Adressengids

Wiebe van Houten Mediation & Coaching

MEDIATION EN COACHING

Over ons

Familieruzies of slepende meningsverschillen hebben impact op de hele familie. Bij een overlijden komt een familie weer samen. Kan er vanuit het afscheid als familie een nieuw begin zijn. Als mediator en coach begeleid ik jullie bij dit proces.

Familieruzies / slepende meningsverschillen hebben impact op de hele familie.
Het werkt door naar je kinderen en kan zelfs doorsijpelen naar de kleinkinderen.
Ouders, grootouders zien het met lede ogen aan. Bij de verdeling van een erfenis loopt het soms helemaal spaak. Oude vetes herleven.
Loyaliteit is een belangrijk begrip wanneer je kijkt naar families. Deze basis wordt gelegd in het systeem van herkomst. Vader, moeder, broer en zus. Bij familie hoor je er per definitie bij omdat je familie van elkaar bent.
Toch is het niet makkelijk om familiebanden te onderhouden. Ook als de band niet goed is voel je je toch vaak verplicht contact te blijven onderhouden.
Daarnaast is er een taboe rondom familie en vetes. (“de vuile was buitenhangen”). Als mensen mij benaderen is er vaak al veel vooraf gegaan.

Hoe hebben jullie geleerd onderling te communiceren. Hoe is dit van ouders op kinderen overgebracht. Met de komst van schoonfamilie word het vaak nog ingewikkelder. Hoe is de introductie van schoonzoon/ dochter verlopen. Hoe verloopt hun acceptatie binnen de familie. Welke stem krijgen zij binnen de familie.
Ook ervaart ieder individu binnen het systeem zijn eigen persoonlijke groei. Vader als hoofd van de familie ziet zijn kinderen volwassen worden.(en ook weer kinderen krijgen) Hoe past het familie-systeem zich hierop aan.
De familie mediations in mijn praktijk variëren zich van- het éénmalige gesprek tussen moeder en dochter met als inzet onderling meer begrip, inzicht en afstemming- tot de complexere familie mediations waarbij een heel systeem aanwezig is. Deze mediations vragen meer tijd en afstemming. Iedere stem telt.
Elke positieve stap binnen het systeem heeft effect op het gehele systeem. Een ieder is verantwoordelijk, een ieder heeft een zekere inspannings-verplichting om het systeem weer in evenwicht te brengen.
Een systeem in evenwicht is een veilige basis voor hen die nog geen stem hebben in de familie. De kleinkinderen.

Diensten

Mediation – Coaching

Familie mediation en coaching

Contactgegevens