Overlijdensbericht Ludovicus Gerardus Joannes van Arem-Loek

  • Dagblad Zaanstreek

Condoleanceberichten

Er zijn nog geen condoleanceberichten voor Ludovicus Gerardus Joannes van Arem-Loek

Plaats zelf een condoleancebericht

Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voeldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Kies een afbeelding uit onze . Of kies een

Levensverhalen

Ik, Willy Carton Jr, zag Loek van Arem in de periode 1949-1959 voetballen in het eerste elftal van de zaterdagclub “De Geuzen” in Amsterdam-Watergraafsmeer. Loek was tien jaar ouder dan ik, dus ik keek huizenhoog tegen die Geuzen-spelers op in de jaren vijftig, toen ik een jong supportertje was en met mijn vader, bestuurslid Wil Carton Sr, vrijwel alle zaterdagmiddagen hun verrichtingen vanaf de zijlijn aanschouwde. Loek was een talentvolle aanvaller, befaamd om zijn oerharde afstandsschoten met zijn linkerbeen. In 1952 werd Loek 20 jaar en ik 10 jaar. Voorjaar 1952 werd het elftal kampioen en promoveerde naar de hoogste klasse van het zaterdagvoetbal, waarin clubs als IJsselmeervogels, Spakenburg, Huizen, Zuidvogels en Kennemerland de sportieve tegenstanders waren. Een foto van dat Geuzen-kampioenselftal staat op website https://www.vriendenvanwatergraafsmeer.nl/056-geuzen-1952/ Daarop zit Loek gehurkt uiterst rechts. In 1957 bezorgden goals van Loek van Arem en Freek Verburg promotie aan “De Geuzen” in een beslissingswedstrijd tegen "Jong Holland" uit Alkmaar: op het Geuzenterrein won Geuzen na een langdurige 0-1 achterstand op de valreep met 2-1. Na de emotionele ontknoping zagen de 22 spelers zich genoodzaakt om een beschermende haag rondom het arbitrale KNVB-trio te vormen tegen woedende Alkmaarse supporters. Omstreeks 1958 voltooide Loek van Arem zijn opleiding tot gymnastiekleraar en begon hij zijn onderwijs-loopbaan in Krommenie/Wormerveer, alwaar hij ging voetballen bij de zaterdagclub Blauw-Wit in Wormerveer. Ook daar vestigde hij zijn reputatie als sterspeler. Toen verloor ik hem voorgoed uit het oog, want hij verliet ook zijn woonadres aan de Archimedesweg in Amsterdam-Watergraafsmeer, waar ik in de zijstraat Newtonstraat woonde.
Geplaatst: 18-10-2021

Zelf een levensverhaal aanmaken

Wanneer u een levensverhaal wilt aanmaken, verzoeken wij u onderstaande velden in te vullen. Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Foto's & Video's

Plaats zelf een YouTube-video

Er wordt getoetst of de inhoud van uw video voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Uw video wordt pas zichtbaar wanneer deze door het team van Mensenlinq.nl is goedgekeurd. Let op! Deze video is voor iederen te zien op Mensenlinq.nl

Plaats zelf een foto

Er wordt getoetst of de inhoud van uw foto voeldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Kies één of meerdere afbeeldingen van uw