Terug
Blog

6 bijzondere dingen die de uitvaartkist uniek maken

6 bijzondere dingen die de uitvaartkist uniek maken

Een uitvaartkist hoeft helemaal niet standaard te zijn. Er zijn eindeloze mogelijkheden om een kist zo persoonlijk mogelijk te maken. Je kunt de kist beschilderen, kiezen voor bijzonder materiaal, of je kunt zelfs eigenhandig een uitvaartkist maken.

1. De kist versieren en beschilderen
Je kunt een uitvaartkist persoonlijker maken door deze te beschilderen en te versieren. Je kunt familie en vrienden vragen om een persoonlijke boodschap te schrijven op de kist. Of je vraagt kinderen om een tekening te schilderen op de kist. Maar je kunt ook denken aan een kist beschilderd door een kunstschilder. Kisten van licht onbehandeld hout of karton lenen zich hier goed voor.

2. Een op maat gemaakte kist
Een kist kun je op maat en naar wens laten maken door een kistenmaker. Er zijn diverse kistenmakers te vinden. Zo kun je een kist laten maken die helemaal past bij de persoon. Je kiest uit verschillende soorten hout en kleuren. Robuust en luxe. Of juist met ronde vormen en blank hout. Ook de bekleding kan je aanpassen naar wens. Denk hierbij aan katoen, jute, stro, bladeren, of een andere stof naar wens.

3. Gerecycled hout
Wil je een duurzaam alternatief voor een houten uitvaartkist. Dan kun je kiezen voor een kist van gerecyclede houtvezels. Er zijn verschillende aanbieders van deze kisten, een voorbeeld hiervan is Fair Coffins. Zij maken kisten van gerecyclede ecologische materialen. De binnenkant van de kist is bekleed van milieuvriendelijk katoen. Deze kisten zijn geschikt voor zowel cremeren als begraven.

Grafkisten
Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van grafkisten. Wij bieden vier stijlen: eco, hedendaagse, luxe en traditionele grafkisten. Wij hebben bijna honderd grafkisten in ons assortiment.

4. Zelf de kist bouwen
Een doe-het-zelfkist in een pakket thuisbezorgd en zelfs met twee linkerhanden heb je de kist zo in elkaar gezet. Bij sommige aanbieders heeft het bouwpakket ook een hoog duurzaamheidsgehalte vanwege efficiënt transport.

5. Jouw landschap, jouw kist
Een bijzondere kist die wordt gemaakt met hout dat afkomstig is uit een natuurgebied. Ook dat is mogelijk. Het Drentse Landschap, It Fryske Gea en Het Groninger Landschap beheren en beschermen samen tienduizenden hectares natuur – waaronder een aantal bossen – in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Er moeten soms bomen worden gekapt om de bossen gevarieerd te houden. Dit hout krijgt dankzij de Landschapskist een passende bestemming.

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wilt
Wij verzorgen een afscheid naar wens voor iedereen die bij ons verzekerd is. Maar ook zonder verzekering kun je bij DELA een uitvaart naar wens laten regelen. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering of bekijk de uitvaartverzekering van DELA.

6. Duurzame ‘paddenstoelenkist’
Living cocoon, ook wel de levende uitvaartkist genoemd, is gemaakt van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen. Mycelium wordt in de natuur gezien als de grootste recycler, omdat het verantwoordelijk is voor het omzetten van dode organische stoffen tot nieuwe voedingsstoffen. De ‘paddestoelenkist’ is volledig afbreekbaar en past uitstekend bij een duurzame uitvaart.

Wij verzorgen een afscheid naar wens voor iedereen die bij ons verzekerd is. Maar ook zonder verzekering kun je bij DELA een uitvaart naar wens laten regelen. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering of bekijk de uitvaartverzekering van DELA.

Bron: Dela. Geplaatst: 15-12-2022.