Terug
Blog

Afscheid nemen op afstand: er is gelukkig steeds meer mogelijk….

Als uitvaartondernemer begrijpt u als geen ander dat het voor alle nabestaanden het fijnste is om fysiek aanwezig te zijn bij een afscheid. Echter, in de praktijk is dit niet altijd mogelijk. Reisbeperkingen, gezondheidsredenen of andere verplichtingen kunnen dit bemoeilijken. Gelukkig biedt de moderne technologie mogelijkheden om toch verbondenheid te ervaren, zelfs op afstand. Hieronder bespreken we wat er allemaal mogelijk is.

Online Condoleanceregisters

Zo is er naast het traditionele condoleanceboek nu ook een digitale variant. Steeds meer uitvaartondernemers omarmen deze nieuwe digitale vorm van condoleren en hebben inmiddels een online condoleanceregister toegevoegd aan hun website. Deze toevoeging aan een website maakt het voor vrienden en familie wereldwijd mogelijk om hun medeleven te tonen. Maar ook voor bezoekers die wel bij de uitvaartdienst aanwezig zijn, is dit een fijne manier om op hun eigen moment en in hun eigen tempo een reactie achterlaten.

Mensenlinq werkt nauw samen met vele uitvaartondernemers, waarbij zij het online condoleanceregister van Mensenlinq volledig hebben geïntegreerd op hun eigen website, in hun eigen huisstijl.

Een Digitale Gedenkplek

Naast een online condoleanceregister is het ook mogelijk om een volwaardige online herdenkingsplek voor alle nabestaanden te creëren . Op zo’n online herdenkingspagina kunnen naast condoleances, ook foto’s, verhalen en herinneringen worden gedeeld, waardoor er een blijvende gedenkplaats voor de overledene ontstaat. Zo kunnen familie en vrienden overal ter wereld hun verhalen delen en er samen voor zorgen dat herinneringen aan een dierbare levend blijven en niet vervagen.

Mensenlinq biedt nabestaanden aan om een herdenkingspagina te openen bij het plaatsen van een hoofdadvertentie in een van onze kranten of op mensenlinq.nl. De naaste familie ontvangt dan automatisch een link, waarmee ze toegang krijgen om de pagina zelf te beheren.

Livestreaming bij de uitvaart

Verder bieden steeds meer uitvaartlocaties de mogelijkheid aan om een livestream van de uitvaartceremonie bij te wonen. Dit stelt mensen in staat om de dienst in real-time te volgen, waar ze ook zijn. Het is een prachtige manier om op afstand betrokken te zijn en samen afscheid te nemen. Denk aan platforms zoals Zoom, Microsoft Teams, Google Meet of YouTube Live, waarop dit mogelijk is.

Online een kaarsje branden

Een kaars aansteken voor een overleden dierbare is ook een mooie manier om je medeleven te tonen en de overledene vanaf een afstand te herdenken. Bij een overlijdensbericht op mensenlinq.nl kunnen nabestaanden toch een digitaal een kaarsje branden. Overigens is het ook mogelijk om vanaf deze pagina een bloemetje te sturen of een papieren kaartje te laten versturen. Ook dit zijn allemaal mooie manieren om, ondanks dat je niet fysiek aanwezig kunt zijn, toch aan de familie betrokkenheid en warmte te kunnen tonen.