Terug
Nieuws

Sien uit Sesamstraat op 74-jarige leeftijd overleden

De Vlaamse actrice Sien Diels (74) is overleden. Dat bevestigt haar omgeving aan de Vlaamse VRT. Ze kreeg bij vele generaties bekendheid door haar rol als Sien uit Sesamstraat. De actrice gaf maar liefst 36 jaar lang kleur aan het tv-programma.

Diels komt uit de theaterwereld, maar maakte midden jaren 70 de overstap naar de televisie. Zo kwam ze ook terecht bij Sesamstraat, dat oorspronkelijk een Belgisch-Nederlandse productie was. Vanaf 1976 tot 2012 was Sien te zien als de moederfiguur van bekende poppen als Ieniemienie, Pino en Tommie. Ook had ze haar eigen winkel waarin de bewoners van Sesamstraat hun boodschappen deden.

Naast haar rol in Sesamstraat was Diels ook te zien in diverse andere tv-programma’s. Zo was ze ook met gastrollen te zien in Witse en Flikken. Daarnaast was ze ook regelmatig jurylid in de Mini-playbackshow. In 2010 ging de actrice met pensioen. 

Bron: Algemeen Dagblad Geplaatst 19 oktober 2021

Welkom (terug) op onze website!

Onze overlijdensberichtenpagina heeft een make-over gekregen met een nieuw design, maar we willen u geruststellen dat de bestaande functionaliteiten ongewijzigd zijn gebleven. De volgende functies hebben we toegevoegd:

Als u vragen heeft of feedback wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. We streven er altijd naar om u de beste ervaring te bieden.

Met vriendelijke groet,

Team Mensenlinq

Sluiten