Door: Team Mensenlinq in Nieuws

20-jarige YouTuber overleden na crash tegen boom: ’Wat is het leven toch oneerlijk’

De 20-jarige YouTuber Tigo Zijlstra uit Oostvoorne overleden na een auto-ongeluk. De politie kreeg rond 02.45 uur een melding van een verkeersongeval. Ter plekke bleek de auto total loss tegen een boom te staan. Het verdriet is groot onder zijn familie, vrienden en duizenden volgers.

Hulpverleners hebben Tigo nog geprobeerd te reanimeren, maar dat is niet gelukt. Hij is ter plaatse overleden. De politie zegt te vermoeden dat hij de macht over het stuur is verloren. Niemand anders was bij het ongeval betrokken.

Verdriet

,,Zo intens verdrietig, onze lieve zoon Tigo is omgekomen bij een auto-ongeluk, niet te bevatten. Love you’’, schrijven zijn ouders op Instagram. Ook onder de video’s op YouTube regent het steunbetuigingen met hartjes en verdrietige emoji’sTigo maakte video’s voor zijn YouTube-kanaal onder de naam ’Tigootje’. Hij filmde allerlei experimenten, zoals naar een illegaal feestje gaan tijdens corona tot zijn verjaardag vieren in een rolstoel. Zijn laatste video heeft hij zes dagen geleden, één dag voor het ongeluk, geplaatst.

,,Hij was mijn een van mijn favoriete YouTubers. ’’, schrijft een volger onder de video. ,,Ik kende hem goed. Ik keek als klein kind graag naar zijn video’s’’, zegt een ander. ,,Hoe snel dit soort dingen ook gebeuren. Zaterdagochtend helemaal top en een paar uur later overleden’’, zegt een derde.

Erehaag

De neef van Tigo wil aankomende donderdag afscheid nemen met een erehaag en bloemen. ,,Zo ontzettend triest en verdrietig, veel te jong. Wat is het leven toch oneerlijk’’, schrijft hij op de Facebookpagina van de voetbalclub waar de vader van Tigo trainer was.

De begrafenis is aankomende donderdagmiddag. ,,Als iedereen er rond 12.30 uur kan staan, met eventueel een roos of bloemetje, zou dat supermooi zijn. Dan kan iedereen op zijn of haar manier afscheid nemen van Tigo.’’

Bron: Dec Telegraaf. Geplaatst 2-12-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Uitvaart Afscheid nemen in tijden van corona: ‘Soms zijn die intieme uitvaarten onverwacht mooi’

Aangepaste uitvaarten in tijden van corona zijn soms onwerkelijk. Afstand houden in rouw is tegennatuurlijk. Maar soms is een intiem afscheid ook juist onverwacht mooi. Verslag van de week van uitvaartbegeleiders Ellen Nooren, Anita Buikstra en Yvonne van Eijck van Ellen Nooren Uitvaartverzorging. Maandag 6 april Dit wordt een zware dag. Anita Buikstra heeft twee […]

herinerhen
HerinnerHen Matthijs Kroes

‘Matthijs was lief, niet liever, maar hij was anders lief’. Hij was de eerstgeboren droom van Bodes en Trude, maar na drie maanden en na ernstige epileptische aanvallen werd die droom anders dan gehoopt;
Matthijs bleek meervoudig gehandicapt.

Rouw Wat zijn activiteiten om te doen met iemand die rouwt?

Het is erg lief dat je een dierbare een hart onder de riem wilt steken door samen een activiteit te plannen. Onthoud dat rouwen voor iedereen anders is en dat dat soms betekent dat iemand het even alleen of op zijn of haar eigen manier wil doen. Bedenk daarom dus van tevoren of je zelf iets voorstelt om te doen, of de […]

Rouw Voor altijd samen

‘Piep’, het herkenbare geluidje van een binnenkomend berichtje op mijn telefoon. ‘Hij is klaar! Ik app je wel even een foto’. Mijn telefoon piepte nogmaals om aan te geven dat er een tweede berichtje was binnengekomen.

Uitvaart Bredere kisten en ruimere ovens: de uitvaartbranche beweegt mee met een steeds zwaardere bevolking

Bijna 15 procent van de Nederlanders is obees. Uitvaartkisten en ovendeuren worden breder. Het toenemende gewicht van Nederlanders noopt de uitvaartbranche tot aanpassingen. Fabrikanten verbreden hun uitvaartkisten, professionele kistdragers komen soms met zijn achten in plaats van met zijn zessen, en crematoria installeren ovens met bredere deuren. Dat blijkt uit gesprekken van NRC met tientallen medewerkers uit […]

Rouw Zussen

Tijdens mijn vrijwilligerswerk in het Hospice, leerde ik een wijze les. Een les die ik nooit meer zal vergeten en die ik me, bij ieder verdrietig afscheid, herinner.

In memoriam De geëmancipeerde apotheker Gina

Ze bezat geestdrift, doorzettingsvermogen en levenslust. En bovenal was ze een geëmancipeerde vrouw: Gina Hoving, apotheker in Burgum. Ze overleed op 29 september.

In memoriam Nel Wagenaar ging dansend het leven uit

Een statige, deftige dame, kranig en open-minded. Nel Wagenaar-Veenman, die op 2 april op 96-jarige leeftijd overleed, ging nooit de deur uit zonder hoge hakken, een nette blouse, lange rok, ketting om en altijd een hoed op. Ruim zestig jaar woonde ze in Balk, maar op haar 87ste verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze een tweede ‘jeugd’ beleefde.