manons werk is zoals het leven: vrolijkheid en verdriet wisselen elkaar af. In haar blogs neemt Manon ons mee bij haar werkzaamheden en vertelt ze over de bijzondere ontmoetingen die ze heeft met haar opdrachtgevers.
Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]
De heer J.J. (Co) van de Pol, oud-directeur van de toenmalige zuivelcoöperatie NCZ Coberco (nu FrieslandCampina) is op 25 september op 93-jarige leeftijd overleden. Hij was een markante persoonlijkheid die de coöperatie ten gunste van de leden-veehouders spectaculair deed groeien.
Bij oude beukenlanen, in de buurt van een kabbelend beekje, in het midden van heidevelden: veel natuurliefhebbers kiezen voor een laatste rustplaats in de natuur. Maar wat houdt dat precies in, een plek op een natuurbegraafplaats?
2017 stond voor onderzoeker José Martin van Herinneringscentrum Kamp Westerbork in het teken van een monsterklus. Het afgelopen jaar werkte ze aan De 102.000 Namen: een monument voor alle vanuit Nederland gedeporteerde en vermoorde Joden, Sinti en Roma.