Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Oscarwinnende acteur William Hurt overleden

De Oscarwinnende acteur William Hurt is zondag op 71-jarige leeftijd overleden, meldt website Deadline. Hurt is bekend van rollen in films als Kiss of the Spider Woman en Broadcast News. De acteur onthulde in 2018 dat hij aan terminale prostaatkanker leed, die was uitgezaaid naar zijn botten. Volgende week zou hij 72 zijn geworden.

Het is met grote droefheid dat de familie Hurt rouwt om het overlijden van William Hurt, geliefd vader en Oscarwinnend acteur”, liet zijn zoon Will in een verklaring aan Deadline weten. „Hij stierf vredig, te midden van familie.”

Jaren tachtig

Hurt was een van de meest gevierde acteurs van de jaren tachtig. Hij won een Oscar in de categorie beste acteur voor zijn rol van een homoseksuele man die in Brazilië een cel deelt met een politieke gevangene in de film Kiss of the Spider Woman uit 1985. Ook werd hij genomineerd voor zijn hoofdrollen in Broadcast News (1987), een satire over de nieuwsindustrie, en in Children of a Lesser God (1986), een romantisch drama dat zich afspeelt in een school voor doven. In 2005 ontving hij ook nog een Oscarnominatie in de categorie beste bijrol voor zijn aandeel in de film A History of Violence.

Filmrollen

Hurt speelde in zijn vroege rollen vaak een stille intellectueel, maar vertolkte later in zijn carrière ook meer uitgesproken personages in science-fiction-films en Marvel-films. Zijn eerste filmrol was die van wetenschapper in science-fiction-thriller Altered States. Voor die rol ontving hij een Golden Globe-nominatie in de categorie nieuwe ster van het jaar. Daarna volgden onder meer rollen in films als Body Heat (1981), The Big Chill en Gorky Park (beide 1983).

Ook stond Hurt in de jaren tachtig regelmatig op het toneel. In 1985 werd hij genomineerd voor een Tony Award, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijzen, voor zijn rol in Broadwayproductie Hurlyburly.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 15-3-2022

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

In memoriam ‘Nicky wilde zo graag een normaal leven’

Het leven duurde voor Nicky Kalk maar 29 jaar. De vrouw wilde zó graag een normaal leven, maar kon zich niet ontworstelen aan een drugsverslaving.

Uitvaart Wegwijs in Uitvaartland

Wat kost een begrafenis of een crematie? Diverse uitvaartcalculators geven je een beeld. Eén uitkomst hebben ze gemeen. Het gaat om een flinke hap geld. Duur genoeg om bij je leven te bedenken hoe je daar geld voor opzij legt, zodat je nabestaanden zich over de kosten van je afscheid tenminste geen zorgen hoeven te […]

Voorbereiden op later Een bucketlist maken doe je zo!

Heb jij een bucketlist? Een lijst met dingen die je gedaan móet hebben voor je er niet meer bent? Als je terugkijkt op je leven ben je dan heel tevreden of zijn er nog dingen die je graag zou willen doen?  Een bucketlist. Er zijn talloze boeken over geschreven en er is zelfs een film […]

Achter de deuren van de dood De inboedelafhandelaar

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? Is het een roeping, een bewuste keuze? Wat betekent het voor je persoonlijke leven als je in een branche werkt waar de dood een (prominente) rol speelt? In deze serie spreekt Cick Geers met mensen die hun werk uitvoeren rondom de dood.

Online onsterfelijkheid De vingerafdruk van mijn moeder.

De as van een overleden dierbare in een ring of hangertje, soms zelfs in een tatoeage. Een plukje haar of een fotogravure op een sieraad; er zijn veel mogelijkheden om vaste vorm te geven aan een herinnering. Ook een vingerafdruk is een manier om je dierbare dichtbij je te kunnen houden. Maar wat als je bij leven deze vingerafdruk niet hebt genomen? Er zijn dan toch nog mogelijkheden. Zelfs als de uitvaart al heeft plaatsgevonden. Cick Geers praatte hierover met Lisette; zij wilde niets liever dan de vingerafdruk van haar reeds overleden moeder.

Achter de deuren van de dood De NalatenschapsMakelaar

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? Is het een roeping, een bewuste keuze? Wat betekent het voor je persoonlijke leven als je in een branche werkt waar de dood een (prominente) rol speelt? In deze serie spreekt Cick Geers met mensen die hun werk uitvoeren rondom de dood.

Achter de deuren van de dood De uitvaartzangeres

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Voorbereiden op later De laatste fase van het leven

“We kunnen niets meer voor u doen meneer. Als het weer eens niet goed gaat kunt u de huisarts bellen voor pijnstilling en andere ondersteuning.” Op de eerste hulp Ongemakkelijk lag hij op een bed op de eerste hulp van het ziekenhuis. Thuis had hij heel erg last van zijn rug gehad en ademen ging […]